به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، دکترعادل پیغامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع)، شب گذشته در نشست اقتصاد تحریم که به همت خانه انقلاب اسلامی و ولایت و مجمع دانشجویی فرهنگی بینش مطهر اصفهان برگزار شد با اشاره به آیاتی از کلام وحی گفت: آنچه می تواند امت را درمقابل فشارهای اقتصادی مقاوم کند باور به دستورات قران کریم وعمل به آنهاست.لذا برای آنکه بتوانیم به صورت اعتقادی قرآن را عمل نماییم باید از وجود افرادی استفاده نماییم که شاکله قرآنی درآنهابه وجود آمده است.
وی در ادامه با اشاره به بزرگانی چون امام خمینی(ره)، علامه طباطبایی، شهید مطهری، شهید بهشتی، امام موسی صدر، شهیدباهنر و رهبر معظم انقلاب گفت: چون این بزرگان توانسته اند با تدبر واندیشیدن حول دستورات قرآن از معارف آن بهره ببرند؛ به همین جهت راهنمایان خوبی برای مادر عصر حاضر هستند.وبا همین جهت می توانیم آن شاکله ی صحیح راکه مورد نظر اسلام وانقلاب اسلامی است را برای کمک هرچه بهتر در پیشرفت نظام در خود به وجود آوریم.
معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه سخنانش با طرح این سوال که تحریم چیست؟تحریم را فعل وانفعالاتی متعارف ومعمول در حوزه اقتصاد تعریف نموده واشاره داشت: در هردو صورت فعل و یا انفعال فرصت هایی وجوددارد که باید استفاده کنیم و هره ببریم.البته تهدید هم دارد اما درفضای کلی فرصت و تهدید آن بستگی به خود ما دارد.
وی در ادامه با ذکر این نکته که آیا ایران فقط تحریم شده است؟پاسخ داد: دو رویکرد در این سوال می توان داشت اول آنکه اگر تحریم ها فقط برای ایران است پس چاره ای جز با کدخدا بستن وجود ندارد اما رویکرد دومی نیز وجود دارد که به رویکرد اول غالب است و آن این است که با توجه به تعریفی که از تحریم ارائه شد این مسئله به صورت معمول در دنیا اتفاق می افتد و در حال حاضر نیز بیشترین تحریم ها در آفریقا اتفاق می افتد و درصد تحریم های ایران در حداقل های جهانی قرار دارد. بنابراین با رویکرد دوم دیگر نیازی به موضوع اولی نیست و ما دیگر مشکلی در زمینه تحریم ها نخواهیم داشت.
پیغامی درادامه با اشاره به تهدید و فرصت های تحریم هاگفت: تحریم های دشمن ملت رابیدارتر کرد و البته بصیرتمان رانیز افزایش داد. با تحریم ها توانسته ایم مقاومت یافته و از بسیاری از کشورهای همسایه ومنطقه به لحاظ مقاومت در برابر فشار های اقتصادی قوی تر شویم چرا که اگر این حد ازتحریم ها که با پیشرفت تکنولوژی نیز بسیارپیشرفته تر شده اند یک کشوری به وجود می آمد قطعا مشکلات جدی در ساختار اقتصادی آن کشور حاصل می شد.وامروز جمهوری اسلامی با همه شرایط سختی که داشته است به جمع ۱۱ کشور در حال پیوستن به ۸ کشور پیشرفته صنعتی رسیده است.
استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه گفت: چون در زمینه اقتصادی به ماشین پیشرفته ای تبدیل شده ایم پس بیشتر به اقتصاد مقاومتی نیاز داریم که یکی از مولفه های آن مردم سالاری دینی است که متاسفانه در بعد دانشگاهی و همچنین بعد مردمی آن دچار ضعف هستیم.
وی در ادامه با انتقاد از دانشکده های اقتصاد گفت: تاکنون در زمینه اقتصاد تحریم به صورت جدی وارد نشده ایم هرچندکارهایی نیز صورت گرفته است.
پیغامی در بخش دیگری ازصحبت هایش با اشاره به اینکه به اذعان خود دشمن تحریم علیه ایران با شکست مواجه شده است به ۲ سناریوی طراحی شده اشاره کرد وگفت: راهبرد اول که برای مقابله با کشورمان مطرح شده است و البته شکست خورده است جلوگیری از ورود تکنولوژی های اساسی به ایران بوده و راهبرد دوم نیز که البته در این خصوص مشکل داریم بحث احساس و ادراک در زمینه تحریم هاست.به این معنا که در باطن تحریم شکست خورده است اما اینگونه القا می شود که تحریم اثر برجسته داشته است.و این حربه متعارف جهانی رابیش از اندازه ای که هست بزرگ می کنند. که در این زمینه رسانه ها نقش اساسی دارند.
معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) در پایان این ادعا راکه «با مذاکرات اقتصاد نفس می کشد» را کاملا غلط دانست وگفت: آنچه می تواند اقتصاد را رونق بخشد اقتصاد درونزاست بنابراین باید از زمان بدست آمده استفاده نموده و نسبت به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی اهتمام ورزیم.