کد خبر:۴۱۵۳۰۲
باشگاه دانشجویان/

بازرسی مدیریت شده!

‌با پذیرش پروتکل، غربی‌ها اجازه بازرسی از همه نقاط مشکوک به قول خودشان را می‌خواهند؛ در صورتی که ایران اجازه نمی‌دهد و همین عامل به اصطلاح ساده راه رسیدن به یک توافق جامع را خواهد بست.

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» - یادداشت دانشجویی*؛ اخیرا یکی از فرزندان انقلاب اسلامی در تیم مذاکره کننده هسته‌ای که اتفاقاً از اعضای ارشد تیم هسته‌ای هم محسوب می شود فرموده‌اند که بازرسی مدیریت شده نظامی ذیل پروتکل الحاقی را پذیرفته اند. حالا با این وجود چند مسئله از ذهن متبادر می شود که اشاره به آنها خالی از فاید نخواهد بود.

 


۱- اولاً باید گفت دولت آمریکا و دولت بریتانیا با کمک سرویس های جاسوسی خود من جمله سازمان CIA و سازمانMI۶ زمانی به عراق حمله کردند که با وجودی که می دانستند عراق عاری از هر گونه سلاح اتمی است؛ اما تا از تمام مراکز نظامی و صنعتی عراق حتی کاخ صدام، رئیس جمهور معدوم عراق بازدید نکردند و مطمئن نشدند که هیچ سلاحی در عراق یافت نمی شود، حمله نکردند. هر چند سازمان های جاسوسی آنها با جعل سند طوری وانمود کردند که عراق دارای سلاح می باشد؛ اما نهایتاً مشخص شد که همه چیز جعلی بوده است.

 


۲-‌ فرزند عزیز انقلاب درست می‌فرمایند که بازرسی‌ها مدیریت شده است؛ یعنی اینکه اگر مقامی از آژانس مدعی شد که در فلان قسمت یکی از پادگان‌های ایران یا حتی دفتر ریاست جمهوری و حتی بیت رهبری بمب اتم می سازند ما باید بصورت مدیریت شده وی را بدون اینکه جایی دیگر را حتی مشاهده کند یا بازرسی کند به محل مورد نظر راهنمایی کنیم. اما این را نمی‌دانند یا می‌دانند و نمی‌خواهند بیان کنند که همین موضوع باعث خواهد شد که طرف مقابل دبه در بیاورد و هر روز یک نقطه از ایران را به بهانه بمب اتم مورد بازبینی قرار دهند.

 


۳-‌ درست است که تقزیباً بالای ۹۰ کشور پرتکل الحاقی را پذیرفته‌اند؛ اما هیچ دلیلی وجود ندارد که جمهوری اسلامی این موضوع را که فرا تعهدی می‌باشد را بپذیرد و دلیل هم دارد.

 


۴-‌ دشمنان جمهوری اسلامی از هر حربه‌ای برای ضربه زدن با این کشور دریغ نمی کنند.

 


۵- گفتمانی که انقلاب اسلامی در پی تحقق آن می باشد کدامیک از این ۹۰ کشور بدنبال آن هستند؟

 


۶- درست است که این گفتمان نیاز به بمب اتم ندارد اما نیاز به قدرت بازدارنده که دارد؟

 


۷- ایدئولوژی انقلاب اسلامی بحث مستضعف و مستبکر می باشد، پر واضح است که مستکبرین از هر راهی برای ساقط کردن این ایدئولوژی بهره بجویند.

 


۸- جمهوری اسلامی با تهدیدات آنی مواجه است (داعش- بعضی از کشورهای منطقه- آمریکا).تهدیدات به مثابه هم نیستند؛ بلکه متفاوت از همدیگر هستند.

 


۹- پذیرش پروتکل الحاقی از سوی دولت و تیم مذاکره کننده بدون شک باعث تشدید تحریم‌ها خواهد شد. با پذیرش این امر اگر اجرایی نشود دست غرب بازتر خواهد بود جهت فضاسازی رسانه‌ای و تبلیغاتی. با وجود پذیرش پرتکل الحاقی، مسلماً عاقلانه نیست که نیروهای مسلح اجازه بازرسی بدهند کما اینکه این امر در همه جای دنیا مرسوم است که اسرار نظامی جزء موارد ممنوعه هر کشور می باشد. پس اگراین اجازه صادر نشود که نباید هم صادر شود این طرز تلقی در طرف غربی ایجاد خواهد شد که اگر ایران بمب ندارد چرا اجازه بازرسی نمی‌دهد؟ در حالی‌ که هدف غربی‌ها بدست آوردن اطلاعات نظامی است نه هسته ای.پس اقدام تیم مذاکره کننده هسته‌ای در صورت پذیرش این امر دست طرف غربی را جهت بهانه گیری باز تر خواهد کرد.در صورتی که عدم پذیرش در همان مرحله اول بهانه را از آنها خواهد گرفت و به نوعی آنها را خلع سلاح خواهد کرد.

 


۱۰- پذیرش پرتکل الحاقی مانع رسیدن به یک توافق جامع در یک محدوده زمانی مشخص خواهد شد:

 


۱- ‌با پذیرش پروتکل، غربی ها اجازه بازرسی از همه نقاط مشکوک به قول خودشان را می خواهند در صورتی که ایران اجازه نمی دهد و همین عامل به اصطلاح ساده راه رسیدن به یک توافق جامع را خواهد بست.

 


۲-‌ پذیرش پرتکل باعث خواهد شد که طرف غربی به بهانه‌های واهی این موضوع را مطرح کند که چون هنوز شفافیت مورد نظر بوجود نیامده پس باید بازرسی‌ها گسترده‌تر شوند.همین عامل باعث خواهد شد که توافق به سمت فرسایشی شدن پیش برود.

 

نتیجه گیری:

 

با وجود ذکر دلایل فوق، که البته دلایل خیلی بیشتری هم وجود دارد که این نوشته گنجایش آن را ندارد می توان نتیجه گرفت که طرف غربی با وجودی که می داند ایران هیچگونه انحرافی در برنامه خود ندارد اما چون از توان نظامی ایران بصورت مطلق آگاه نیست پس طبیعی است که با بازرسی‌های به قول دوستان مدیریت شده ذیل پروتکل الحاقی به راحتی از توان و دانش نظامی و امنیتی و دفاعی ایران آگاه شوند و همان بلایی را که بر سر عراق در۲۰۰۳ آوردند حالا با یک فرمول بیچیده تری بر سر ایران بیاورند؛ اما باید بدانند که سخت در اشتباه هستند چون نه نیروهای ایرانی مثل بعضی از نیروهای نظامی دنیا من جمله عراق بی غیرت و عهد شکن و ناتوان هستند و نه ملت ایران ملتی است که اجازه تعرض بیگانه ای را به خاک خود دهد/.


سید حامد حق پرور – دانشجوی کارشناس ارشد خاورمیانه دانشگاه شیراز

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار