به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، رضا پدیدار، رییس هیات مدیره «انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران» با اشاره به رویکرد کاملا ملی این انجمن گفت: رویکرد این انجمن کاملا ملی و تأمین کننده نیاز پروژهها و فعالیتهای صنایع نفت و گاز است که بر اساس حفظ هویت صنفی و تخصصی خود نسبت به جذب اعضا بهویژه افرادی که در حوزه صنعت نفت با پشتوانه فناوریهای روزآمد آشنا هستند، اقدام میکند.
وی همچنین افزود: «انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران» با تولید ۷۰درصد نیاز تجهیزاتی صنعت نفت قادر خواهد بود با رفع محدودیتهای پولی و مالی یا اعتباربخشی به شرکتهای عضو، به ضریبی بالاتر نیز دست یابد.
وی، شروع جنگ تحمیلی را بحرانی جدی در صنعت نفت خواند و افزود: صنایع نفت بهطور عملی دچار یک وقفه هشت ساله در اجرای فعالیتهای تخصصی خود شد و از طرفی پس از خاتمه جنگ تحمیلی، علاوه بر مالکیت صنایع نفت، امر عاملیت و فاعلیت نیز بدان اضافه شد. به همین خاطر، بهدرستی میتوان گفت که تازه از اوایل دهه ۱۳۷۰ بود که این صنعت به تفکر استفاده از قابلیتها و توانمندیهای داخلی خود اندیشید.
رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، اتفاقات رخ داده را سبب ایجاد انگیزه در شرکتهای ایرانی خواند و اضافه کرد: با توجه به وقفه هشتساله در اجرای فعالیتهای تخصصی بر صنعت نفت، شرکتهای ایرانی در زمینه تولید قطعات و تجهیزات و روش مهندسی معکوس به فعالیت پرداختند و تلاش خود را بر پر کردن وقفه به وجود آمده گذاشتند.
نفت و پروژههای نفتی موتور محرک اقتصاد در کشور
پدیدار با تأکید بر ظرفیت بالای کشور برای مقابله با شرایط بحرانی گفت: در شرایط حساس و بحرانی فعلی، میتوان ضریب قابل توجهی از اقلام موردنیاز صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را تولید و ارائه کرد که در این بین، ایجاد شرکتهای دانشبنیان و ساخت تجهیزات Hi-Tech را یکی دیگر از نشانههای مطلوب در مقابله با بحرانهای اقتصادی کشور میتوان خواند زنده نگهداشتن این پروژهها میتواند در هر شرایطی اقتصاد کشـور را فعال، حفظ و نگهداری کند.
وی، فناوریهای موجود در صنایع نفت و گاز کشور بهویژه در بخش خصوصی را بسیار پیشرفته دانست و افزود: تحول به وجود آمده و ایجاد فرصتسازیهای متعدد در شرایط تحریمهای یک طرفه کشورهای غربی بود که منجر به تولید و خلق دانش جدید برای ساخت تجهیزات نفتی شد. بر همین اساس در حال حاضر شرکتهای وابسته به انجمن، قادر به تولید تجهیزات و لوازم موردنیاز صنعت نفت تا سقف حدود ۷۰ درصد هستند.
افزایش توان تولید تجهیزات پروژههای نفتی به میزان۸۵ درصد
پدیدار با اشاره به وابستگی کشور در پروژههای نفتی گفت: بهطور اصولی، وابستگی کشور و پروژههای نفتی به اقلام خارجی و بهویژه مواد اولیه تولید تجهیزات، از ضریبی تا سقف ۲۵درصد برخوردار است که در صورت تأمین منابع مالی و اعتباری برای سازندگان، میتوان این ضریب را کاهش داده و توان تأمین و تولید تجهیزات پروژههای نفتی را تا سقف ۸۵درصد افزایش یافت.
این فعال حوزه نفتی، عملی کردن پروژههای دانشبنیان را مهم خواند و افزود: برای عملی کردن پروژههای دانشبنیان لازم است تا زمینه شناخت پتانسیلهای موجود را از طریق انجمنهای حرفهای و تخصصی، بالا برد و پس از آن با عقد قرارداد ساخت نمونه محصول، از تمام فرصتها و توانمندیهای جوانان و صنعتگران پیشکسوت استفاده کرد.
وی، حمایت از خوشههای صنعتی را یک روش متداول در اقصینقاط جهان دانست و گفت: حمایت از خوشههای صنعتی امری مهم به شمار میرود چرا که با تکمیل زنجیره ارزشافزوده تولید، نسبت به فعالسازی و ایجاد خوشههای صنعتی در حوزه صنعت اقدام کرده است.
پدیدار ادامه داد: در این مسیر ازکلیه صنعتگران و افرادی که در زمینههای تولید تجهیزات برای صنایع نفت فعالیت میکنند دعوت شده است و با شناخت دغدعههای آنان و حل و فصل مسایل و مشکلات حاصل از تبعات فنی و مهندسی یا حتی اقتصادی، صنعتگران را به سمت و سوی تولید تجهیزات هدایت کرده است.