کد خبر:۴۱۴۸۶۹
با تلاش فعالان صنعت نفت؛

۷۰ درصد نیاز تجهیزاتی نفتی در کشور تولید می‌شود

تنوع فعالیت شرکت‌های عضو «انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران» منطبق با گروه‌بندی تخصصی سامانه کالای نفت بوده، بر همین اسـاس، این شرکت‌ها نسبت به ساخت و تولید تجهیزات صنعت نفت اقدام می‌کنند که این شرایط موجب شده است تا در حال حاضر ضریبی نزدیک به تولید ۷۰درصد نیاز تجهیزاتی صنعت نفت فراهم شود.

به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، رضا پدیدار، رییس هیات مدیره «انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران» با اشاره به رویکرد کاملا ملی این انجمن گفت: رویکرد این انجمن کاملا ملی و تأمین کننده نیاز پروژه‌ها و فعالیت‌های صنایع نفت و گاز است که بر اساس حفظ هویت صنفی و تخصصی خود نسبت به جذب اعضا به‌ویژه افرادی که در حوزه صنعت نفت با پشتوانه فناوری‌های روزآمد آشنا هستند، اقدام می‌کند.

 

وی همچنین افزود: «انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران» با تولید ۷۰درصد نیاز تجهیزاتی صنعت نفت قادر خواهد بود با رفع محدودیت‌های پولی و مالی یا اعتباربخشی به شرکت‌های عضو، به ضریبی بالا‌تر نیز دست یابد.

 

وی، شروع جنگ تحمیلی را بحرانی جدی در صنعت نفت خواند و افزود: صنایع نفت به‌طور عملی دچار یک وقفه هشت ساله در اجرای فعالیت‌های تخصصی خود شد و از طرفی پس از خاتمه جنگ تحمیلی، علاوه بر مالکیت صنایع نفت، امر عاملیت و فاعلیت نیز بدان اضافه شد. به همین خاطر، به‌درستی می‌توان گفت که تازه از اوایل دهه ۱۳۷۰ بود که این صنعت به تفکر استفاده از قابلیت‌ها و توان‌مندی‌های داخلی خود اندیشید.

 

رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، اتفاقات رخ داده را سبب ایجاد انگیزه در شرکت‌های ایرانی خواند و اضافه کرد: با توجه به وقفه هشت‌ساله در اجرای فعالیت‌های تخصصی بر صنعت نفت، شرکت‌های ایرانی در زمینه تولید قطعات و تجهیزات و روش مهندسی معکوس به فعالیت پرداختند و تلاش خود را بر پر کردن وقفه به وجود آمده گذاشتند.

 

نفت و پروژه‌های نفتی موتور محرک اقتصاد در کشور

 

پدیدار با تأکید بر ظرفیت بالای کشور برای مقابله با شرایط بحرانی گفت: در شرایط حساس و بحرانی فعلی، می‌توان ضریب قابل‌ توجهی از اقلام موردنیاز صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را تولید و ارائه کرد که در این بین، ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و ساخت تجهیزات Hi-Tech را یکی دیگر از نشانه‌های مطلوب در مقابله با بحران‌های اقتصادی کشور می‌توان خواند زنده نگه‌داشتن این پروژه‌ها می‌تواند در هر شرایطی اقتصاد کشـور را فعال، حفظ و نگهداری کند.

 

وی، فناوری‌های موجود در صنایع نفت و گاز کشور به‌ویژه در بخش خصوصی را بسیار پیشرفته دانست و افزود: تحول به وجود آمده و ایجاد فرصت‌سازی‌های متعدد در شرایط تحریم‌های یک طرفه کشورهای غربی بود که منجر به تولید و خلق دانش جدید برای ساخت تجهیزات نفتی شد. بر همین اساس در حال حاضر شرکت‌های وابسته به انجمن، قادر به تولید تجهیزات و لوازم موردنیاز صنعت نفت تا سقف حدود ۷۰ درصد هستند.

 

افزایش توان تولید تجهیزات پروژه‌های نفتی به میزان۸۵ درصد

 

پدیدار با اشاره به وابستگی کشور در پروژه‌های نفتی گفت: به‌طور اصولی، وابستگی کشور و پروژه‌های نفتی به اقلام خارجی و به‌ویژه مواد اولیه تولید تجهیزات، از ضریبی تا سقف ۲۵درصد برخوردار است که در صورت تأمین منابع مالی و اعتباری برای سازندگان، می‌توان این ضریب را کاهش داده و توان تأمین و تولید تجهیزات پروژه‌های نفتی را تا سقف ۸۵درصد افزایش یافت.

 

این فعال حوزه نفتی، عملی کردن پروژه‌های دانش‌بنیان را مهم خواند و افزود: برای عملی کردن پروژه‌های دانش‌بنیان لازم است تا زمینه شناخت پتانسیل‌های موجود را از طریق انجمن‌های حرفه‌ای و تخصصی، بالا برد و پس‌ از آن با عقد قرارداد ساخت نمونه محصول، از تمام فرصت‌ها و توان‌مندی‌های جوانان و صنعت‌گران پیشکسوت استفاده کرد.

 

 وی، حمایت از خوشه‌های صنعتی را یک روش متداول در اقصی‌نقاط جهان دانست و گفت: حمایت از خوشه‌های صنعتی امری مهم به شمار می‌رود چرا که با تکمیل زنجیره ارزش‌افزوده تولید، نسبت به فعال‌سازی و ایجاد خوشه‌های صنعتی در حوزه صنعت اقدام کرده است.

 

پدیدار ادامه داد: در این مسیر ازکلیه صنعت‌گران و افرادی که در زمینه‌های تولید تجهیزات برای صنایع نفت فعالیت می‌کنند دعوت شده است و با شناخت دغدعه‌های آنان و حل و فصل مسایل و مشکلات حاصل از تبعات فنی و مهندسی یا حتی اقتصادی، صنعت‌گران را به سمت و سوی تولید تجهیزات هدایت کرده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار