به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری در جلسه مدیران و رؤسای دانشگاهها در استانداری اردبیل اظهار کرد: ما برای اینکه بتوانیم اقتصادمان را بر پایه علم و فناوریهای جدید بنا نهاده و تقویت کنیم باید از ایدهها و طرحهای خلاقانه در این حوزه استفاده کنیم.
وی ضرورت دور شدن از اقتصاد نفتی را یک ضرورت حیاتی برشمرد و گفت: ما به راحتی میتوانیم با تکیه بر شرکتهای دانشبنیان از این شرایطی که در طول تاریخ به عنوان وابستگی نفتی به آن دچار شدیم، نجات پیدا کنیم.
وی گفت: ما با واردات و طراحیهای نامناسب در تقویت تولید داخلی نمیتوانیم از این شرایط رهایی پیدا کنیم؛ چراکه تقویت شرکتهای دانشبنیان تنها راه خروج از وابستگی اقتصادی به نفت است که به نحوی باید اشتباهات گذشته را نیز جبران کرد.
معاون رئیس جمهور پیوند علم و صنعت و همراهی نهادهای دولتی را در باروری این حوزه بیان کرد و گفت: ما به راحتی میتوانیم در حوزه اشتغال و کارآفرینی بدون تکیه بر استخدامهای دولتی از این ظرفیت و توان استفاده کنیم.
ستاری افزود: اگر امروز در بحث هستهای غرب فشار میآورد به دلیل دستیابی به علوم و فنون جدید در این حوزه است که در حقیقت آنها از دستیابی ایران به این تکنولوژی در هراس و نگرانی هستند.
وی با اظهار تأسف از انتقال مستمر تکنولوژیهای صنعت نفت به داخل کشورمان گفت: ما امروز بعد از سال ها انتظار موفق شدیم وابستگی اقتصاد کشور را به نفت به زیر 25 درصد برسانیم.
معاون علمی و فنآوری رئیس جمهوری پایه اصلی اقتصاد دانشبنیان را مزیتهای سرزمینی و منطقهای اعلام کرد و افزود: ما به راحتی میتوانیم در استان اردبیل با بها دادن به مزیت گیاهان دارویی، آبهای معدنی، زمینگرمایی، تولید عسل و صنایع دستی از خامفروشی پرهیز کرده و بتوانیم زمینه تقویت اقتصاد دانشبنیان را فراهم کنیم.
وی در پایان افزود: هدف پژوهش ارائه مقاله و یا نوشتن مطالب علمی تکراری نیست، بلکه باید هدف اصلی تجاریسازی علوم و فنون جدید و تقویت حوزه شرکتهای دانشبنیان باشد.