کد خبر:۴۱۸۶۶۸

شیب تند تغییر فرهنگ روزه‌داری با افزایش خرید و مصرف در ماه مبارک رمضان+ هزینه تمام شده

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد طی سالهای گذشته فرهنگ روزه‌داری با شیبی تند در حال تغییر است، که سبب شده روزه‌داران در این ماه علی‌رغم تحمل گرسنگی و تشنگی، میزان مصرفی غذای خود را به لحاظ اندازه و هزینه افزایش دهند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد طی سالهای گذشته فرهنگ روزه‌داری با شیبی تند در حال تغییر است، که سبب شده روزه‌داران در این ماه علی‌رغم تحمل گرسنگی و تشنگی، میزان  مصرفی غذای خود را به لحاظ اندازه و هزینه افزایش دهند.

 

در حالی‌ که ۴ روز بیشتر به آغاز ماه مبارک رمضان نمانده؛ حال و هوای رمضان، بازار را فرا گرفته است و همه مشغول تامین مایحتاج خود برای پهن کردن سفره‌های افطار هستند.

 

حال با بررسی تاثیر این قیمت‌ها بر سر سفر افطار خانوار می‌توان چنین برآورد کرد: هر خانواده ۴ نفره به طور متوسط در ماه مبارک رمضان  ۲ کیلوگرم گوشت چرخ‌کرده، ۳ کیلوگرم گوشت خورشتی، ۲ کیلوگرم زولبیا و بامیه، ۲ کیلوگرم حلیم، یک کیلوگرم آش، ۱۵ کیلوگرم سبزی، ۱۵ کیلوگرم هندوانه، ملون و طالبی، ۱۰ کیلوگرم برنج، ۴ لیتر شیر، ۴ بسته پنیر، ۴ بسته خرما، یک بسته چای، یک بسته شکر، ۳۰ عدد نان بربری، ۳۰ عدد نان سنگگ و ۲ لیتر روغن مصرف می‌‌کنند؛ بنابراین اگر در ۴ روز آینده افزایش قیمتی در هیچ یک از کالای مذکور رخ ندهد، با یک حساب سرانگشتی می‌توان فهمید که ماه رمضان امسال برای هر خانواده ایرانی ۵۰۸ هزار و ۲۰۰ تومان ( ۳۰ روز) تمام می‌شود.

 

برای اینکه برآورد کنیم یک سفره افطار چقدر تمام می‌شود، باید از وضعیت قیمت اقلامی که در ماه مبارک رمضان مورد استفاده بیشتری قرار می‌گیرند، اطلاع دقیقی داشته باشیم.

 

برهمین اساس، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت چرخ‌کرده مخلوط گوساله و گوسفند ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان، خورشتی گوساله ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان، مرغ ۶۶۰۰ تومان، هر بسته ۶ عددی تخم مرغ ۲۸۰۰ تومان، شیر استریل ۱.۵لیتر ۲.۵درصد چربی ۴۲۰۰ تومان، شیر نایلونی ۱.۵درصد چربی ۱۳۵۰ تومان، پنیر خامه‌ای ۱۰۰ گرمی ۱۲۰۰ تومان، پنیر پاستوریزه فنا ۱۵درصد چربی ۳۶۰۰ تومان، هر کیسه ده کیلویی برنج پرمحصول ۷۲هزار تومان، طارم دمسیاه ۵ کیلویی ۴۷هزار و ۵۰۰ تومان، طارم معطر ۱۰ کیلویی ۸۰ هزار و ۷۵۰ تومان، هاشمی درجه یک ۵ کیلویی ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومان، شیرودی ۵ کیلویی ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان، علی کاظمی ۱۰ کیلویی ۷۹ هزار تومان، هندی سوپرباسماتی ۹ کیلویی ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان و رمضانی ۵ کیلویی ۳۶ هزار و ۹۰۰ تومان است.

 

هر بطری روغن مایع ۸۱۰گرمی آفتابگردان ۴۹۰۰ تومان، قیمت هر بسته شکر ۹۰۰ گرمی ۲۴۰۰ تومان، شکر ۱۷۰۰ گرمی ۵۶۳۰ تومان، هر بسته خرما درجه یک نیز ۷۲۰۰ تومان و هر بسته خرما درجه دو نیز ۳۵۰۰ تومان است،   همچنین قیمت هرعدد نان بربری ساده ۶۵۰ تومان و نوع خشخاشی آن ۱۰۰۰ تومان است. قیمت هر عدد نان سنگگ ۸۰۰ تومان و نوع خشخاشی آن نیز ۱۰۰۰ تومان است؛ قیمت هر بسته چای ۵۰۰ گرمی نیز بسته به نوع آن متفاوت و بین ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان است.  قیمت طالبی بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان، ملون از ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان و هندوانه ۱۳۰۰ تومان است؛ هرکیلوگرم سبزی خوردن نیز در مغازه‌ها ۲۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

 

براساس این گزارش طبق گفته علی بهره‌‌مند، رئیس اتحادیه قنادان، قیمت هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه یک ۹۶۰۰ تومان و درجه دو هر کیلوگرم ۹۱۰۰ تومان تعیین شده است، همچنین علی محمدی، رئیس اتحادیه حلیم عنوان کرده است: قیمت هر کیلوگرم حلیم معجون از سوی اتاق اصناف ۱۰ هزار تومان تعیین شده است، همچنین هر کیلوگرم حلیم ساده نیز ۹ هزار تومان عرضه خواهد شد.

 

رئیس اتحادیه فروشندگان آش، حلیم، کباب و غذاهای سنتی تهران با بیان اینکه قیمت آش هنوز نهایی نشده از افزایش حدود  ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت آن خبر داده است، ضمن اینکه سال قبل آش شله قلمکار ۷۵۰۰ تومان، آش رشته ۷۰۰۰ تومان و هر پرس انواع آش به قیمت ۵۰۰۰ تومان در ماه مبارک رمضان به فروش می‌رسید.

 

حال با بررسی تاثیر این قیمت‌ها بر سر سفر افطار خانوار می‌توان چنین برآورد کرد: هر خانواده ۴ نفره به طور متوسط در ماه مبارک رمضان  ۲ کیلوگرم گوشت چرخ‌کرده، ۳ کیلوگرم گوشت خورشتی، ۲ کیلوگرم زولبیا و بامیه، ۲ کیلوگرم حلیم، یک کیلوگرم آش، ۱۵ کیلوگرم سبزی، ۱۵ کیلوگرم هندوانه، ملون و طالبی، ۱۰ کیلوگرم برنج، ۴ لیتر شیر، ۴ بسته پنیر، ۴ بسته خرما، یک بسته چای، یک بسته شکر، ۳۰ عدد نان بربری، ۳۰ عدد نان سنگگ و ۲ لیتر روغن مصرف می‌‌کنند؛ بنابراین اگر در ۴ روز آینده افزایش قیمتی در هیچ یک از کالای مذکور رخ ندهد، با یک سرانگشتی می‌توان فهمید که رمضان امسال برای هر خانواده ایرانی ۵۰۸ هزار و ۲۰۰ تومان ( ۳۰ روز) تمام می‌شود.

 

منبع: مهر

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
الهه سادات
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱
فسلفه روزه داری و گرسنگی کشیدن اینست که خداوند منان سفره گرسنگی را پهن کرده تا قرآن را به قلب ها برساند.
خداوند علم و حکم را در گرسنگی قرار داده و جهل و معصیت را در سیری .
و توجه به این نکته بسیار مهم که اولیاء ؛ با گرسنگی و سکوت کردن و بی خوابی و تنهایی ، اولیاء الله شده اند .
در نتیجه و در نهایت فلسفه روزه داری ؛ «« رسیدن به یک صعود روحانی است منتها از طریق گرسنگی بدن »»
و این امر با پرخوری در ماه رمضان بسیار بسیار توفیر دارد ؛ چرا که فرق است بین افطار کردن روزه و خراب کردن روزه .
افطار کردن یعنی شکستن روزه ولی خراب و باطل کردن یعنی ؛ تناول کردن غذاهایی که در طول روز نخورده ای در فرصتی که داری جبران کنی ، و این باعث میشود که مقاومت و کنترل روحانی را که در طی روز در خودمان تقویت کرده بودی ، از دست بدهیم ....
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار