به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، دومین وزیر مربوط به حوزه آموزش کشور در آستانه استیضاح قرار گرفته است. وکلای خانه ملت با 64 امضاء طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش را در 10 بند به هیات رئیسه مجلس ارائه دادند که سه شنبه هفته گذشته در مجلس اعلام وصول شد.
مخالفان فانی در مجلس، دلایل عدم کفایت وی را برای پست وزارت از این قرار دانسته اند: 1. ناتوانی وزیر در جلب رضایت و اعتماد جامعه مهم آموزش و پرورش 2. ناتوانی وزیر در جلب توجه دولت به اهمیت و نقش آموزش و پرورش 3. ناتوانی وزیر در جلب توجه دولت جهت تأمین منابع مورد نیاز برای هزینههای موجود مدارس و تبدیل مدارس کشور به مدارس خودگردان براساس اصل 30 قانون اساسی. 4. ناتوانی وزیر در جلب توجه و عنایت عملی دولت در افزایش فضای آموزشی در مناطق محروم کشور که سرانه فضای آموزشی آنها به مراتب از متوسط کشور کمتر است. 5. ناتوانی وزیر در جلب نظر دولت جهت تأمین معیشت فرهنگیان شاغل و بازنشسته به امتیازاتی مشابه سایر ارگانها و دستگاهها به فرهنگیان. 6. ناتوانی وزیر در حذف تفاوت حقوق و مزایای فرهنگیان نسبت به سایر دستگاهها و ارگانهایی که نسبت به آموزش و پرورش از حساسیت کمتری برخوردارند. 7. عدم اقدام جدی و موثر در جهت تدوین و ارائه نقشه راه و برنامهریزی عملیاتی برای اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش علیرغم اعلام در برنامه پیشنهادی خویش. 8. عدم وجود رویکرد جدی و برنامه محور به دانشگاه فرهنگیان با عنایت به اهداف بلند این دانشگاه. 9. نداشتن برنامه مدون، مؤثر و عملیاتی برای غنی سازی و ارتقاء بهرهوری برنامههای آموزشی و پرورشی و کیفیت بخشی در محتوای آموزشی و استقرار و توسعه نظام آموزشی به خصوص در مدارس شبانه روزی، چند پایه، ابتدایی، پیش دبستانی در مناطق محروم، روستایی، عشایری و مرزی. 10. نداشتن برنامه و نظام مشخص و مؤثر در استقرار نظام پویا و جامع رصد، نظارت، ارزیابی و پایش مستمر برنامهها و نتایج آنها در ابعاد آموزشی، پژوهشی و کیفی نیروی انسانی.
در تابستان سال گذشته نیز همزمان با استیضاح رضا فرجی دانا، وزیر علوم، استیضاح فانی نیز با 40 امضاء در دستور کار بود که به دلیل همزمانی این دو استیضاح هیات رئیسه ترجیح داد، پرونده فانی را به زمان دیگری موکول کند.
حجت الاسلام مهدی موسوینژاد، نماینده دشتستان در خصوص «طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش» و برخی از دلایل آن در شهریور 93 گفته بود: دلایل طرح استیضاح 10 محور دارد که شامل انتصاب مدیران سیاسی و ناکارآمد در آموزش و پرورش، برگشت به کار نیروهای بازنشسته، عدم اجرای قانون استخدام مربیان پیشدبستانی،حقالتدریسی و مربیان نهضت سوادآموزی است.
علی اصغر فانی کیست؟
فانی در سال 1333 در تهران متولد شد و دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس راه و ساختمان از دانشکده فنی دانشگاه تهران و دکترای مدیریت رفتار سازمانی و منابع انسانی از دانشگاه تربیت مدرس است.
علی اصغر فانی در دوران دولت اصلاحات معاون وزارتخانه آموزش و پرورش بود. در انتخابات ریاست جمهوری 88، وی به عنوان فعال اصلاح طلب ریاست ستاد فرهنگیان موسوی در انتخابات را بر عهده داشت. د فانی پیش از این رئیس کمیسیون فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بود.
کارت های زرد وزیر آموزش و پرورش
پیش از مطرح شدن استیضاح فانی در مجلس، وی در فروردین سال گذشته برای پاسخ به سوال تعدادی از نمایندگان در مجلس حاضر شد که نمایندگان از پاسخ وزیر قانع نشدند و اولین کارت زرد را به او نشان دادند. در جلسه علنی31 فروردین 93 مجلس شورای اسلامی بررسی سوال امیر حسین قاضی زاده نماینده مشهد و مهرداد بذرپاش نماینده تهران در خصوص علت سیاسی بودن انتصابات مدیران آموزش و پرورش بدون منطق کارشناسی و شایسته سالاری و به کار گیری افرادی که در سنین بازنشستگی قرار دارند مورد بررسی قرار گرفت.
فانی وزیر آموزش و پرورش معتقد بود از زمانی که نمایندگان اعتراضاتشان را به انتصابات مطرح کردند انتصابات کاهش یافته و همچنین مدیران بازنشسته ای که بکار گرفته شده اند به علت جو سیاسی دولت قبل استعفا داده اند و در واقع زمان استعفای آنها فرا نرسیده بود. وزیر آموزش و پرورش همچنین خطاب به نمایندگان معترض به انتصابات سیاسی در وزارت آموزش و پرورش گفت: آیا خود شما سیاسی نیستید.
نمایندگان با 71 رای موافق 115 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در مجلس به وزیر آموزش و پرورش کارت زرد دادند بر اساس آئین نامه داخلی مجلس بعد از 3 کارت زرد به یک وزیر استیضاح وی به جریان می افتد.
در ۷ بهمن ۱۳۹۳ نیز، بار دیگر فانی برای پاسخگویی به سوال نمایندگان در مجلس حاضر شد که این بار نیز با کسب ۷۴ رأی موافق، ۱۱۴ رأی مخالف و ۱۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۵ رأی مأخوذه، نتوانست نمایندگان را قانع کند و دومین کارت زرد خود و نهمین کارت زرد دولت یازدهم را از مجلس دریافت کرد.
طرح دوباره استیضاح فانی در مجلس
"معلم نباید دغدغه معیشت داشته باشد"، جمله ای بود که در تاریخ 5 آبان ماه 1392 علی اصغر فانی سرپرست وزارت آموزش و پرورش آن زمان و وزیر فعلی آموزش و پرورش در جلسه رای اعتماد نمایندگان مطرح کرد. هر چند بعد از گذشت نیمی از عمر دولت یازدهم، همچنان معلم دغدغه معیشت دارد. نارضایتی از وزیر آموزش و پرورش به دنبال طرح مسائلی مانند خصوصی سازی مدارس در میان فرهنگیان کشور افزایش یافت. معلمان که از اوضاع معیشتی خود ناراضی هستند،هر از چندگاهی با طرح های جنجالی وزارت خانه نیز روبه رو می شوند و از بی برنامگی آن برای بهبود وضع فرهنگیان رنج می برند.
علی اصغر فانی پس از کسب رای اعتماد از مجلس نتوانست در حوزه بهبود وضعیت معیشتی فرهنگیان و از سوی دیگر اجرای قانون تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی اقدام موفقی را انجام دهد و همین مسئله منجر به نارضایتی بخشی از جامعه فرهنگیان از وی شده است.
اما در همین حال برخی از نمایندگان اصولگرا بنا بر دلایلی با استیضاح وزیر آموزش و پرورش در این شرایط مخالف اند. غلامعلی حداد عادل، نماینده تهران و رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس در حاشیه مراسم سومین سالگرد درگذشت حاج احمد قدیریان در یادمان شهدای هفتم تیر در جمع خبرنگاران در همین زمینه اظهار کرده: این استیضاح قبل از اینکه در صحن علنی مجلس مطرح شود طبق آئین نامه ابتدا باید به کمیسیون آموزش بیاید که من هم عضو این کمیسیون هستم و مورد بررسی قرار گیرد...همه باید دقت کنیم حق را در زمانی که مصلحت است از آن استفاده ببریم اما ممکن است برخی از نمایندگان به این مصلحت رسیده باشند که در حال حاضر زمان استیضاح رسیده است یا خیر. بنده استیضاح وزیر آموزش و پرورش را به مصلحت نمیدانم.
حمیدرضا حاجیبابایی وزیر سابق آموزش و پرورش نیز یکی از مخالفان استیضاح است و در مصاحبه ای با تسنیم در این رابطه گفته: بنده این موضوع را پیگیری کرده و با استیضاح موافق نیستم. مخالف بودن بنده با استیضاح وزیر بدین معنا نیست که آموزش و پرورش مشکلی ندارد اما بحث اصلی این است که در شرایط فعلی استیضاح به نفع دولت و آموزش و پرورش نیست. اما نمیخواهم به صورت جزئی وارد این موضوع شوم.
دیروز معاون اول دولت نیز در واکنش به طرح استیضاح فانی واکنش نشان داد و آن را دور از انصاف توصیف کرده است: این دولت تلاش کرده تا اعتبارات خوبی به آموزش و پرورش برسد، در این کشور مهمترین منبع درآمدی نفت است و اینکه باید اتکا به نفت کم شود بحث دیگری است اما به هر حال بودجه این کشور متکی به نفر بوده است.در سال 94 بیست و پنج هزار میلیارد بودجه پیشبینی کردیم و 1350 میلیارد نیز برای رتبهبندی معلمان در نظر گرفته بودیم. این انصاف نیست با این موضوعات، وزیر استیضاح شود بلکه باید از این وزیر تقدیر کرد.
در حالیکه عصر یکشنبه جلسه نمایندگان استیضاح کننده و وزیر آموزش و پرورش برگزار شده بود، نمایندگان رضایتی از پاسخ های فانی نداشتند و در این نشست بر پیگیری استیضاح بار دیگر تاکید کردند.
حجتالاسلام سید مهدی موسوینژاد نیز به عنوان یکی از طراحان استیضاح، در گفتگو با فارس گفته جو مجلس برای استیضاح آماده است: نشست نمایندگان استیضاح کننده با وزیر آموزش و پرورش برگزار شد که بهارستاننشینان در این جلسه بر پیگیری استیضاح تأکید داشتند.بر اساس آییننامه جدید مجلس، طرح استیضاح ابتدا از سوی هیئت رئیسه به کمیسیون تخصصی ارجاع داده میشود تا کمیسیون جلسهای را با حضور استیضاحکنندگان و وزیر برگزار و چنانچه نمایندگان بر استیضاح خود پافشاری کنند طرح پس از یک هفته برای اعلام وصول در صحن به هیئت رئیسه مجلس ارجاع میشود...جو مجلس برای استیضاح وزیر آماده است و به نظر میرسد عزم مجلس برای استیضاح فانی قطعی است.
به نظر می رسد رایزنی های دولت و مجلس برای قانع کردن نمایندگان جهت صرف نظر کردن از استیضاح فانی در چند روز آینده افزایش یابد تا این طرح از دستور کار مجلس خارج شود. اما بر اساس شواهد و با توجه به تعدد کارت های زرد فانی در مجلس، جلسه استیضاح ممکن است در هفته آینده برگزار شود و وزیر باید در صحن علنی مجلس ضمن پاسخ به انتقادات، از عملکرد خود دفاع کند.
منبع: فرهنگ نیوز
انچه زجراورهست عدم درک این کمبودها و تشنگی قدرت این دولت و وزیر هست.
من یکساله متاهلم ولی با همه توکلم و ایمانم رزاقیت خدا دراین شرایط حتی یک بچه هم نمی تونم برای خودم متصور شم.
خدا رحم کنه به بقیه جوونا که همین شغل هم ندارند.