به گزارش حوزه سیاست خارجی «خبرگزاري دانشجو»، به نقل از پرس تی وی با نزدیک شدن به ضربالاجل مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در وین، برخی منابع از احتمال تمدید دوبارهی مذاکرات خبر میدهند.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه گفت احتمال تمدید مذاکرات ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 پس از 16 تیر وجود دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت اوباما انتظار دارد ضربالاجل رعایت نشود، گفت: «در این لحظه هیچ انتظاری [برای به نتیجه رسیدن مذاکرات] ایجاد نمیکنم. این را می گویم که به طور قطع [تمدید مذاکرات] ممکن است.»
جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت: «ما نسبت به تاریخ و ضرب الاجل بیتوجه نیستیم اما هدفمان رسیدن به یک توافق خوب است.»
خبرگزاری تسنیم هم به نقل از یک مقام نزدیک به تیم مذاکرات گزارش داد ممکن است مذاکرات تا ۹ ژوئیه (18 تیر) ادامه یابد.
این در حالی است که وزیران خارجهی ایران و گروه 1+5 شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس به اضافه آلمان، با حضور مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شامگاه دوشنبه برای دومینبار در این روز با یکدیگر دیدار کردند.
به گزارش خبرنگار پرس تیوی در وین، این مذاکرات پس از یک ساعت و نیم پایان یافت.
پس از پایان این نشست، وزیران خارجه روسیه و چین بدون پاسخ به پرسشهای خبرنگاران، هتل محل مذاکرات را ترک کردند.
پس از این نشست، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفتوگو کرد.
قرار است نشست بعدی وزیران صبح امروز برگزار شود.
نخستین نشست وزیران خارجه کشورهای مذاکرهکننده بعد از ظهر دوشنبه در محل مذاکرات هستهای ایران برگزار شد که یک ساعت ادامه داشت.
پس از نشست وزیران خارجه ایران و 1+5، یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده گفت اختلافات جدی همچنان وجود دارد اما دو طرف به طور جدی برای برطرف کردن آنها مصمم هستند.
پیش از آن، وزیران خارجه و معاونان کشورهای 1+5 بدون حضور نمایندگان ایران نشستی داخلی برگزار کردند.
در همین حال، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، شامگاه دیروز گفت در سفر اخیر هیات آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران، «با دست یابی به تفاهم اصولی در مورد جدول موضوعات و زمانبندی همکاری مشترک، گام مهمی در مسیر حلوفصل موضوعات باقیمانده» برداشته شده است.
هیات پنج نفره آژانس صبح دوشنبه وارد تهران شد و بامداد سهشنبه ایران را ترک کرد.
یک مقام ارشد ایرانی پیش از این به خبرنگاران گفته بود که بعد از مذاکرات لوزان اکثر موضوعات مورد تفاهم تغییر کرده است و دو طرف با حدود بیش از 10 صفحه متن جدید کار را ادامه دادند.
زمانبندی رفع تحریمها در کنار حل و فصل «ابعاد احتمالی نظامی» در فعالیتهای هستهای ایران از جمله موارد مهم است که دو طرف بر سر آن اختلاف دارند.
منابع نزدیک به مذاکرات میگویند رایزنیها به ویژه دربارهی مسایل فنی از جمله سایت فردو، تولید سوخت هستهای (متالورژی سوخت)، سانتریفیوژهای تولید ایزوتوپهای پایدار و فعالیتهای سایت نطنز مسایل فنی است که دو طرف همچنان درباره آن با یکدیگر گفتوگو میکنند.
مذاکرات ایران و گروه 1+5 در حالی در وین ادامه دارد که ضربالاجل 9 تیر بدون نهایی شدن توافق به پایان رسید اما دو طرف مهلت دست یابی به توافق جامع هستهای را تا ۱۶ تیرماه تمدید کردند.