به گزارش خبرنگار اعزامی «خبرگزاری دانشجو» از گوانگجو، نشست مسئولان ورزش دانشگاهی کشورمان و گالین، رئیس فیزو صبح امروز در هتل محل اقامت مسئولان فدراسیون جهانی ورزش دانشگاهی برگزار شد.
دکتر قراخانلودر ابتدای این نشست که با حضور دکتر صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان؛ دکتر پورکیانی، سرپرست فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی؛ دکتر دهخدا، معاون امرو بین الملل فدراسیون ورزش دانشگاهی و دکتر قراخانلو، رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی برگزار شد، خطاب به گالین گفت: ما دوست داریم که بار دیگر در ایران میزبان شما باشیم. حضور شما در گذشته در جزیره کیش بود و تمایل داریم که این بار از سایر شهرهای ایران نیز دیدار کنید.
وی در ادامه افزود: ایران هیچ مشکلی برای میزبانی رقابت های مختلف دانشجویی ندارد. در ایران بیش از ۴ و نیم میلیون دانشجو حضور دارند به علاوه افراد زیادی تحت عنوان استاد و هیات علمی در کنار این دانجشوبان فعالیت می کنند و جمعیت دانشگاه گسترده ای در ایران وجود دارد.
دکتر قراخانلو، تاکید کرد: ورزش دانشگاهی در ایران فعال است و ما حتی به کشورهایی مانند تاجیکستان، افغانستان، پاکستان و عراق در برگزاری رویدادهای ورزشی کمک می کنیم. در ایران ورزش هایی مانند کشتی، تیراندازی و تکواندو در سطح اول دنیا قرار دارند و ایران می تواند در این زمینه تجربیات خود را دراختیار فیزو و سایر کشورها قرار دهند.
وی در ادامه افزود: ایران سال گذشته میزبان همایش بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی بود و از کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا نیر در این همایش میزبانی کرد. در حال حاضر و در بیست و هشتیمن دوره یونیورسیاد دانشجویان جهان دختران ما تا اینجای کار عملکرد خوبی داشته اند بیشترین تعداد مدال های کاروان ایران را به نام خود ثبت کرده اند.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی گفت: ایران در امر ورزش بسیار فعال است و تمام تلاش ها بر این است تا زیر ساخت ها افزایش و رو به بهبود باشد.
دکتر صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان نیز که به نمایندگی از وزارت علوم به کره جنوبی سفر کرده است، در این نشست حضور یافت و گفت: ظرفیت های بالایی در ورزش ایران وجود دارد که این ظرفیت ها شامل ظرفیت های علمی و فضای ورزشی است. ایران علاوه بر حضور در میادین ورزشی این ظرفیت را دارد تا میزبانی رقابت های ورزش دانشگاهی را نیز بر عهده بگیرد.
وی تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه کشور نگاه به توسعه ورزش از نظر سخت افزاری و نرم افزاری در دستور کار قرار دارد و ما می خواهیم که در فیزو صاحب جایگاه باشیم و فعالیت های گسترده تری در تعامل با فیزو داشته باشیم.
در ادامه این نشست، گالین، رئیس فیزو گفت: اگر دوباره در انتخابات فیزو انتخاب شوم حتما به دعوت شما برای حضور در ایران پاسخ مثبت خواهم داد. برگزاری رویدادهایی مانند یونیورسیاد بسیار سنگین است و البته میزبانی ها تا سال ۲۰۱۸ نهایی شده است.
وی افزود: به افزایش ارتباط با ایران و استفاده از پتانسیل های بالای آن در ورزش علاقه مندم. من ایران را دوست خوب خود می دانم و مطمئنا اگر دوباره در فیزو انتخاب شوم این ارتباط و دوستی عمیق تر خواهد شد.
رئیس فیزو در خصوص کسب جایگاه ایران در این فدراسیون نیز گفت: همه کشورها علاقه مند به کسب جایگاه در فیزو هستند و اگر شما هم تمایل به کسب کرسی دارید ابتدا باید از حمایت کنفدراسیون ورزش های دانشگاهی اسیا بهره مند شوید و سپس تعامل و خود را با سایر قاره ها نیز اغاز کنید و برای کسب این جایگاه رایزنی کنید و به دنیال کسب کرسی در کمیته های فیزو باشید. باید تلاش کنید و یک نماینده زن نیز معرفی کنید و همچنین در حوزه های علمی کاندیدا داشته باشد.
وی افزود: برگزاری مسابقات مختلف مانند بازیهای زمستانی و یا جاده ابریشم اهمیت زیادی دارد و شما می توانید در رشته هایی مانند کشتی، تکواندو و وزنه برداری به دنیال میزبانی باشید. در کنار میزبانی ها نیز برگزاری نشست های علمی اهمیت زیادی دارد و باید در این زمینه نیز فعال باشید.
وی در پایان گفت: فیزو برنامه جدیدی در یونسکو دارد و قرار است یک روز را به عنوان روز ورزش دانشگاهی نام گذاری کنیم که احتمالا این روز ۲۰ سپتامبر خواهد بود.
در پایان این نشست مسئولان کشورمان تابلوی نقاشی با طرح روباه ترکمن که نماد فدراسیون ملی ورزش مای دانشگاهی است را به همراه صنایع دستی ایران با گالین تقدیم کردند. دکتر قراخانلو در خصوص این تابلوی نقاشی نیز توضیح داد که توسط یک دانشجوی ایران نقاشی شده است. در مقابل نیز گالین نماد فیزو و همچنین مدال بیست و هشتمین دوره یونیورسیاد را به عنوان یادگاری تقدیم دکتر صدیقی کرد.