حسن عابدینی در گفتگو با خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به روند جمع بندی مذاکرات هستهای گفت: جمع بندی که ماحصل حدود 21-22 ماه گذشته است دارای ساز و کار قانونی است که برای تبدیل شدن به توافق باید این مسیر را طی کند این جمعبندی ابتدا به پایتخت کشورها ارسال و در نهادهای نظارتی هر کشور مورد بررسی قرار گیرد.
این کارشناس مسائل هسته ای اضافه کرد: قطعا ساز و کاری که در ایران تعریف شده نظارت شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی است و پس از بررسی در این نهادها و تطابق با خطوط اصلی این جمعبندی محک خورده می شود.
وی ادامه داد: در ایالات متحده نیز این جمع بندی در اختیار سنا قرار میگیرد و آنجا هم در موضع رد یا قبول اظهار صورت می گیرد.
عابدینی با اشاره به این که امروز یکی از مقامات مجلس نمایندگان آمریکا که وابسته به جمهوری خواهان است اعلام کرد ما تا شهریور ماه این موضوع را به رای نمی گذاریم تصریح کرد: مضافا این که جمهوری خواهان اعلام کردند ما به این جمع بندی رای منفی می دهیم.
این کارشناس مسائل هسته ای عنوان کرد: این که کنگره بتواند بر حق وتوی رئیس جمهور غلبه کند یا خیر قابل پیش بینی نیست چرا که جمهوری خواهان دو سوم آرای کنگره را در اختیار ندارند بلکه باید منتظر پایان روند مذاکرات نشست و سپس اظهارنظر کرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در هر حال سلایق مختلف در قبال یک موضوع سیاسی وجود دارد آنچه هست باید نسبت به موضوعات واقع بین بود و اجازه داد یک موضوع فرآیند منطقی و قانونی خود را طی کند.