فواد ایزدی در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، بااشاره به سفر سیاستمداران مختلف برای مراودات اقتصادی به کشور اظهار داشت: نباید بحث فروپاشی و کاهش تحریم ها را فقط در قالب رسیدن به توافق دید.
وی اضافه کرد: برخی متفکرین در ایران اعلام کردند اگر به توافق نرسیم مشکل تحریم ها حل نخواهد شد امروز توافق رخ داد و به آمریکا کمک کرد در بدنه ساختار تحریم ها انسجام ایجاد کند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی ادامه داد: در طی روزهای اخیر شاهد حضور برخی شرکت ها و رهبران سیاسی آنان در ایران هستیم اما در عمل این رفت و آمدها منجر به انعقاد امضایی نمی شود.
ایزدی اضافه کرد: براساس برجام جمهوری اسلامی باید به تعهدات خود عمل کند و سپس برخی تحریم ها تازه به مرحله تعلیق برسد این در حالی است که به اعتقاد بنده اگر توافق نمی کردیم برای فروپاشی تحریم ها بهتر بود.
وی با تاکید براینکه عدم توافق در روند فروپاشی تحریم ها موثرتر بود ادامه داد: این سخنی است که خود اوبامانیز بر آن تاکید کرده است. این در حالی است که تا بعد از انجام تعهدات ایران و راستی آزمایی آژانس چیزی محقق نخواهد شد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به این که پس از ورود شرکت های خارجی به ایران تازه به جایی می رسیم که خیلی کشورها این جایگاه را تجربه و پشیمان شدند یادآور شد: امروز روش کنترل دنیا در کشورها از تعیین حاکمیت در آن کشور و کنترل آن کشور توسط حاکم تغییر پیدا کرده است و در دهه های اخیر روش مدیریت کشورها این است که کشورهای چند ملیتی به کشور هدف ورود پیدا کرده و با افراد موجود در آن کشورها ارتباط میگیرند و به این ترتیب این شرکت ها با منابع مالی، انسان های بومی منطبق با خود را به مراکز قدرت در کشورهای هدف میرسانند و آنهارا کنترل میکنند.
ایزدی در پایان خاطر نشان کرد: به این ترتیب و با روش های کنترلی جدید راه ورود و نفوذ درون سیستم حاکمیتی کشورها به وسیله شرکت های اقتصادی افزایش پیدا کرده و از این جهت ت تعامل با کشورها باید هدفمند و مدیریت شده باشد.