به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، عارف فزوني كنگرشاهي، پژوهشگر طرح با اشاره به اين كه امروزه فناوری نانو به قسمتی تفکیک ناپذیر از علوم و صنایع مختلف تبدیل شده است گفت: کنترل اندازه نانو ذرات امری بسیار مهم و تاثیر گذار در این فناوری است.
وي افزود: روش های متعددی برای ساخت نانو ذرات و همین طور کنترل اندازه آنها وجود دارد ولي این طرح برتری های غیر قابل انکاری از جمله توليد آسان در دما و فشار محیط، توانایی بالا در کنترل اندازه ذرات و همچنین توزیع بسیار مناسب و متمرکز اندازه نانو ذرات دارد.
فزوني تصريح كرد: برتري ديگر اين پژوهش كه با روشي به نام مايسل معكوس انجام شد، توانایی بالا در کنترل اندازه ذرات (خطای كمتر از يك نانو متر) و استفاده همزمان از دو عامل فعال سطحی (دو سورفکتانت) برای کنترل اندازه نانو ذرات بوده است.
وي با بيان اين كه این روش ظرفيت بالایی برای گسترش و صنعتی شدن دارد افزود: براي نمونه نانو ذرات دی سولفید تنگستن که در این طرح ساخته و اندازه آن ها تنظیم و کنترل شد، در نانو روان کار ها و صنایع کاتالیستی کاربرد دارند.
پژوهشگر طرح اظهار داشت: با توجه به اين كه هر صنعتي به اندازه هاي مختلفی از نانو ذرات احتیاج دارد ، در اين روش ما مي توانيم اين اندازه ها را در مراحل ساخت به دست بياوريم.
فزوني درباره روش كار خود گفت: در ابتدا باید نانو ذرات ساخته شده و سپس براي کنترل اندازه، به مهار متغيرهاي مختلف پرداخته می شد.
وي افزود: از دیگر دستاورد های این طرح می توان به بدست آوردن بازه کاری مجاز برای استفاده از این روش (غلظت های مناسب از مواد اولیه برای ساخت و کنترل اندازه نانو ذرات) و رسیدن به روابطی برای کنترل اندازه نانو ذرات بر اساس متغيرهاي مورد مطالعه ذكر كرد.
اين طرح با عنوان «ساخت و كنترل اندازه نانوذرات WS۲ با استفاده از روش مايسل معكوس» به راهنمايي دكتر منوچهر نيك آذر در مقطع كارشناسي ارشد دانشكده مهندسی شيمي دانشگاه صنعتي اميركبير انجام شده است.