به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» تنگ براق در شمال روستايى به همين نام در منطقهٔ کامفيروز قرار دارد. اين تنگ، محل عبور يکى از شاخههاى اصلى آب سد درودزن است.
این رودخانه دیواره کوه را بریده و شکافی با دیوارههایی عمودی به پهنای چهل متر و در حدود صد متر بلندی در کوه بوجود آوردهاست. تنگ براق یکی از تنگههای متعدد استان فارس است که به دلیل کارستی بودن منطقه دارای آب فراوان در میان لایههای آهکی ارتفاعات اطراف است. این امر موجب نمناک بودن اغلب بخشهای دیوارهها و سرازیر شدن آب به میان تنگهاست و محیط زیبا و فرحبخشی را پدید آوردهاست.
در قسمت بالاي تنگ، بر روي کوه کتيبه اي به خط پهلوي حجاري شده است.
این تنگه در میان انبوه درختان سربه فلک کشیده با چشمههای متعدد و رودخانهای خروشان، غارهای زیبا، آبشارها، آبچکها و ستونهای آهکی معلق مناظری بدیع و چشم نواز را به وجود آوردهاست. منطقهٔ مورد نظر به صورت درهاى عميق و زيبا بين ديوارهاى صخرهاى قرار دارد و قسمت انتهايى آن بنبست است.
مجموعه آبهاى بالادست اين منطقه با عبور از يک دشت، در شکافى عميق سرازير مىشود و آبشارى زيبا پديد مىآورد. در ديوارهٔ صخره سمت چپ تنگ، غارى زيبا پديد آمده است که منشأ آهکى دارد و از سقف آن، آب به صورت قطرات باران به کف غار مىريزد. ديواره و سقف غار پوشيده از خزه است. تنگ براق از سطح دریا هزار و نهصد و چهل متر ارتفاع دارد و آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان سرد است.
از طريق منطقهٔ کامفيروز و با عبور از دشت کامفيروز و مناطق جنگليِ امتداد جادهٔ خاکي. منطقهٔ کامفيروز به دو بلوک کمهر و کاکان و سرحد چهاردانگه متصل مىشود. بعد از روستاى تنگ براق، جاده بنبست است. بخشى از راه آن سوى روستا به طرف تنگ، جادهٔ ماشينرو ندارد.
راه های ارتباطی:
از طريق جادهٔ سپيدان - کمهر و کاکان و چوبخله که راه ارتباطى مناسبى دارد.
- از طريق راه ارتباطى سرحد چهاردانگه که اين جاده به شهرستانهاى اقليد، آباده و در نهايت به جادهٔ اصلى شيراز - اصفهان مرتبط مىشود. اين مسير امکان دسترسى شهرستانهاى شمالى و شمال شرقى فارس و استانهاى مجاور را به اين منطقه ميسر مىسازد.