کد خبر:۴۳۱۰۵۰

پای مرغ ایرانی از چین بریده شد/ صادرات مرغ از ۳ روز آینده

دبیر انجمن ملی طیور ایران گفت: هرکیلوگرم پای مرغ صادراتی ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد که در ۶ ماه اخیر در انبار‌ها باقی مانده است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» دبیر انجمن ملی طیور ایران گفت: با سخت‌گیری‌های بهداشتی چین حدود 6 ماه است که پای مرغ تولیدی کشور به‌میزان 15هزار تن در سردخانه‌ها باقی مانده است.

 

سعید انصاری فرد با اعلام این خبر، افزود: اخیراً نامه‌نگاری‌های متعددی بین سازمان دامپزشکی و انجمن برای امکان صادرات پای مرغ ایران به چین به‌عنوان بزرگترین وارد کننده این محصول انجام شده و این سازمان نیز نامه نگاری‌های لازم برای تحقق این امر با مقامات چینی انجام داده، اما این کشور هنوز پاسخی نداده است.

 

وی خاطرنشان کرد: برای صادرات این محصول به چین باید موافقت‌نامه بهداشتی بین دو کشور ایجاد شود تا زمینه صادرات پای مرغ کشور که هم اکنون به‌دلیل سخت گیری‌های چین در سردخانه‌های ایران انباشته شده، فراهم شود.

 

دبیر انجمن ملی طیور ایران ادامه داد: در گذشته صادرات پای مرغ ایران به این کشور از طریق ویتنام و به‌صورت قاچاق ارسال می‌شد اما اخیراً این کشور سخت گیری‌هایی انجام می‌دهد که امکان صادرات محصول ما به‌شکل قبل وجود ندارد.

 

وی اظهار داشت: در حال حاضر 15هزار تن پای مرغ در سردخانه‌های کشور به‌صورت منجمد ذخیره شده است که این امر هزینه‌های نگهداری به مرغداران تحمیل کرده است.

 

انصاری فرد تأکید کرد: هرکیلوگرم پای مرغ صادراتی 800 تا 1000 تومان به فروش می‌رسد که در 6 ماه اخیر در انبار‌ها باقی مانده است.

 

وی بیان داشت: در صورتی که موافقت‌نامه‌ای بین ایران و چین برای صادرات محصولات دامی منعقد شود با فرآوری و ناخن‌کشی این محصول امکان افزایش ارزش افزوده پای مرغ فراهم می‌شود.

 

انصاری فرد یادآور شد: این محصول در کشور چین مصرف دارویی و غذایی دارد و به‌طور معمول عمده پای مرغ کشور به چین  صادر می‌شود که در ماه‌های اخیر در روند آن اخلال ایجاد شده است.

 

وی در پایان درباره مصرف پای مرغ در کشور گفت: مصرف پای مرغ در کشور در مقایسه با میزان تولید ناچیز است و عمده پای مرغ تولیدی صادر می‌شود.

 

همچنین، محمد یوسفی با اشاره به لغو ممنوعیت صادرات مرغ و تخم‌مرغ به عراق، اظهارداشت: با وجود این موضوع صادرات مرغ به زودی از سر گرفته می‌شود.

 

وی با بیان اینکه زمان آغاز صادرات بستگی به کشورهای مقصد از جمله عراق و افغانستان دارد، گفت: معمولا در چنین شرایطی کشورهای مقصد خود را به واردات چندان راغب نشان نمی‌دهند تا قیمت را پایین‌تر بیاورند.

 

یوسفی اضافه کرد: روال بازار و خرید و فروش به این شکل است که وقتی تقاضا از سوی خریدار کم باشد، فروشنده مجبور است قیمت را پایین بیاورد.  

 

وی با تاکید بر اینکه قطعا در ۲ تا ۳ روز آینده صادرات از سر گرفته می‌شود، افزود: تعهداتی که از گذشته بین طرفین وجود دار، باید انجام شود.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه از سرگیری صادرات تاثیری روی قیمت مرغ در بازار ندارد، افزود: مقداری که صادر می‌شود، آنقدر زیاد نیست که بر قیمت بازار تاثیرگذار باشد اما از سرگیری صادرات اتفاق خوبی برای صنعت است.

 

یوسفی درباره پیش‌بینی‌های انجام شده برای صادرات مرغ تا پایان سال، گفت: ما می‌توانیم تا پایان سال حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن مرغ صادر کنیم اما این مساله بستگی به متقاضیان دارد و بحث اصلی در این میان بحث رقابت

است، ضمن اینکه در حال حاضر رقیب اصلی ایران، کشور برزیل است و هم اکنون نیز در فروشگاه‌های عراق هم مرغ ایرانی یافت می‌شود و هم مرغ برزیلی.

 

این مقام مسئول، قیمت مرغ زنده را به شکل نقدی حدود ۳۷۰۰ تا ۳۸۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت مرغ آماده به طبخ در میدان بهمن حدود ۵۵۰۰ تومان و در میادین میوه و تره‌بار ۵۷۰۰ تومان است. ‌

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار