کد خبر:۴۳۷۳۸۰

کسانی که از تحریم خودروی ایرانی سود می‌برند

به‌عبارت بهتر، فعالان خودروسازی به این دلیل واردکنندگان را پشت پرده کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» می‌دانند که معتقدند آنها از فروش نرفتن خودروهای داخلی نفع برده و فروش و درآمدشان به شدت افزایش می‌یابد. به جز فعالان صنعت خودرو، برخی کارشناسان نیز واردکننده‌ها را پشت پرده کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» می‌دانند و معتقدند نفع اصلی از تحریم خودروهای داخلی، به آنها می‌رسد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» کمپین «خرید خودروی صفر ممنوع» در حالی این روزها واکنش‌های بسیاری را به‌دنبال داشته است که سناریوهای مختلفی درخصوص عاملان راه‌اندازی این کمپین وجود دارد. واردکنندگان خودرو، خودروسازان چینی و برخی از مخالفان سیاست‌های اقتصادی دولت از جمله ذی‌نفعان راه‌اندازی این کمپین هستند. با وجود آنکه، مشخص نیست کدام یک از این‌ گروه‌ها پشت کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» هستند، اما خودروسازان و وزارت صنعت، معدن و تجارت، کمپین موردنظر را مردمی نمی‌دانند.


واردکنندگان، چینی‌ها، سیاسیون یا مشتریان

 

 

کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» در حالی این روزها حامیان زیادی پیدا کرده و از کارشناسان گرفته تا خودروسازان و وزیر صنعت، معدن و تجارت، نسبت به آن واکنش نشان داده‌اند که هنوز مشخص نیست چه کسانی آن را ایجاد کرده و به اصطلاح اداره‌اش می‌کنند.

 

مشتریان؟ واردکنندگان خودرو؟ خودروسازان چینی؟ یا سیاسی‌ها؟ کدام یک از اینها پشت کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» هستند؟ اصلا نفع این کمپین به چه کسی یا کسانی می‌رسد؟

 

البته خودروسازان و حتی وزارت صنعت، معدن و تجارت، کمپین موردنظر را مردمی نمی‌دانند و معتقدند ذی‌نفعان آن دیگران (واردکنندگان، چینی‌ها، سیاسی‌هاو...) هستند نه مشتریان.

 

اگر به اظهارات دیروز محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت رجوع کنیم، مشخص می‌شود وی نیز از دست داشتن عده‌ای در راه‌اندازی این کمپین خبرداده است.

 

ولی عنوان کرده پشت کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» مشتریان نیستند و دست‌های پشت پرده، آن را اداره می‌کنند. نعمت‌زاده حتی تاکید کرده «نخریدن خودرو داخلی، خلاف، گناه و کار ضد انقلاب است و به ضرر اقتصاد داخل خواهد بود»، با این حال این پرسش پیش می‌آید که آیا واقعا مشتریان پشت کمپین تحریم خودروهای ایرانی نیستند و دست‌های دیگری در کار است؟

 

 

واردکنندگان، متهم ردیف اول

 

اگر از فعالان صنعت خودرو بپرسیم پشت کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» چه کسانی هستند، به‌طور قطع در درجه اول از «واردکنندگان» نام خواهند برد. از نظر فعالان صنعت خودرو، یکی از ذی‌نفعان اصلی تحریم خرید خودروهای ایرانی، شرکت‌های رسمی و غیر‌رسمی واردکننده هستند؛ زیرا هرچه فروش جاده مخصوصی‌ها کاهش یابد، اوضاع مالی و اقتصادی‌شان بیشتر به هم می‌ریزد و این موضوع به ضعیف شدن آنها می‌انجامد. به اعتقاد فعالان صنعت خودرو، طبعا ضعف خودروسازان داخلی می‌تواند ریشه واردکنندگان را قوی‌تر کرده و مشتریان بیشتری را جذب خودروهای خارجی کند.

 

به‌عبارت بهتر، فعالان خودروسازی به این دلیل واردکنندگان را پشت پرده کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» می‌دانند که معتقدند آنها از فروش نرفتن خودروهای داخلی نفع برده و فروش و درآمدشان به شدت افزایش می‌یابد. به جز فعالان صنعت خودرو، برخی کارشناسان نیز واردکننده‌ها را پشت پرده کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» می‌دانند و معتقدند نفع اصلی از تحریم خودروهای داخلی، به آنها می‌رسد.

 

هرچند واردکنندگان هنوز واکنشی رسمی به موضوع نشان نداده‌اند، اما به اعتقاد برخی دیگر از کارشناسان، نمی‌توان کمپین «خودرو نخریم» را به واردکنندگان وصل کرد، زیرا به فرض تحریم خودروهای داخلی، بعید به‌نظر می‌رسد مشتریان خودروهای خارجی چندان افزایش پیدا کنند؛ چه آنکه قیمت این خودروها اجازه رخ دادن چنین اتفاقی را نمی‌دهد.

 

به گفته آنها، اگر قدرت خرید مشتریان بالا بود و قیمت خودروهای خارجی پایین، اصلا نیازی به تشکیل کمپین وجود نداشت؛ زیرا مشتریان خود به خود جذب برندهای خارجی می‌شدند و سمت خودروهای ایرانی نمی‌رفتند.

 

در واقع این دسته از کارشناسان بر این باورند که برخی واردکنندگان؛ یعنی آنهایی که خودروهای گران قیمت کره‌ای و ژاپنی و آلمانی و ایتالیایی را وارد کشور می‌کنند، مشتریان خاص خود را دارند و تحریم خودروهای ایرانی نمی‌تواند اثر قابل توجهی بر فروش‌شان بگذارد. کارشناسان به یک نکته دیگر نیز اشاره می‌کنند و آن، رکود بازار خودروهای وارداتی است؛ به گفته آنها، در حال حاضر خرید و فروش خودروهای خارجی هم رونقی ندارد و واردات خودرو نیز افت شدیدی را در مقایسه با سال گذشته به خود می‌بیند، پس کمپین، واردکنندگان را نیز آزار داده است.

 

 

اتهام به خودروسازان چینی

 

اما دیگر متهم تشکیل کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» خودروسازان چینی هستند، همان‌ها که طی چند سال گذشته توانسته‌اند سهم بازار خود را در ایران افزایش داده و کم‌کم به رقیبی برای غول‌های جاده مخصوص تبدیل شوند.

 

از نظر فعالان صنعت خودرو، خودروسازان چینی به شدت از ضعف ایران خودرو و سایپا به‌عنوان دو خودروساز بزرگ داخلی نفع می‌برند؛ زیرا می‌توانند با عرضه محصولاتی دارای ظاهر زیبا و پر از آپشن و شاید ارزان قیمت‌تر نسبت به خودروهای ایرانی، سهم بازار خود را افزایش داده و به «غول سوم» تبدیل شوند.

 

از نظر برخی کارشناسان نیز خودروسازان چینی مستعد تشکیل کمپین ضد خودرو ایرانی هستند و حتی احتمال پشت پرده بودن آنها در این ماجرا، بیش از واردکنندگان است.

 

به اعتقاد این دسته از کارشناسان، خودروهای چینی نگران ورود بزرگان صنعت خودرو جهان به ایران هستند، چون می‌دانند با حضور آنها، اقبال محصولات‌شان (خودروهای چینی) کم می‌شود، بنابراین به‌دنبال راهی برای ماندن در بازار کشور هستند.

 

کارشناسان بر این باورند که خودروهای چینی به دلیل قیمت پایین و حتی جذابیتی که در ارائه آپشن دارند، کار راحت تری در مقایسه با واردکنندگان از حیث افزایش سهم خود در بازار خودرو ایران خواهند داشت و از همین رو کاهش فروش خودروهای ایرانی می‌تواند به معنای افزایش فروش آنها باشد.

 

متهم کردن چینی‌ها به چرخاننده کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» البته در شرایطی است که فروش آنها هم در بازار ایران نیز با افت روبه‌رو شده و تعریفی ندارد. اتفاقا حالا که نام خودروسازانی مانند فولکس واگن و فیات-کرایسلر و ... برای حضور در «جاده مخصوص» مطرح شده، چینی‌ها زیان دیده‌اند؛ زیرا مشتریان این روزها به هوای خرید خودروهای روز اروپا، کمتر از گذشته سمت محصولات چینی می‌روند. به‌عبارت بهتر، خودروسازان چینی حاضر در ایران نیز جزو قربانیان رکود بازار و همین کمپین موردنظر هستند، تا جایی که برای فروش محصولات خود مجبور به کاستن از سود و ارائه تخفیف‌های چند میلیون تومانی شده‌اند.

 

به اعتقاد برخی کارشناسان، اگرچه ضعف شرکت‌های خودروساز ایرانی به قوت خودروسازان چینی می‌انجامد، اما نمی‌توان پذیرفت که آنها پشت پرده کمپین تحریم خودرو ایرانی هستند، هر چند که به هر حال امکان منتفع شدن‌شان از این ماجرا در آینده وجود دارد.

 

 

دست سیاسی‌ها در کار است؟

از چینی‌ها و واردکنندگان که بگذریم، فعالان صنعت خودرو معتقدند کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» می‌تواند ریشه سیاسی نیز داشته باشد. به اعتقاد آنها، یک سری در تحریم خرید خودروهای داخلی، منافعی دارند که همه آن هم اقتصادی نیست و حتی ریشه سیاسی نیز دارد.

 

از نظر آنها، به هر حال برخی بدشان نمی‌آید با استفاده از صنعت خودرو، اهداف سیاسی خودشان را دنبال کنند؛ زیرا پس از توافق هسته‌ای ایران و کشورهای 1+5 در وین، مردم انتظار کاهش قیمت دارند، بنابراین هستند کسانی که می‌خواهند در این شرایط، توقعات از دولت را بالا ببرند.

 

فعالان صنعت خودرو این را هم می‌گویند که در حال حاضر مردم در انتظار ورود خودروهای با کیفیت و کاهش قیمت‌ها هستند و چون خودرو را سیاسی کرده‌اند، برخی می‌خواهند از راه دامن زدن به این مسائل (کاهش قیمت و ورود خودروهای جدید) سبب افزایش توقع از دولت شوند. در واقع حرف فعالان صنعت خودرو این است که چون خودروسازی صنعتی سیاسی در ایران به حساب می‌آید و ضریب نفوذ بالایی در جامعه دارد؛ بنابراین می‌تواند به محلی برای پیشبرد مقاصد سیاسی برخی افراد تبدیل شود، بی آنکه اهداف اقتصادی پشت آن باشد و به اصطلاح کسی دلش برای مشتریان بسوزد.

 

هرچند شاید نتوان احتمال سیاسی بودن کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» را کاملا منتفی دانست، اما پذیرفتن اینکه کمپین موردنظر به کل سیاسی بوده و هیچ ریشه دیگری ندارد، سخت است. در واقع به نظر می‌رسد اگر هم سیاسی‌ها چنین کمپینی را به راه انداخته باشند، نمی‌توان همه حامیان و اعضای آن را دارای انگیزه سیاسی دانست، چه آنکه در کوچه و بازار نیز حرف از نخریدن خودرو داخلی است.

 

 

مشتریانی به شدت ناراضی

اگرچه خودروسازان و مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت مردمی بودن تحریم خودروهای داخلی را رد کرده و کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» را کار دیگران می‌دانند، اما به اعتقاد برخی کارشناسان، این کمپین حتما طرفداران مردمی نیز دارد و نمی‌توان حامیانش را فقط واردکنندگان، چینی‌ها و سیاسی‌ها دانست.

 

با این حال، از نظر جاده مخصوصی‌ها و وزارت صنعت، مشتریان هر چقدر نیز که ناراضی و ناخشنود باشند، بعید به نظر می‌رسد پشت این کمپین قرار داشته باشند. همین چند روز پیش بود که یکی از مدیران عامل خودروسازی اعلام کرد بعید می‌داند تشکیل این کمپین خودجوش باشد. به گفته وی قطعا این کمپین به جریان یا گروهی وابستگی دارد و نمی‌تواند از سوی مشتریان شکل گرفته باشد.

 

این مقام ارشد هرچند کم کاری‌های خودروسازان را می‌پذیرد، اما بر مردمی نبودن آن تاکید کرد و معتقد بود نمی‌توان این موضوع را سرچشمه شکل گرفتن کمپین موردنظر دانست.

 

از طرفی، وقتی وزیر صنعت نیز نخریدن خودرو داخلی را کار ضد انقلاب دانسته و از آن به‌عنوان گناه یاد می‌کند، قطعا نمی‌تواند منظورش مشتریان داخلی باشد و این نشان می‌دهد وی نیز کمپین را مردمی نمی‌داند.

 

این در شرایطی است که به اعتقاد برخی از کارشناسان، اتفاقا احتمال مردمی بودن تحریم خرید خودروهای ایرانی، بیش از سایر فرضیه‌ها است، چه آنکه نارضایتی از خودروهای تولید داخل در جامعه موج می‌زند و این موضوع را خود فعالان صنعت خودرو نیز قبول دارند.

 

به گفته آنها، خودروسازان ایرانی با وجود قدمتی معادل نیم قرن، محبوبیتی نزد مردم ندارند، چون نتوانسته‌اند در این سال‌ها محصولاتی مطابق میل و سلیقه مشتریان، خودرو تولید و عرضه کنند و از طرفی همواره طی چند سال گذشته به‌دنبال افزایش قیمت بوده‌اند.

 

شدت نارضایتی مشتریان از خودروسازی کشور به حدی است که آنها حاضرند کرکره‌ غول‌های جاده مخصوص پایین بیاید و خودروهای خارجی در خیابان‌ها جولان بدهند.

 

از طرفی برای اثبات ناخشنودی ایرانی‌ها از خودروسازی کشور، اصلا نیازی به تشکیل کمپین و امثال اینها نیست، چه آنکه اگر همین حالا گزارشی میدانی هم تهیه و از مردم کوچه و خیابان (حتی آنهایی که به شبکه‌های اجتماعی دسترسی ندارند و طبعا عضو کمپین نیستند) نیز در مورد خودروسازان داخلی بپرسیم، متوجه عمق نارضایتی و ناراحتی عمومی از عملکرد جاده مخصوصی‌ها خواهیم شد.

 

به اعتقاد کارشناسان، صنعت خودرو ایران نتوانسته در بعد اجتماعی و اقتصادی، ایرانی‌ها را راضی و خشنود کند و از همین رو جایگاه مثبتی در بین عموم مردم ندارد و به‌نوعی پرانتقادترین صنعت کشور به شمار می‌رود.

 

کارشناسان بر این باورند که حتی اگر کمپین کار ضد انقلاب و چینی‌ها و واردکنندگان هم باشد، باز هم نمی‌توان حضور مردم عادی را در آن منکر شد و روی نارضایتی مشتریان از کیفیت و قیمت و خدمات پس از فروش خودروهای داخلی سرپوش گذاشت و کم‌کاری‌ها را رد کرد.


منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
منوچهر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۴
باسلام
توجه داشته باشیم که تولیدات داخلی عمدتاً زیر 40 میلیون می باشد کدام واردکننده خودرو 40 میلیونی واردمی کندکه مقصر این کمپین باشد
الان تولیدات چینی داخل نیز حال و خوش خوبی ندارند
35
1
اصغر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۲
نخریدن خودرو ازطرف مردم فقط به این خاطر است که متوجه شدن خودرو سازان داخلی با سو استفاده از تحریم به جان مردم بیچاره کشورشان افتاده وبا سه برابر کردن قیمت محصولات وبا علم کردن تحریم مردم را سرکیسه کرده وحتی الان که قیمت تمام شده پراید وپژو یک سوم قیمت فروش اونه لو رفته باز هم حاضر نیستند قیمت ها را کم کنن.
اقای وزیر که دم از دین و گناه میزنه تازه یادش اومد که دین داره پس جواب امثال ما کارگرها با حقوق 800000تومان با زنو بچه واجاره خونه کی باید بده تا کی باید در حسرت یه پراید فکستنی باشیم چرا همیشه باید پیش زنو بجه مان خجالت بکشیم
27
1
ساسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰
واقعا برای مدیران خودرو ساز داخلی متاسفم نمیخواهند بپذیرند که این حرکت خود جوش مردمی است یاد دایی جان ناپلیون افتادم
24
1
ناشناس
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۹
خوب اومدی اینا مثله دایی جان ناپلون میگن کاره انگلیساس وگرنه مردم که راضیه ان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۲
خودروی بی کیفیت ایرانی
27
1
نوکیا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰
کسی که حرف خودروی ایرانی رو میزنه بدونید که پول نداره خودروی خارجی بخره و گرنه کسانی که خودروهای وارداتی و خارجی می خرن نیازی ندارن دنبال کمپین نخریدن باشن این حرف دل مرم است. شما خودرو تولید کن که قیمتش به کیفیتش نزدیک باشه مطمئن باش که میخرند
28
1
حسام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۱
خون مردمو دارن میکشن چرا من باید با 20 میلیون پراید سوارشم چرابهترین ماشینو سوار نشم؟آخه این چه کاریه که دارین با مردم میکنید برید یه سر به قیمت خودرو منطقه آزاد تو سایت باما بزنید ببینین با 20 تومن چه ماشینی میشه سوار شد. واقعیت ها رو ببینین انقدر گردن اینو اون نندازین که مثلا کار چینی هاست یا کسای دیگه یا سیاسیه؟چشماتونو باز کنین مردم ناراحتن مردم مردم
27
1
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۵
سلام .من یک شهروند هستم نه وارد کننده هستم نه سیاسی بنده یک خودرو 405 مدل 84 دارم وراضیم ازش .ولی یکی از اشنایان مدل 93 دارد وبسیار ناراضی .به نظر من خودرو در ایران بسیار بد وبا قیمت بالا وبدون زیبایی وتنوع مدل عرضه میشود وکوچکترین اهمیتی به مشتری داده نمیشود.ایا تا به حال درجایی خودرو ساز حضور داشته وبر خدمات پس از فروش نظارت داشته باشد؟ایا شما میتوانید معادل دوماه حقوق کارگر ساده را بدهید وخورو شاسی بلند چهار سال کارکرد تمام فابریک دنده اتومات فول اپشن بگیرید(قیمت را در کشورهای دیگر با حداقل حقوق گارگری چک کردم)
28
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۵
نفسش از جای گرم بلند میشه
19
1
ناشناس
Seychelles
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۱
همه حرف مردم هست اگر خودرو یا کالای خانگی ارزان نشورد خوب برای چی باید تحریمها برداشته شود
26
1
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۲
نمیخیرم خودرو صفر دو سال تحریمه
31
2
معیاد
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۵
موضوع این است که خودروسازان به مردم خیانت کردن و دوای گران فروش نخریدن
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴
در واقع امروز خریدن خودرو بی کیفیت داخلی خیانت به مردم و حتی دست داشتن و شریک بودن در خون کشته های جاده ایست
30
2
یه ایرانی
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۵
خیانت در خیانت
خیـــــــلی باهاتون موافقم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵
آقا ما خودرو صفر نمیخریم
حالا شما هر چی میخائین برداشت کنید
نه
نه
نه
نه
نه
نه
حالا هی خبر بزنین و طرف مردم بدبخت نگیرین
بگین خودرو سازی بدبخته
واقعا که.............
ولی خدا را شکر مردم عاقلن
شما کلی ضرر به مردم زدین
حالا وقته اونه پس بدین
ما هم نه ماشن خارجی میخائیم نه داخلی
خودرو با قیمت واقعی
آقای وزیر از شما بعید اکثریت رو به اقلیت ترجیح میدید
80 ملیون ایرانی هیچی گرفتی دنبال چند تا خودرو ساز
همین سال گذشته چند نفر به خاطر بی کیفیت خورو کشته و زخمی شدن!!!!!
29
2
وفا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸
با این آقای وزیر که خودش از سرمایه داران زمانه است امیدی به اصلاح وضع صنعت وتجارت نیست
33
2
مسعود
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۸
خسته شدم.چه قدر چینی زیاد شده.آقا از الان هر کی پیام گذاشت بدونین از عوامل پین میباشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۳
ربطی به واردات خودرو نداره هر دو دست دولته وارد بشه یا نشه ولی به جای اینکه برسی کنن که چرا مردم نمی خرن واونا اصلاح کنن ساده ترین راه را که همیشه در این مملکت مدهتا موقعی که مسول هستند (مقصر دیگرانند)انتخاب می کنن
22
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷
سلام
چرا عادت کردیم به دنبال مقصر بیرونی می گردیم .یک نیم نگاهی هم به خودمان بکنیم سالهاست که خودرو بیکیفیت تکراری که اکثرا هم مونتاژ مدلهای ازرده خارج شرکتهای خارجی هستند تولید میکنیم ودو برابرقیمت واقعیشان هم میدهیم انوقت کنار این دوشرکت به ظاهر بزرگ وپر سابقه شرکتهای تازه تاسیس می ایند و هرروز یک خودرو جدید و بهتر ارایه میدهند معلومه یک جایی ناراحتی مردم خودشو بروز میدهد به جای این حرفهای توجیه کننده که تقصیر را از بیرون میبیند مدیران باهوش دو شرکت خودرو سازی تواینه نگاه کنند تا مقصر اصلی را ببینند.
30
2
111
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۴
مرگ بر خودرو چینی فقط پراید خوبه نهههههههههه
Abbas
United States of America
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۳
با سلام . خودرو صفر نخرید احتیاجی به کمپین ندارد هرچه خودرو سازان داخلی و خارجی به ملت ظلم کردند واز آب گل آلود ماهی گرفتند

بس است . خدا جای حق نشسته من یکی نمیخرم تا بفهمند مردم حالیشونه
43
2
000
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۳
الهی بشکنی چینی مزدور
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۶
باسلام من هم به عنوان یک مصرف کننده این کمپین راقبول دارم .اگر من به جای مسیولین بودم دراین دوصنعت خودروساز نه صنعت ادم کش را تخته می کردم تا خانواده های ما راننده گان حداقل خیالشان راحت بود که ماماشین خارجی باکیفیت وایمنی بالا سوارهستیم وازسلامت ما مطمئن بودند .انشاالله به امید آن روز
35
2
مسعود
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۱
ای خائن وارد کننده چینی.کمپین میسازی
حبیب فرج زاده
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۷
اگه به حرفتون ایمان دارید که این کمپین مردمی نیست .توی یه برنامه زنده همه پرسی بزارید این شما هستید که خون ملت میمکید چرا پژوپارس را به عراق 17 ملیون میفروشید وبه خودمون 36ملیون
48
1
مسعود
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
مطمئنن تو هم چینی هستی
علی
Germany
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹
دشمن صهیونیستی سود می بره
5
23
ناشناس
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۱
دشمن صهیونیست از کشته شدن مردم به خاطر بی کیفیتی ماشین ها سود میبره نه از نخریدن بی کیفیت ترین خودروهای دنیا
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹
چه جالب اصلا اشاره نشده چرا این کمپین تشکیل شده به جای حل مسئله صورت اونا پاک میکنند. اصلا مهم نیست این کمپین از طرف چه گروهی تشکیل شده و یا از طرف چه گروهی هدایت میشه. اتفاقا من فکر میکنم مردم عامل اصلی تشکیل این کمپین هستند. برید ببینید اصلا چی شده که اینطور طور شد آیا دلیلی غیر از ظلم به ملت بود. چرا باید در کشور المان در ازای خرید خودرو داخلی با اون کیفیت مردم فقط پول نصف اونا بدن .ولی در اینجا مردم خودروهای داخلی با کیفیت افتضا را باید چندین برابر قیمت استاندار بخرن. کاش کمی انسانیت وجود داشت.
41
2
مسعود
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
آقا فکر کنم ایشون از اون چینی ها باشن
میلاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۸
من پول مفت نمیدم ماشین ایرونی بخرم...
21
2
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۳
فقط کسانی سود میبرن که میخوان عمر طبیعی داشته باشن و توی پراید و سمند و پرشیا جنازه مچاله شدشمن پیدا نشه!!!
خرید خودروی ایرانی = مرگ
26
1
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۶
بجای جنگ و جدال و مقصر نمودن ایکس و .... بیایید خودتان را اصلاح کنید با ارائه کیفیت و خدمات و تولیدات روز دنیا به مردم . نمی خواد دیگران را متهم کنید . عیب خودتان را پیدا کنید و بر طرف کنید.قطعا" مردم عزیز ایران ، کالای ایرانی را مصرف می کنند.
27
1
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴
سلام. جناب اقای نعمت زاده با تمام احترامی که برای شما قایلم . ولی میتونم بپرسم شما کی و کجا مدرک اجتهاد گرفتید که نخریدن خودرو از شرکتهای داخلی رو گناه اعلام کردید؟
27
2
عبداله
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸
اقا مجتبی ایشون در حوزه علمیه لندن به درجه اجتهاد نایل امدن
ناشناس
United States of America
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۳
کم مونده فتنه کر اعلاممون کنن هیچکس به قیمتهای بالاتر از نرم جهانی و کیفیت زیر خط فقر خودروهای داخلی اعتنایی نمیکنه همش به فکر پاک کردن اصل سوالن
31
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰
با سلام
ممنونیم از اینکه دشمنان صنعت خودروی داخلی را معرفی کردید.اما بد نیست کمی به خودتان بیایید و بفرمایید حامیان این صنعت داخلی کیانند.صنعتی که جان هزاران نفر از افراد جامعه را گرفته و هیچکس تا حالا جوابی به خانواده آنها البته به جامعه نداده است جانهایی که سرمایه ملی خرج آنها شده.چرا پشت پرده قائم می شید عزیزان شان و جایگاه انسان آنهم به قول خودتان شیعه اینقدر پایین نیامده که لایق سوار شدن این لگنها بدانیدش بخدا ایرانی لایق بهترینهاست آنهم بهترین در دنیا نه لایق پست ترین.بیایید و دست بردارید از این خیانتها ، کدامیک از عزیزان شما یا مدیران شما و خانواده شان سوار ماشین ایرانیست بگذریم که برای فریب مردم در انظار عمومی ماشین ایرانی آنهم از نوع سفارشی سوار می شید.آقایان خودتان ... هستید.
35
2
رصا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۳
چرا میخواهید مردمو کول بزنید...این کمپین کار شرکت های خارجی نیست..کار یک عده مردم دلسوز ملت است که دیگه از دروع گویی های این شرکت ها خسته شدند.ومیخوان کاری کنند که رضای همه در اون است..همه به نخریدن خودروی به حساب ملی ادامه بدین..یا علی
56
3
فرهاد
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۴
حالا کار هرکی هست شما ضعف داشتین که مردم هم همسو شدن و حمایت میکنن این رفتار شما که دنبال کسی میگردین که این کمپین رو راه انداخته یه نوع توهین به شعور مردمه، در واقع شما با این حرکت اینو میگین که مردم شعور ندارن از این حرکت ها را بندازن و دست اجنبی ها تو کاره به نظر من کار هر کی هست مردم و خوب بیدار کرده که فهمیدن چه کلاه گشادی سرشون میره(از طرفی هم این همه تولید داخل تولید داخل نکنید همین پرایدهم تولید داخل نیست اگه بود اولا با قیمت دلار بالا نمیرفت دوما خودرو سازها نمیگفتن با قیمت 20 ملیون هم پراید به صرفه نیست وباید خودرو گرون بشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۸
کار انگلیس واسرائیل است
4
28
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۷
کم به شعور مردم بی احترامی کنید.متهم ردیف اول ودوم چیه.مردم رو چند ساله از دنیا جدا کردن که وقتی یه خودرو خارجی میبینن آب از لب و لوچشون راه می افته.صنعت خودرو ما 30 سال بلکه هم بیشتر از دنیا عقبه.شما که با افزایش تعرفه گمرکی خیلی راحت میتونین جلوی فروش واردکنندگان چینی و غیر چینی رو بگیرین چرا تهمت میزنین.چرا نمیگین داریم به زور به مردم اربه مرگ غالب میکنیم.یه اتاق و چهار تا چرخ بیست میلیون
19
0
مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۴
آقای نعمت زاده خیانت کار خودرو سازان و حامیان سرمایه دار خائن آنها است که با تولید خودرو های بی کیفیت و غیر استاندارد مانند پژو 405 که کلکسیونی از قطعات نا مرغوب چینی است صدها نفر از مردم مظلوم کشور را زنده زنده سوزندن و خاکستر کردند و کک شان هم نگزید تازه وقتی به یکی از مدیران نالایق و بی مسوولیت خودرو سازی در این خصوص گلایه کردند با کمال وقاحت گفت البته کشته شدن این تعداد نفر با توجه به جمعیت ایران طبیعی است
12
0
مجید
United States of America
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۹
خرید خودروی ایرانی = مرگ
نخر اقا نخر
17
0
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۳:۰۹
حقیقتش اگه قیمتهابرگرده به قیمت سال پیش وپژوپارس بشه18میلیون بنده بازهم نمیتونم بخرم چون همه چی سرسام اورگرونه دیگه امسال من توروزمره مون موندیم تاماشین ولی این کمپین کاربسیارعالی ومنطقیه امیدوارم همه دراینکارشرکت کنند.مطماباشیدجواب خواهدداد.وایکاش درمقابل تمام گرانیها همچین کاری انجام بشه ومردم روی ارزونیوببینند.انشاالله
19
0
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۳
مثل اینه که وزیر صنعت از خود خودروسازها ناراحت تره وزیر صنعت باید به وظیفه اش که ارتقائ صنعت وکیفیت محصولات صنعتی و توسعه صنعتی باشد بپردازد نه اینکه برای مردم حکم وفتوای ضد انقلاب وخائن وگناهکار دهد !!!!! حالا میفهمم چرا صنعت ما اینقدر عقب افتاده وتنبل است ، ما قبل از کره ای ها شروع کردیم ولی نصف مسیر آنها را هنوز نرفته ایم !!!
0
0
محمود
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۹
با سلام
اينجا ايرانه ديگه اگه از كسي حمايت كني خيانتكاري اگه از كسي انتقاد كني جيره خواري اگه از كسي نخري جنايتكاري.... حالا خودتون تا آخرش رو بخونيد. كاش ما مردم ايران كمي هوشيارانه تر عمل ميكرديم و اين تحريم رو شامل همه كالاهاي بي كيفيت و گران ميكرديم. به اميد آن روز
1
0
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۱
وزیر صنعت خیلی پیر شده باید استعفا دهد !!!! ولی....افسوس ما نسل سوخته ایم جوانی مان رو به اتمام است ولی همچنان اسیر ...... مسولینم.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار