به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» یکشنبه 8 شهریور یک آسیب دیده اجتماعی برای نخستین بار در رسانه ملی در یک برنامه زنده تلویزیونی و در مواجه مستقیم با پلیس و مقام مسئول در سازمان بهزیستی قرار میگیرد تا مشکلات خود را بیان کند.
متولیان این برنامه طی اقدامی غیرمنتظره در میان برنامه برای در جریان قرار گرفتن مستقیم مسئولان از مشکلات معتادانی که پس از ترک کمپ اعتیاد مجبور به کارتن خوابی میشوند، از یک معتاد دعوت میکنند تا در استودیو شبکه خبر حاضر شود و از مشکلاتش پس از ترک کمپ اعتیاد بگوید.
این اقدام ابتکاری در ایجاد ارتباط مستقیم یک فرد معتاد با مسئولان مربوطه در حالی برای نخستین بار از سوی رسانه ملی صورت گرفت که انتشار تصاویری از این برنامه در شبکههای اجتماعی و برخی سایتها موجب شد تا کاربران شبکههای اجتماعی و برخی سایتهای داخلی شبکه خبر را متهم به انجام اقدامی غیراخلاقی کنند.
تصویری که در آن ادعا میشود مسئولان برنامه با عدم پذیرایی از میهمان آسیبدیده به وی توهین کردند را در ذیل مشاهده میکنید، این ادعا در حالی مطرح میشود که میهمان سوم برنامه، در خلال این برنامه زنده برای مواجهه مسئولان مربوطه با واقعیت موجود در جامعه به نشست فوق دعوت میشود.
اما آیا واقعا در برنامه فوق فرد معتاد مورد توهین واقع شده است؟ در این راستا گذری کوتاه داریم به آنچه که در برنامه مزبور گذشته است:
*استفاده از لفظ جمعآوری برای معتادان مناسب نیست/بگوییم: ساماندهی
این برنامه با پرسش مجری مبنی بر اینکه «طرح جمعآوری معتادان اجرا شده اما موفقیت آمیز نبوده است» از میهمان برنامه سردار علی مؤیدی، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا آغاز شد. مویدی در ابتدا سخن خود بر این نکته تأکید کرد که: «من با لفظ جمعآوری معتادین بشدت مخالفم، بالاخره این افراد انسان هستند، اینها آسیب دیده هستند، دارای کرامت، حرمت و خانواده هستند؛ بهتر است اصطلاح ساماندهی آسیبدیدگان اعتیاد و مواد مخدر را به کار ببریم تا در محضر خانواده این آسیبدیدگان شرمنده نشویم.»
این نکته سنجی سردار مؤیدی موجب شد تا مسئولان برنامه نسبت به اصلاح سریع موضوع در زیرنویس برنامه اقدام کنند و عنوان «جمع آوری معتادان خیابانی» را به عنوان «ساماندهی معتادان» تغییر دهند.
محسن روشن پژوه معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور میهمان دیگر برنامه در آغاز سخن خود با اشاره به تغییر اصطلاح جمعآوری به ساماندهی در برنامه گفت: «اولاً خوشحالم در همین گفتوگو ادبیات بکار گرفته شده در برنامههای قبلی را اصلاح کردید و نوشتید ساماندهی.»
در ادامه برنامه معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر اینکه چرا یک کارتن خواب با وجود طرحهایی مختلف که اجرا شده است در سطح شهر بیسرپناه زندگی میکند؟ به تعدادی از اقدامات صورت گرفته سازمان بهزیستی در حوزه ساماندهی معتادان و کارتنخوابها اشاره کرد.
در این بین مجری برنامه در واکنش به اظهارات روشن پژوه این طور گفت: «ولی خروجی که ما نگاه میکنیم این را نمیگوید، خروجی و محصول همه این اقدامات که انجام شده کجاست؟ اگر در اتوبان کردستان و نیایش تهران است که ما نگاه میکنیم، این طور که میفرمایید نیست؛ اگر جای دیگریست بفرمایید کجاست؟»
*خطاب یک معتاد به رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر: نیروی انتظامی را میبینیم فرار میکنیم
در همین حین و با اضافه کردن یک صندلی مجری برنامه یک معتاد کارتن خواب را به استودیو شبکه خبر دعوت میکند، فرد مذکور روبروی مسئولان مربوطه مینشیند و با بیان اینکه تاکنون 5 بار به کمپ ترک اعتیاد رفته اما به دلیل نبود کار و انگیزه زندگی مجددا گرفتار اعتیاد شده است، انتقاد خود را این طور به مسئولان نیروی انتظامی میگوید: نیروی انتظامی بعضی موقع با ما مثل حیوان برخورد میکند، همه ما دزد نیستیم، دوست دارم با ما مثل انسان برخورد کنند، لباس نیروی انتظامی را که میبینیم فرار میکنیم و نیروی انتظامی را به عنوان دشمن خودمان میدانیم.
و اما واکنش سردار علی مؤیدی، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا به اظهارات این فرد معتاد چه بود؟! رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا اظهار داشت: این آقا آسیب دیده است اگر نیاز به درمان و بستری در بیمارستان پیدا کند چه کسی پاسخگویش است؛ دستگاههای متولی امر بگویند ما چند تخت در کشور برای بستری کردن معتادین داریم؟
مؤیدی افزود: چند فضا و مکان برای نگهداری معتادین داریم؟ چند فضای تربیتی برای این افراد داریم، اگر واقعاً ما اینگونه فکر میکردیم و کارکردهای ما متناسب با سیاستهایی بود که سال 85 توسط مجمع تشخیص مصلحت تنظیم شد و رهبری ابلاغ فرمودند شاهد این روند نبودیم.
وی بیان کرد: کارکردهای نیروی انتظامی، بهزیستی، وزارت رفاه و تمام مراکز آموزشی و رفاهی مشخص است، اگر 50 درصد از این 11 سیاست را اجرایی میکردیم شاهد این مشکلات نبودیم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا پیشنهاد داد: 3-2 ماه دیگر میخواهد بودجه تنظیم شود، مجلس ورود پیدا کند، دولت ورود پیدا کند بیایند سهم ساماندهی، نگهداری و رسیدگی به خانوادهها، رفاه و رسیدن به شرایط بهتر زندگی یک میلیون و 250 هزار به اصطلاح آنها بیمار و از منظر نیروی انتظامی مجرم کف خیابان را در بودجه دولت ببینند، مجلس تأیید کند و در اختیار دستگاهها قرار بگیرد.
**واقعیت**
بر این اساس و در پاسخ به مطالبی که با عنوان سوتی شبکه خبر در برنامهای با موضوع اعتیاد از سوی برخی سایتها مطرح و در شبکههای اجتماعی بازنشر میشود میتوان موارد ذیل را مد نظر قرار داد:
-برای نخستین بار آنتن شبکه بینالمللی خبر به یک فرد معتاد داده میشود.
- در خلال برنامه از این فرد دعوت شده است تا در استودیو حاضر شود به همین دلیل مثل سایرین از ابتدا لوازم پذیرایی در مقابلش قرار داده نشده بود.
- رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با انتقاد مستقیم و بیپرده این فرد معتاد به طور کاملاً منطقی برخورد میکند و دلایل عدم وجود تعادل در زندگی این افراد را عنوان و در پایان برای حل مشکل معتادان و کارتن خوابها در جامعه پیشنهادی عملیاتی را به مسئولان قانونگذار و اجرایی کشور میدهد.
منبع: فارس
اگر همینطور که شما می فرمایید ، در خلال برنامه یکی از مسئولین دولتی دعوت می شد و به مهمانان اضافه می شد ، بازم این کوتاهی در پذیرایی از آن مهمان جدید اتفاق می افتاد !!!!؟؟؟؟؟
تو اون پاراگراف آخر فقط خودشونو توجیه کردن!!
بی صاحب بودن مملکت و شبکه همینه
اگه رئیس جمهور بود که کل لیوان هارو جمع میکردین جلوش
با توجه به مشکلاتی عدیده ای که در کشور هستش مردم ما منتظر هستند یک آتو دستشون بیاد هی بزرگش کنند و بکوبند توی سر مسئولین - بله مشکلات زیاده ولی امثال این موارد رو برای چی بزرگ میکنید طرف وسط برنامه اومد قشنگ حرفشو زده - حالا اینجا همه شدن روشن فکر و داغدار افراد معتاد یا بی سامان همینایی اینجا کامنت میذارن باید غذر خواهی کنه و اینا توی زندگیشون محل سگ به یک معتاد نه گذاشته اند و نه خواهند گذاشت.
بس کنید این بازی ها رو خواهشا
ولی دقت کن اینها از این معتاد دعوت کردن و این ایشون الآن مهمان برنامه است.
در ضمن این کار صدا و سیما رو بزرگ نکردن، خیلی ساده انتقاد کردن، همین.
یاعلی
حرکت زشت شبکه خبر با قشنگ حرف زدن مهمون برنامشون توجیه نمیشه!!!
در ضمن درسته ک این آقای معتادو وسط برنامه آوردن ولی خبر نداشتن ک قراره ایشون وسط برنامه بیاد؟؟؟خب همون وسط برنامه واسش لیوان میذاشتن بهتر ازین بود ک ی همچین نما و وجهه ای پیدا کنه برنامه!!
حالا چون مهمونای برنامشون خوب و محترمانه حرف زدنند ک دلیل نمیشه رفتار نادرست اینا هم خنثی بشه و نادیده گرفته بشه!!!
در ابتدای انقلاب اعتیاد به مواد مخدر جرم محسوب می شد و با آن به شدت برخورد می شد
در میانه انقلاب و بالاخص دو دهه اخیر اعتیاد را نوعی بیماری عنوان کردند
و در حال حاضر با ارائه عنوان آسیب دیده اجتماعی جامعه را مقصر اعتیاد معتادان به ما معرفی می کنند
به نظر من حلقه مفقوده تمامی فسادها، فقر ناشی از بی عدالتی و عدم مدیریت صحیح اقتصادی و اجتماعی است.
اگر منظورتان از آسیب دیده اجتماعی متهم کردن مردم است این عنوان را قبول نداشته و نوعی توهین به مردم شریف ایران می دانم.
نکنه مثل اون بنده خدای توی آمریکا باشیم که قرآن رو آتیش زد.
ازش پرسیدن آیا تا حالا قرآن رو خوندی گفت : ن ه !!!
من تا حالا چند نفر رو کنار خیابون دیدم و به سادگی رد شدم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟