به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، مایکل بنت، سناتور ایالت کلرادو، در بیانیهای ادعا کرد: «از اهداف اصلی ما جلوگیری از دست یابی ایران به سلاح هستهای و تامین امنیت اسرائیل است و در صورت ممکن، جلوگیری از جنگی دیگر در خاورمیانه است.»
ایران ادعاهای مطرح شده کشورهای غربی و اسرائیل در مورد برنامه هسته ای خود را رد می کند و تاکید دارد که در پی اهداف صلح آمیز است.
بنت همچنین افزود:«این توافقنامه، گامی ناقص اما مهم برای دست یافتن به اهداف ذکر شده است.»
حمایت بنت از توافق هستهای، شمار سناتورهای دموکرات حامی «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) را به 38 نفر رساند.
این در حالی است که بن کاردین سناتور دموکرات ایالت مریلند مخالفت خود را با توافق نامه هستهای با ایران اعلام کرد.
کاردین در مقالهای که قرار است در روزنامه واشنگتن پست چاپ شود گفت: «تصمیم گیری بسیار سختی بود، اما پس از بررسی طولانی، رای من به این توافق منفی خواهد بود.»
این سومین سناتور برجسته دموکرات در کمیته روابط خارجی سنا است که مخالفت خود را با جمع بندی توافقنامه هستهای ایران و گروه 1+5 اعلام می کند.
پیش از این، سناتور چارلز شومر از نیویورک و سناتور رابرت منندز از نیو جرسی مخالفت خود را با توافق هستهای اعلام کرده بودند.
در صورتی که شمار سناتورهای حامی توافق هستهای به 41 تن برسد، امکان «فیلی باستر» در سنای امریکا ایجاد میشود که میتواند رای گیر برای مخالفت با این توافقنامه را خنثی کرده و نیازی به وتوی احتمالی رئیس جمهور امریکا نباشد.
فیلی باستر که یک روند پارلمانی است، رأیگیری بر روی پیشنهاد را به تعویق انداخته یا به طور کل از آن جلوگیری میکنند.
کنگره امریکا در اواخر ماه جاری میلادی درباره توافق حاصل شده بین ایران و گروه 1+5 رای گیری خواهد کرد.
براساس این جمعبندی، ایران در جامعه بینالملل به عنوان یک قدرت هستهای شناخته شده و در ازای لغو تحریمهای سازمان ملل، اتحادیه اروپا و امریکا، تهران بخشهایی از فعالیت هستهای خود را محدود میکند.