به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» اختتامیه دومین دوره تخصصی گفتمان سازی علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان با عنوان ایران ۱۴۳۵ توسط مرکز آموزشی گام با همکاری معاونت علمی بسیج دانشجویی در پارک علم و فناوری پردیس برگزار شد.
صفاری نیا رئیس پارک علم و فناوری پردیس در این اختتامیه به توضیح برخی تحولات این پارک اشاره کرد.
وی در ابتدا با ابراز خرسندی از اینکه امیدواریم بازدید شما از پارک پردیس بازدید خاطره انگیزی همراه با تجارب علمی بوده باشد افزود: زمان ما چنین پارک و یا مرکز رشدی وجود نداشت و تنها فضای صنایعی برای کارآموزی موجود بود که فضاهایشان بسیار خشک و بی روح بود اما امروز وجود شرکت های دانش بنیان و تغییر در فضای دانشگاه ها آینده را بهتر برای شما ترسیم می کند.
رئیس پارک علم و فناوری پردیس در ادامه با اشاره به اینکه نگاه نسل جوان تعجیل در جهش بزرگ کاری دارد خاطر نشان کرد: من فکر می کنم این تعجیل موجب عقب ماندگی شود جوان ما امروزه برای هر کاری چه در بیزینس چه در راه های مدیریتی عجله دارد و این اصلا خوب نیست.
صفاری نیا افزود: زمانی تلاش همه افراد در شرکت های و سازمان های دولتی بود اما امروز تلاش بر خصوصی کار کردن است که هر دوی این نگاه افراط و تفریط است از نظر من مهمترین چیز شناخت توانمندی ها و ظرفیت های جوانان است.
وی در این اختتامیه خطاب به دانشجویان گفت: در قدم اول ناامید نباشید و فکر نکنید یک مجموعه موفق حتما از اول این گونه بوده است بلکه شروع هر کاری فراز و فرودهای خاص خودش را دارد.
رئیس پارک علم و فناوری پردیس اظهار داشت: امروز ما شاهد حضور افرادی در سازمان های دولتی هستیم که حتی توانایی نوشتن یک نامه اداری را هم ندارند و این یک ضعف بزرگ در سیستم دولتی ما است.
صفاری نیا تصریح کرد: جوانان نباید از کار کردن عار داشته باشند. خود من از اول رئیس این پارک نبودم و ابتدای کار شاید وظیفه ام در حد یک منشی بود.
وی در ادامه سخنانش به روند تحول پارک علم و فناوری پردیس اشاره کرد و افزود: سال 80 کارمان را با یک بیابان آغاز کردیم و تنها هدف اصلی ما که موجب موفقیت امروزمان گشته است پیگیری به همراه خلاقیت بود.
رئیس پارک علم و فناوری پردیس مهمترین چیزی را که موجب آبادی این پارک گشته است همین دو هدف عنوان کرد و گفت: سال 80 عمده شرکت هایی که برای سرمایه گذاری به این پارک آمدند فقط با فکر این که زمینی نزدیک تهران داشته باشند شروع به کار کردند اما امروز شاهد آن هستیم که حتی مجلس نیز قانونی را برای پارک های فناوری تصویب می کند که به موجب آن شرکت ها مزیت های قانونی خوبی را دریافت می کنند و همین امر موجب شد تا شرکت های بسیاری برای سرمایه گذاری روانه این کار شوند.
صفاری نیا افزود: از شرکت هایی که در سال 80 با آن ها قرارداد بسته ایم تنها دو یا سه شرکت باقی مانده است و شرکت هایی که امروز ساختمان های آن ها را در فضای این پارک مشاهده می کنید جایگزین شرکت های قبلی گشته اند به این خاطر که قانون ما در اینجا این است که هر شرکتی که فعالیت و کار نکند باید زمینش را واگذار کند.
وی در خصوص پیشرفت و تحولات پارک علم و فناوری پردیس عنوان کرد: ما امروز به جایی رسیدیم که حداقل هفته ای یک بار بازدید مسئولین و کابینه دولت را از پارک داریم و به نوعی دسترسی شرکت ها به مسئولین خیلی راحت تر گشته است.
رئیس پارک علم و فناوری پردیس از حضور 300 شرکت علمی و فناوری در این پارک خبر داد و گفت: 200 شرکت در این پارک زمین و ساختمان دارند و 100 شرکت دیگر نیز از اعضای مجازی ما در سراسر کشور هستند.
صفاری نیا هنر پیشرفت خودشان را در این عرصه درگیر کردن بخش خصوصی در بخش فناوری و تحقیقات دانست و خاطر نشان کرد: هم اکنون 3 هزار نفر در این شرکت ها مشغول به کار هستند و حدود 700 میلیارد تومان در این پارک سرمایه گذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه ما ایرانی ها عادت کرده ایم جزیره ای کار کنیم و همیشه نگران بوده ایم که در تعامل ها چیزی را از دست بدهیم تا اینکه چیزی به دست بیاوریم عنوان کرد: اما سعی ما همیشه در این مسیر سخت این بوده است که شرکت ها را به طرح ها و پروژه های مشترک دعوت کنیم و در این راه هدف ما فقط آباد کردن پارک نبود.
رئیس پارک علم و فناوری پردیس در پایان افزود: به جز کار عمرانی و ساخت و ساز شرکت ها در پارک ده ها پروژه ملی و بین المللی را عملیاتی کرده ایم که از جمله آن پروژه فن بازار در سطح ملی و پروژه شبکه تبادل نظر هشت کشور اسلامی در سطح بین المللی است. مطمئنم شما می توانید موسس یک پارک فناوری خیلی بهتر از این پارک باشید اما به خاطر داشته باشید که در این راه از خودگذشتگی حرف اول را می زند.