کد خبر:۴۳۸۴۹۵
ستاری در مراسم اختتامیه دومین دوره گفتمان سازی علم:

قرار نیست غول چراغ جادوی «دولت‌» شرایط را تغییر دهد/ برای جلو رفتن باید صخره نوردی کنیم

معاون علمی ریاست جمهوری گفت: هر چهار سال یک بار یک غول چراغ جادو به اسم دولت از صندوق رای بیرون نمی آید که همه چیز را تغییردهد بلکه ...

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،اختتامیه دومین دوره تخصصی گفتمان سازی علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان با عنوان ایران ۱۴۳۵ توسط مرکز آموزشی گام با همکاری معاونت علمی بسیج دانشجویی در پارک علم و فناوری پردیس برگزار شد.

 


سورنا ستاری معاون علمی ریاست جمهوری در ابتدای سخنانش بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با هیئت دولت را که در مورد شتاب علمی کشور و رتبه بندی آن در توسعه علمی بود برای دانشجویان بازخوانی کرد و گفت: حتی اگر کتک هم بخوریم باید این گفتمان را در کشور عملیاتی کنیم ما درس نخوانده‌ایم که حتما کارمند دولت شویم درس نخواندیم که مدرکمان را برای پز دادن روی طاقچه قاب کنیم ما درس خواندیم که کارآفرینی در جامعه را توسعه بخشیم.

 


وی در ادامه اظهار داشت: کشوری که پولش را از دولتش بگیرد طبیعتا دانشگاه و صنعتی دارد که باید پولش را از دولت بگیرد طبیعی است که مردمی دارد که پولشان را از دولت می‌گیرند و طبعا مدیران نفتی دارد که به رانت نفتی معروف هستند.

 


ستاری خاطر نشان کرد: پز دادن به پول نفت هنر نیست کشورهایی مثل ما که پز منابع زیرزمینیشان را می‌دهند به تعبیر رهبری بچه پولداری فکر می‌کنند یعنی پزشان به پولشان است اما این را بدانید که هیچ‌گاه یک بچه پولدار نمی‌تواند با این طرز فکر کارآفرینی کند.

 


معاون علمی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه سطح کشور با خام فروشی ارتقا نخواهد یافت عنوان کرد: علتش این است که در اقتصاد برای ما آدم ارزش نیست بلکه چیزی که اهمیت دارد بشکه نفت است.

 


وی در جمع دانشجویانی که در اختتامیه دومین دوره تخصصی گفتمان سازی علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان حضور داشتند گفت: اقتصاد ایران باید از رانت نفت جدا شود آیا تا به حال این به ذهنتان رسیده است که چرا بعضی کشور‌ها که یک صخره هستند وسط موجی از دریا نه نفت دارند و نه گاز اما چرا وضعیت مردمشان از مردم ما بهتر است پس بدانید که هنوز راه بسیاری را در پیش داریم.

 


ستاری در ادامه ضمن اشاره به موضع گیری‌های زیادی که نسبت به این معاونت می‌شود خاطر نشان کرد: اما چیزی که حقیقت است را باید گفت ما به معنای واقعی نخبه نداریم بلکه استعداد بر‌تر داریم آن هم استعداد برتری که به واسطه رتبه یک در کنکور نخبه شناخته می‌شود پس ملاک‌های ما برای انتخاب نخبه گان همچنان دچار نقصان است.

 


معاون علمی ریاست جمهوری با تاکید براینکه این خاک همیشه بخشندگی خود را نسبت به مردم داشته است این سوال را مطرح کرد: ما برای این خاک چه کرده‌ایم و این تفکری است که باید در بنیاد علمی نخبگان نهادینه شود.

 


وی خطاب به دانشجویان حاضر در این مراسم اختتامیه گفت: همیشه باید حس کنیم به این خاک و این مملکت وابسته‌ایم حتی اگر برای تحصیل به خارج از کشور می‌رویم باید این را در وجود خود حس کنیم که برای خدمت رسانی به جامعه خود باید به این خاک بازگردیم.

 


ستاری یکی از ضعف‌های کشور را در تبدیل ثروت عنوان کرد و افزود: ضعف ما در تبدیل ثروت موجب شده است تا پژوهش و تبادل اطلاعات ما نیز نفتی باشد من امروز شاید نسبت به این مسائل تند صحبت کنم و موضع گیری‌هایی نیز به حرف‌های من بشود اما ما باید تفکرات خود را در حوزه آموزش تغییر دهیم.

 


معاون علمی ریاست جمهوری وضعیت کنونی کشور را اینگونه به تصویر کشید که از حالا به بعد برای جلو رفتن در دنیا باید صخره نوردی کنیم.

 


وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه حدود ۴ و نیم میلیون دانشجو در کشور داریم تصریح کرد: اگر بتوانیم اقتصاد دانش بنیان را برای آن‌ها نهادینه کنیم قطعا از وضعیت کنونی که در آن هستیم تکان حدی خواهیم خورد.

 


ستاری ضعف دیگر کشور را درکیفیت پژوهش‌ها دانست و گفت: بحث بعدی گفتمان سازی در سطح جامعه است و نهادینه کردن این تفکر در کشور که باید بفهمیم تنها راه نجات آن عقل است نه پول. بانک باید بفهمد اگر می‌خواهد وام بدهد باید فرق بین تیر و تخته و آدم را دریابد و نگوید سند زمینت کجاست؟

 


معاون علمی ریاست جمهوری با تاکید براینکه این مشکلات و ضعف‌ها فقط مشمول حوزه‌های مهندسی نمی‌شود تصریح کرد: هم اکنون ۶۰ درصد صنعت کشور را علوم انسانی دربرمی گیرد اما متاسفانه طرز تفکر جامعه نسبت به علوم انسانی آن طور که باید ارتقا نیافته است درست مثل صنعت عروسک سازی ما می‌ماند که طراحان ما تلاش می‌کنند عروسکی با الگوی ایرانی بسازند اما در آخر می‌بینیم فرزندان ما عروسک‌های دیگری را برای بازی جایگزین عروسک‌های ایرانی می‌کنند. درست مثل صنعت ساختمان سازی و ماشین سازیمان.

 


وی از علوم انسانی به عنوان یکی از راه‌های بسیار خوب کسب پول در جامعه یاد کرد و افزود: خصوصی سازی در این امر و سرمایه گذاری در آن حرف اول را می‌زند من حاضرم یک تور گردشگری برای بازدید از پژوهشکده‌های زیبای ایران بگذارم تا با چشم خود ببینید وقتی از آن‌ها می‌پرسیم کتاب‌های کتابخانه را کنار بگذارید و بگویید روی این میز چه کاری برای مردم با وجود این همه حقوق و دستمزدی که می‌گیرید انجام داده‌اید پاسخی نمی‌شنویم و تنها چیزی که می‌فهمیم این است که ورودی و خروجی با هم جور در نمی‌آید.

 


ستاری خطاب به دانشجویانی که در این مراسم حضور داشتند گفت: شما نیز ممکن است وقتی وارد سیستم دولتی و اداری کشور شدید همین گونه عمل کنید پس حواستان جمع باشد.

 


معاون علمی ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: کارمندی که از ساعت ۲ نگاه می‌کند کی ساعت چهار می‌شود تا به خانه برود نوآوری و علم از او بیرون نمی‌آید بلکه نوآوری تنها از وجود انسانی بر می‌آید که روزی ۱۸ ساعت کار کند.

 


وی در خصوص اقتصاد دانش بنیان و سیستم اداره آن در کشورهای دیگر ضمن اشاره به اینکه اکثر مدیران اقتصاد دانش بنیان در کشورهای دیگر ۳۰ سال سن دارند یادآور شد: اقتصاد یعنی دویدن و این کار سراسر ریسک است که لازمه آن سن جوانی است جالب اینجاست که در مقابل این گاهی بعضی آدم‌های دولتی فکر می‌کنند اگر آن‌ها را از میز و پستشان جدا کنند وسط تهران از گرسنگی خواهند مرد.

 


ستاری در پایان سخنانش گفت: کلاه خود را قاضی کنید برای این کشور چه کرده‌ایم که از آن طلبکاریم باید به این فکر کنیم که هر چهار سال یک بار یک غول چراغ جادو به اسم دولت از صندوق رای بیرون نمی‌آید که همه چیز را تغییردهد بلکه این خود شما هستید که تغییر را ایجاد می‌کنید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ابی تنها
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۳
یکی نیست بگه آخه خودت روزی 2 ساغت کار مفید انجام میدی؟ که از مردم توقع 18 ساعت کار داری.
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۳
برای جلو رفتن باید صخره نوردی کنیم؟؟!!
یعنی دولت تا الان چی کار می کرده؟؟
3
0
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۵
عجب ایشون هم راه افتادن
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار