به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در ادامه دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با همتای اسپانیایی خود دو نفر به پرسش های خبرنگاران در زمینه های مختلف سیاسی و اقتصادی پاسخ دادند.
گارسیا مارگالو وزیر امور خارجه اسپانیا در خصوص اولویت های این کشور در ارتباط با ایران گفت: ایران با جمعیتی بیش از 80 میلیون نفر دومین یا سومین کشور دارای ذخایر نفتی محسوب می شود و تولید ناخالص بالایی نیز دارد برهمین اساس در این سفر دور جدیدی از روابط را آغاز کردیم.
وی با اشاره به اینکه اسپانیا تا پیش از این 14 درصد انرژی خود را از ایران تامین می کرد افزود: اسپانیا بیش از 14 درصد انرژی خود را از ایران وارد می کرد که به دلیل اتفاقات اخیر ناچار بر تغییر رفتار خود با ایران و کاهش این واردات شدیم ما خوشحالیم که براساس توافق صورت گرفته مشکلات پدید آمده بین دو کشور حل شد و اسپانیا آمادگی سرمایه گذاری را دارد.
وزیر امور خارجه اسپانیا افزود: ما به دنبال پیدا کردن راه مشترکی برای افزایش همکاری ها بین دو کشور هستیم و از آنجا که اسپانیا دارای جایگاه خوبی در اتحادیه اروپاست آمریکای لایتن و آفریقاست براین اساس آینده را برای همکاری های مشترک بین دو کشور روشن می بینیم لذا فضای سیاسی ایجاد شده در دو طرف برای افزایش همکاری های مشترک است.
گارسیا مارگالو در خصوص حداکثر سهمیه ای که اسپانیا در رابطه با پذیرش پناهندگان دارد گفت: در این مورد ما حداکثر تلاش خود را انجام دهیم تا بیشترین رقم آوارگان را تحت حمایت خود قرار دهیم.
وی با اشاره به جلسه ای که روز گذشته در مادرید برگزار شد افزود: در این جلسه تلاش کردیم تا از همه پتانسیل های خود برای ارائه تسهیلات در خصوص مسکن، خدمات اجتماعی و بهداشتی به آوارگان استفاده کنیم.
وزیر امور خارجه اسپانیا در ادامه در خصوص وضعیت سوریه و بحران این کشور نیز گفت: از روزی که دولت جدید اسپانیا قدرت را به دست گرفت همواره طرفدار گفتگو بوده است و به دنبال حل مسالمت آمیز بحران سوریه قدم برداشته است.
گارسیا مارگالو با اشاره به محوریت گفتگوی دیپلماسی در حل مسئله سوریه یادآور شد: برای ما از سرگیری گفتگوها تا نیل به یک راه حل معقول از اهمیت ویژه ای برخوردار است ما طرفدار یک همه پرسی در سوریه با مشارکت تمام طرف های درگیر هستیم.
وی در ادامه با اشاره به افزایش فرقه گرایی و افراطی گری در سوریه تصریح کرد: ما به دنبال یک دولت وحدت ملی هستیم ودر اولین قدم اعتقاد به آتش بس، آشتی ملی و برگزاری انتخابات در سوریه داریم آنچه در مورد مسئله سوریه از اهمیت بالایی برخوردار است برقراری صلح در این کشور و خاتمه دادن به تروریست و افراطی گری است.
در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی ظریف نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر راه حل های حل بحران سوریه و این که با وجود بشار اسد سوریه امکان توافق دارد یا خیر گفت: روش های صلح آمیز مطرح شده برای حل بحران سوریه به دیدگاه ما نزدیک است چون ما معتقدیم بحران سوریه باید از طریق سیاسی حل و فصل شود و راه حل نظامی برای بحران این کشور وجود ندارد.
ظریف اضافه کرد: در مورد رئیس جمهور سوریه نیز فقط مردم سوریه حق تصمیم گیری دارند و کسانی که برای رئیس جمهور سوریه شرط و شروط تعیین کردند مسئول خونریزی هایی هستند که امروز در این کشور رخ می دهد آن ها به جای مردم تصمیم گرفتند لذا باید از این خودخواهی کنار کشیده و اجازه دهند مردم با استفاده از نهادهای قانونی وضعیت خود را به سرانجام برسانند ما معتقدیم از این روش بحران سوریه حل خواهد شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور با اشاره به دخالت دولت های خارجی در بحران سوریه افزود: بحران سوریه حل خواهد شد به شرط آن که دولت های خارجی که مانع تحقق صلح در سوریه بودند اقدامات خود را متوقف کنند و منافع کوتاه مدت داخلی خود را به هزینه مردم سوریه حل نکنند و اجازه دهند بحران مردم سوریه به ثبات رسیده و بحران اوارگان این کشور نیز متوقف شود.
وی با اشاره به شعارهایی که از برخی کشورهای همسایه سوریه شنیده می شود تصریح کرد: با این شعارها صلح به سوریه باز نخواهد گشت بلکه این کشورها باید با توقف اجازه به داعش برای حمله به سوریه این مشکل را حل کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان سخنان خود را با پیشنهادی برای حل بحران سوریه پایان داد و گفت: ما به همه کشورها پیشنهاد می کنیم از راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه استقبال کنند و رویای خارج شدن سوریه با راه حل نظامی را فراموش کنند.