حسن ملکی کارشناس مسائل هسته ای در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به سخنان سعید جلیلی مبنی براینکه ایران در روند پذیرش برجام ایران از 100 حق مسلم خودگذشته است اظهار داشت: عرصه روابط بین الملل را باید صحنه بده بستان بدانیم وقتی پای میز مذاکره مینشینیم باید یک چیزهایی را داد تا چیزهایی را به دست آورد.
وی افزود: بنابراین هیچ گاه این انتظار نه از طرف دولت و نه از طرف منتقدین مانند شخص آقای جلیلیمطرح نیست که تمام خواسته های ایران به صورت یکجا و یک طرفه مورد تحقق قرار گیرد.
این کارشناس مسائل هسته ای با اشاره به اینکه یک تلقی اشتباه در این مدت ایجاد شده و آن این که جمهوری اسلامی تمام مفاد برجام را پذیرفته و در حال حاضر فقط نگران عدم تصویب آن از طرف سنای آمریکا یا مجلس نمایندگان ایران است تصریح کرد:با وجود تمام فعالیت های دیپلماتیک تیم مذاکره کننده هسته ای هنوز برجام نواقصی دارد که باید در جهت رفع آن تلاش کرد و این قبیل اظهارنظرها نیز سعی دارد وضعیت کشور را به جایی برساند که از حداکثر عزت و اقتدار برخوردار باشد.
این کارشناس مسائل هسته ای با اشاره به نقض توافق نامه سعدآباد یادآور شد: ما نقض توافق آمریکا و اروپا را پس از توافق نامه سعدآباد فراموش نمی کنیم و این قبیل اتفاقات سبب عدم اعتماد کامل به طرفین مذاکره کننده است.
ملکی به انتظارات طرفین از توافق نامه اخیر اشاره کرد و گفت: غرب از ابتدا اعلام کرده بود وقتی توافق نامه هسته ای مناسب است که تمام تاسیسات هسته ای ایران طبق آن تعطیل شود متاسفانه ادبیات غرب در این سال ها مبتنی بر این بود که ایران نباید غنی سازی داشته باشد آن ها به دنبال بازرسی از تاسیسات نظامی ایران و گفتگو با دانشمندان هسته ای بودند اما خود اوباما و کری بارها تاکید کرده اند که نمی توانیم به این اهداف خود دست پیدا کنیم.
وی به امتیازاتی که پیش از برجام جمهوری اسلامی از آن بی بهره بود اشاره کرد و گفت: براساس برجام حق غنی سازی برای کشور محترم شناخته شد و امتیاز دیگر براساس این توافق نامه این بود که بالاخره معین شد تحریم ها در یک چارچوب زمانی مشخص لغو شود اما به هر حال همان طور که در ابتدای سخن گفتم باید بده بستان هایی وجود داشته باشد یعنی اگر ما از برخی حقوق خود گذشت کردیم برخی دستاوردها را نیز به دست آوردیم.
ملکی در پایان با اشاره به سلسله سفرهای هیئت های اروپایی در هفته های اخیر به کشورمان خاطر نشان کرد: شرایط پیش آمده فرصت مغتنمی است که باید از آن حداکثر استفاده را برای پیشبرد مفهوم صحیح اقتصاد مقاومتی برد و در کنار آن از حق هسته ای ایران نیز چشم پوشی نکرد.
ضمناً در عرصه روابط بین الملل و سیاست خارجی در عرصه جامعه بین الملل بویی از انصاف و حق و حقیقت به مشام نمی رشد پس خوش خیالی خیالیست خام است که جایی در عرصه روابط دیپلماتیک ندارد پس لطفا بهوش بوده و ملاحظه فرمائید.....