به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، مرحله انتخابی رقابتهای قهرمانی نوجوانان آسیا، فردا چهارشنبه با برگزاری دو مسابقه از گروه E به میزبانی تبریز آغاز میشود، رقابتی که تیم نخست آن مستقیما به مرحله نهایی در هند میرود و تیم دوم آن باید بین ۴ تیم برتر دوم گروههای ۱۱ گانه قرار بگیرد تا شانس حضور در مرحله نهایی را بدست آورد.
البته اتفاق جالب این گروه حضور بحرین، میزبان مرحله نهایی است که در صورت کسب هر نتیجه در آن مسابقات حضور خواهد داشت، به همین دلیل بازی با این تیم برای تیمهای حاضر در این گروه، هم جنبه تشریفاتی دارد و هم جنبه رسمی، اتفاقی که فقط در قاره آسیا رخ میدهد.
ایران که نتوانست میزبانی مرحله نهایی این رقابتها را بدست آورد، حداقل با کسب میزبانی مرحله گروهی شانس خود را برای رسیدن به هند - ۲۰۱۶ بیشتر کرد، پس کادرفنی و بازیکنان این تیم باید تلاش مضاعفی ارائه دهند تا این امتیاز مهم را به راحتی از دست ندهند.
رقابت با تیمی غیرمنتظره
لبنان در همه ردهها رقیبی سرسخت بوده اما تنها یکبار برای فوتبال ایران دردسر ایجاده کرده است، تیمی که نخستین حریف تیم نوجوانان ایران در مسیر رسیدن به جام هفدهم است. شاگردان حمید علیدوستی در صورت پیروزی برابر این حریف، نیمی از راه صعود را طی کردهاند زیرا در گام دوم به مصاف هندی میروند که این رقابتها برایش حکم دیدارهای تدارکاتی دارد یا رسمی.
البته مهمترین بازی تیم نوجوانان ایران، رقابت با بحرین در بازی آخر مرحله گروهی است زیرا آن دیدار شاید برای صدرنشینی و صعود مستقیم به مرحله نهایی قهرمانی نوجوانان آسیا باشد. بحرین که میزبان مرحله نهایی رقابتهای قهرمانی جوانان آسیا در سال ۲۰۱۶ است، خیلی دوست دارد در رده نوجوانان هم در این جام حضور داشته باشد.
در مجموع تیم علیدوستی برای موفقیت در این جام، باید به فکر ارائه بازیهای منطقی و رسیدن به پیروزی با هر نتیجهای باشد و اگر امتیازی را از دست بدهد، شاید باید با جام هفدهم وداع کرده و ضعیفترین عملکرد را در ۱۲ سال گذشته از خود رقم بزند.
علیدوستی، وارث مربیان موفق
بعد از عملکرد خیره کننده تیم علی دوستیمهر در سال ۲۰۰۷ و البته ۲۰۰۸ که با ۱۲ پیروزی متوالی در مرحله مقدماتی (۶ برد) و مرحله نهایی (۳ برد در مرحله گروهی و پیروزی در مراحل یکچهارم نهایی، نیمه نهایی و فینال) برای اولین و آخرین بار قهرمان آسیا شد، تیمهای نوجوانان ایران در مرحله انتخابی ۳ دوره بعدی این جام، به راحتی به مرحله نهایی راه یافتند.
البته تیم نوجوانان ایران از مسابقات ۲۰۰۴ - ژاپن و بصورت متوالی، در مرحله نهایی این جام حضور داشته ولی تنها در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ با هدایت علی دوستیمهر به جام جهانی رسید ولی با هدایت اکبر محمدی و مصطفی قنبرپور، هرچند به مرحله نهایی جام صعود کرد اما در گامهای آخر از رسیدن به جام جهانی نوجوانان محروم شد.
حالا حمید علیدوستی که توسط هادی آیتاللهی نایب رئیس و سرپرست پیشین کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال و دانشجو سرپرست پیشین کمیته جوانان به عنوان جانشین مصطفی قنبرپور هدایت تیم نوجوانان را برعهده گرفت، در یک آزمون بسیار سخت قرار گرفته و اگر بتواند تیم را به مرحله نهایی برساند، تاحدودی نشان میدهد که انتخاب مدیران قبلی فدراسیون منطقی بوده است.
همه منتظر نمایش ستارههای آینده فوتبال
تیم فوتبال نوجوانان ایران با چهرههایی پای به عرصه مسابقات انتخابی قهرمانی نوجوانان آسیا می گذارد که اگر به خوبی آماده شده باشند و در آینده به شکل بهتری پرورش یابند، میتوانند به ستارههای فوتبال کشورمان تبدیل شوند، به شرطی که در این رقابتها موفق ظاهر شده و به مرحله نهایی هم صعود کنند.
طبق اعلام کادرفنی تیم نوجوانان عارف محمدعلیپور و امیرحسین اسماعیلزاده، مهرداد زارعی، طاها شریعتی، علیرضا سرداری، محمدرضا داوری، عرفان صادقی اصل، عبدالرئوف نجاری، سعید آهنی، امیرحسین حسینپور، امیرحسین خدامرادی، محسن معظمی گودرزی، امیر سامان رنجبر، مهرداد عباسی، محمد شریفی، وحید نامداری، علی غلامزاده گماری، معراج اسماعیلی، محمدرضا غبیشاوی، علیرضا سواری، محمد قادری، محمد امین رضایی و مبین عشایر ۲۳ بازیکن تیم ایران در این رقابتها را تشکیل میدهند، نفراتی که امیدوارند با درخشش در این رقابتها، گام نخست را برای آینده خود در فوتبال محکم بردارند.
ضمن اینکه حضور حسین مرادی که پیشنه همکاری با ردههای نوجوانان و جوانان را داشته، به عنوان سرپرست تیم نوجوانان، شرایط را برای کادرفنی راحتتر کرده تا تنها به فکر مسائل فنی بوده و موضوعات جانبی را به این جوان با تجربه بسپارند.
برنامه رقابتهای مقدماتی قهرمانی نوجوانان (زیر ۱۶ سال) آسیا در گروه E که به میزبانی تبریز برگزار میشود، به شرح زیر است:
چهارشنبه - ۲۵ شهریورماه:
* بحرین - هند، ساعت ۱۴:۳۰، ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز
* ایران - لبنان، ساعت ۱۸:۴۰، ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز
جمعه - ۲۷ شهریورماه:
* لبنان - بحرین، ساعت ۱۴، ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز
* هند - ایران، ساعت ۱۶، ورزشگاه اختصاصی گسترش فولاد تبریز
یکشنبه - ۲۹ شهریورماه:
* هند - لبنان، ساعت ۱۴، ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز
* ایران - بحرین، ساعت ۱۶، ورزشگاه اختصاصی گسترش فولاد
گروهبندی کامل مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا به شرح زیر است:
منطقه غرب آسیا:
گروه A: ازبکستان، یمن، فلسطین (میزبان) و مالدیو
گروه B: نپال، عمان، قرقیزستان (میزبان) و اردن
گروه C: قطر (میزبان)، تاجیکستان، عراق و ترکمنستان
گروه D: عربستان، امارات، پاکستان و بنگلادش (میزبان)
گروه E: ایران (میزبان)، بحرین، هند و لبنان
گروه F: سوریه، کویت (میزبان)، افغانستان و سریلانکا
منطقه شرق آسیا:
گروه G: مالزی، لائوس، فیلیپین، تیمور شرقی و جزایر ماریانا شمالی
گروه H: کره شمالی، تایلند، سنگاپور و کامبوج
گروه I: کره جنوبی، چین، تایپه و ماکائو
گروه J: استرالیا، ویتنام، میانمار و گوآم
گروه K: ژاپن، هنگکنگ، برونئی و مغولستان