به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو دوازدهمین دوره مسابقات سراسری عملیات حرارتی امروز صبح در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.
حمیدرضا شاهوردی، عضو صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ضمن اشاره به اینکه در کشور طی ده سال گذشته اتفاقات جدی در حوزه نانو رخ داده است، گفت: امروز کشور به یک جایگاه و نقطه برجسته در این حوزه رسیده است. اما خیلی ها به مکانیزم این که علت این پیشرفت در نانو چه بوده است تاکنون توجهی نداشته اند.
وی ادامه داد: سعی کردیم در حوزه نانو کارهای متفاوتی با سایر حوزه ها انجام دهیم و بیس فکری ستاد مسیر متفاوتی را برای زمینه سازی تمامی مولفه هایی که موجب پیشرفت می شد در پیش گرفت.
شاهوردی خاطر نشان کرد: کشوری که در سال 81 و 82 جایی در تولید مقالات علمی نداشت، امروز رتبه هفت تولید مقالات علمی را در دنیا کسب کرده است. چرا که سعی شد از فضای موجود حداکثر استفاده بشود.
عضو صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تصریح کرد: نمی خواهم بگویم که تولید مقالات علمی یعنی همه چیز. اما باید قبول کرد که مولفه تاثیرگذاری طی این سالیان بوده است.
حمیدرضا شاهرودی یکی از عوامل پیشرفت ایران در بحث نانو را ایجاد رقابتی سالم بین آزمایشگاههای کشور دانست و گفت: سعی شد تا با ایجاد این رقابت و فضاهای سالم هدفمند، علومی مثل نانو و عملیات حرارتی را با هم پوشانی هم پیش ببریم.
وی در ادامه سخنانش عنوان کرد: امروز به موجب کارم شرکت های دانش بنیان را رصد می کنم و طی این رصد دریافتم که دانشجویی مثل من که سال 67 به عنوان فارغ التحصیل در رشته مواد از علم و صنعت بیرون آمدم، با مدرک کارشناسی آبشن های شغلی بسیاری داشتم اما امروز شاهدیم که حتی برای فارغ التحصیل مقطع دکترای ما آن آبشن ها وجود ندارد.
وی در همین راستا افزود: شاید بتوان گفت از یک جایی به بعد رشد دولت به ضرر آن می شود و باید به بحث های بنیادی و ریشه یابی ضعف ها در حوزه های مختلف پرداخت.
عضو صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: نیروی تحصیل کرده دانشگاه های ما وقتی فرصت شغلی را در جامعه نمی بینند هیچ راهی ندارند غیر از خروج از این مسیر، رفتن به خارج از کشور که به هیچ وجه توصیه نمی کنیم و یا رفتن به سر کاری که هیچ ارتباطی با رشته تحصیلی شان ندارد. و با این روند مشکل اشتغال ما حل نخواهد شد .
وی با تاکید براینکه نظام آموزشی ما باید برای کارآفرینی برنامه ریزی داشته باشد افزود: باید بشود با مدرک کارشناسی در کشور به راحتی کار پیدا کرد.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه ایران بیشترین سرعت رشد علمی را در بین سایر کشورها دارد خاطر نشان کرد: امروز در ایران 65 دانشگاه دانشجوی نانو تربیت می کند و ما 35 دانشجوی فوق دکترا در این رشته داریم. که چنین چیزی در دنیا کم نظیر است و ترکیب دو نیروی انسانی و نیروی علمی در کنار هم می تواند یک فرصت انفجاری بسیار خوب باشد.