مهدی فضائلی، کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به انعطاف عربستان سعودی پس از سخنرانی مقتدرانه مقام معظم رهبری اظهار داشت: در معادلات بین الملل یک مسئله روشن است و آن اهمیت قدرت و اقتدار هر کشور است .
وی با بیان اینکه اگر دیپلماسی از پشتوانه ای مقتدرانه برخوردار نباشد نمی تواند نافذ باشد یادآور شد: رئیس جمهور نیز در سخنانی که در مراسم استقبال از شهدای منا عنوان کرد تصریح نمود که اگر مناسبات از راه دیپلماسی به نتیجه نرسد از زبان اقتدار استفاده خواهیم کرد.
فضائلی با بیان این نکته که دیپلماسی برای نافذ بودن محتاج اقتدار است یادآور شد: ادبیاتی که مقام معظم رهبری در این خصوص به کار برده اند ادبیات مقتدرانه ای بود و همان طور که معظم له قبلا نیز فرموده اند که من یک دیپلمات نیستم بلکه یک انقلابی ام در شرایط فعلی نیز احساس کردند حق انسان هایی در این زمینه ضایع شده و به عنوان یک رهبر انقلابی از مردم و ملت خود و سایر مسلمین دفاع کردند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به اینکه تا قبل از بیانات مقام معظم رهبری شاهد برخوردی حقارت آمیز از ناحیه سعودی ها با مسئولان کشور بودیم تصریح کرد: ادبیات به کار گرفته شده توسط مقام معظم رهبری به طرف سعودی ارزیابی واضحی از وضعیت ایران داد، وقتی رهبری این چنین با پشتوانه مسئلهای را بیان می کندواضح است که این مسئله صرفا در مقام حرف نبوده و عربستان نیز از آنجا که به ناتوانی خود در هماوردی با جمهوری اسلامی علم دارد طبیعی بود که در این زمینه عقب نشینی داشته باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حقیقت اگر این سخنان قاطع و کوبنده از لسان شخص دیگری جز مقام معظم رهبری خارج می شد قطعا تا این حد راهگشا نبود.