به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در ابتدای مراسم افتتاح آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه گفت: امروز حاصل کار دو سال زحمات عزیزانی را رونمایی می کنیم که تمام تلاش و تمرکزشان بر روی هدفمند ساختن دانشگاه شهید بهشتی بود. هدف ما از افتتاح این آزمایشگاه و طرح های این چنینی تغییر پیدا کردن از یک سازمان آزمایشی به یک سازمان پژوهشی است.
وی با اشاره به اینکه این دانشگاه در سال 91 تعداد اعضای هیئت علمی آن با یک سیر نزولی به 520 نفر رسیده بود تصریح کرد: اما امروز شاهد افزایش این تعداد به 800 عضو هیئت علمی هستیم همچنین رتبه ما در رنکینک جهانی در حوزه مقالات و دانش نوآوری جایگاه 280 است.
رئیس دانشگاه شهیدبهشتی ضمن اشاره به اینکه در سال 2009 با کاهش کنفرانس ها به خاطر مسائل ارزی روبرو بوده ایم افزود: اما هم اکنون خوشبختانه شیب رو به بالایی را طی می کنیم و رتبه دانشگاه شهید بهشتی در رنکینک بین المللی لایدن ظرف دو سال به 584 رسیده است همچنین در آماری که اخیرا روزنامه تایمز در خصوص رتبه بندی دانشگاه ها ارائه کرده بود ما در کلاس 601 تا 800 قرار گرفته ایم به عبارتی در میانه استاندارد جهانی هستیم.
طهرانچی در ادامه گفت: دانشگاه ما در حوزه ارتباط با صنعت جزو 200 دانشگاه اول جهان است با این وجود که دانشگاه شهید بهشتی به عنوان یک دانشگاه صنعتی محسوب نمی شود و ما امیدواریم که اتفاقات خوبی که در یک سال اخیر رخ داده است در حوزه روابط بین الملل همچنان ادامه پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه در گذشته همه فکر می کردند دانشگاه ها باید به عنوان یک سازمان آموزشی فعالیت کنند عنوان کرد: اما ما به دنبال این هستیم که شهید بهشتی را علاوه بر جایگاه آموزشی اش به یک سازمان پژوهشی و فرهنگی نیز تبدیل کنیم متاسفانه پژوهش های تحصیلات تکمیلی که رکن اصلی هر دانشگاهی است مورد توجه قرار نمی گیرد و این یکی از اصولی است که در سازمان پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی به دنبال ارتقای آن هستیم.
وی ضمن اشاره به اینکه سعی شده است در کنار واحدهای علمی این دانشگاه یک پژوهشکده نیز تاسیس شود گفت: هم اکنون در کنار 19 دانشکده شهید بهشتی 10 پژوهشکده موضوع محور تاسیس کرده ایم که هر کدام آنها می توانند رشته های خاص خودشان را به وزارت علوم برای تصویب معرفی کنند که رشته سیاست گذاری علوم فناوری از جمله رشته های تازه تاسیس این پژوهشکده هاست.
طهرانچی در پایان سخنان خود یادآور شد: هر ساله 2500 دانشجو در مقطع ارشد وارد دانشگاه شهید بهشتی می شوند که هر کدام آنها به مثابه 2500 تحقیق در سال خواهند بود و این دانشگاه سعی کرده است تا بر هفت حوزه علوم رفتاری، اجتماعی، انسانی، مهندسی، حقوق و معماری با محوریت پنج برنامه علوم آب و محیط زیست، انرژی، فضای مجازی، حکمرانی و سلامت و آنبیک طرح هم افزایی را در سه شاخه اصلی سبک زندگی، فضای مجازی و اعتیاد پیش ببرند که نتیجه آن 70 پایان نامه تخصصی با این سه موضوع کاربردی است.