کد خبر:۴۵۵۰۴۱

به نام رونق اقتصادی به کام خودروسازان بی‌کیفیت

«در حالی که تسهیلات جدید خودرو هنوز به بازار تزریق نشده اما تردیدهای زیادی نسبت به میزان تاثیرگذاری آن در فروش خودروهای در انبار مانده و خروج بازار از رکود وجود دارد.»

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، «در حالی که تسهیلات جدید خودرو هنوز به بازار تزریق نشده اما تردیدهای زیادی نسبت به میزان تاثیرگذاری آن در فروش خودروهای در انبار مانده و خروج بازار از رکود وجود دارد.»


به گزارش روزنامه آفتاب یزد، یکی از مواردی که در بسته اخیر رکودزدایی دولت به شدت خودنمایی می‌کند افزایش سقف تسهیلات خرید خودرو به بیست و پنج میلیون تومان است که این وام جدید و میزان اثرگذاری آن در رونق بازار خودرو به نقل محافل کارشناسی تبدیل شده است. برخی از کارشناسان معتقدند که وام مذکور از جذابیت‌های لازم برای تحریک تقاضا برخوردار نیست چرا که مبلغ بازپرداخت آن یعنی رقم چهل و هفت میلیون تومان برای اقشار متوسط جامعه بسیار سنگین است و توجیه اقتصادی لازم را ندارد. از سوی دیگر این تسهیلات جدید برای خرید خودروهایی در نظر گرفته شده که بنا به گفته متقاضیان خرید، حدود دو تا سه سال در انبار مانده‌اند و به نوعی دیگر خودروی صفر تلقی نمی‌شود. از سوی دیگر برخی نمایندگان مجلس نیز بر این باورند که طراحان بسته خروج از رکود دولت با افزایش سقف تسهیلات خودرو در واقع حمایت از خودروسازی را در قیاس با سایر صنایع مهم در اولویت قرار داده‌اند و این رویه با توجه به زیان‌ده بودن صنعت خودرو در سال‌های اخیر محل تامل است و البته با توجه به حجم بالای مشکلات دو شرکت خودروسازی داخلی به دلیل برخی سیاست‌های اشتباه، احتمال اینکه چنین تسهیلاتی بتواند چاره‌ساز باشد بسیار کم است.


دراین‌باره ایرج‌ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تسهیلات 25 میلیون تومانی خودرو گفت: باید در نظر بگیریم که آیا این وام نسبت به میزان خرید تعیین کننده است یا خیر؟ و اینکه آیا باید مشخص شود که مشکل مشتریان خودرو فقط کم داشتن مبلغ 25 میلیون تومان است؟


مشکل بی‌کیفیت بودن خودروها یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در رکود فعلی این بخش است.


وی تزریق منابع مالی جدید را حمایت از صنایع بی‌کیفیت توصیف کرد و با انتقاد از اینکه دربسته اخیر خروج از رکود، رکودزدایی خودرو در اولویت قرار گرفته است، اضافه کرد: این مسئله محل تردید و تأمل است چرا که این تصمیم در واقع به نوعی حمایت از صنایع بی‌کیفیت تلقی می‌شود و ضروری است دولت در این زمینه تجدیدنظر کند.

منبع: کیهان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
غمگین
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۶:۳۹
وقتی میبینیم دولت برای جان و مال و نظر مردم ارزشی قایل نیست وفقط به خودرو سازها چسبیده دلشکسته میشیم
17
0
امین محمدزاده
United States of America
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
چرا ۴۷میلیون؟؟؟؟؟؟ مگه ۱۶درصد با اقساط ۷ساله نیست؟؟؟؟؟؟؟اینکه میشه ۴۱/۷ میلیون چرا میگین ۴۷میلیون نفهمیدم.اگه واقعا اینجوریه خیلی بی عدالتیه...
12
0
احسان
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۳
خسته شدیم از بس دولت محترم مارو ندید ما مردم هستیم و ازتون میخایم بجای انحصار دادن به خودروسازها به جونو مالو نظر ما احترام بزارید
0
0
REZA
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۹
این 25 تومان هم ارزانی خودشان. مردم از ترس جون خود و خانواده شان با این خودروهای بی کیفیت اقدام به خرید خودروی داخلی نمی کنند اونوقت دوستان دارن وام را دوبله می کنند تو پاچه مردم که بیایید خودرو بخرید. دیگر مردم خودروسازانی بنام ایرانخودرو و سایپا را نمی شناسن و خودرویی از آنان هم نخواهند خرید.
6
0
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
هیچ توجیح اقتصادی برای این کار نیست و دیگه کاملا معلوم شده که یه سری افراد برای ادامه رانتها و پولهای باد آورده ای که از این صنعت کهنه و تنبل با حمابتهای بی چون و چرای دولتی بدست می اوردند، دارند نهایت سعی و تلاششون رو میکنن که درب این چاه نفت خودرویی براشون بسته نشه!
6
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵
مردم نباید غول بخورند به این خودروها نباید پول داد این خودروها بکیفیت است همه مردم این را می دانند
15
0
نادر
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۸
هزینه کردن برای خودرو سازها هدر دادن بودجه است.مصرف بالای سوخت والودگی هوا بعلاوه بی کیفیتی و مرگ ومیر بالادر حوادث میراث حمایت از خودرو ساز است.
17
0
reza
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۱
به نظر شما چرا وام خودرو مهمتر از وام ازدواج و اشتغال شد؟؟؟ ... تفکر ربایی ... مشارکت فقط در سود بدجوری ریشه دارد ... شب دراز است و ...
7
0
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۳
هیچ نگران نباشید، خدا همیشه با جمع بوده و هست، باید با اتحاد و همدلی مون درس بزرگی به خودروسازا بدیم.
دولت هم تا یه زمانی از خودروسازا حمایت میکنه، وقتی دولت ببینه خودروسازا سود نمیرسونن، دیگه از خودروسازا حمایت نمی کنه و نخواهد کرد، مطمئن باشید.
3
0
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۲
معلوم شد دولت در حمایت مطلق با خودروسازان میباشد که جای بسی تاسف است رانت و سود های بادآورده دارای اهمیت است و مسائل دیگر اعم از کیفیت و قیمت و صد البته رضایت مردم به هیچ وجه اهمیت ندارد. اما بدانند راه را بی راهه میروند.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار