به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» حجتالله ذبیحی در نمایشگاه بینالمللی دام و طیور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نباید اجازه واردات داروهای دامی به بهانه کیفیت به دلالان داده شود، گفت: باید به سمتی حرکت کرد که محصولات خارجی به کشورمان وارد نشود و اگر هم وارد میشود، بهتر از آن را تولید کنیم.
وی با تأکید بر اینکه با واردات، فارغالتحصیلان و دانشجویان بیکار میشوند، گفت: هیچ دارویی در کشور بدون استاندارد تولید نمیشود و نباید برای واردات این بهانه را داشت.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای دامپزشکی با بیان اینکه اگر کشورهای اروپایی و آمریکایی در تولید موفقیتهایی دارند، به دلیل داشتن سه عامل است، تصریح کرد: آنان بروکراسی اداری ندارند، وامهای ارزان قیمت میگیرند و به دانشمندان خود احترام میگذارند.
ذبیحی گفت: اما دانشمندان ایرانی در پشت درهای بسته میمانند، وامی به آنها تعلق نمیگیرد و بروکراسی اداری دولت هم مانع جدی برای آنهاست.
وی با بیان اینکه هیچ حمایتی از سوی جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی به تولیدکنندگان داروهای دام و طیور نمیشود، اظهار داشت: واکسن تب برفکی بدون حمایت خارجی و بدون وام بانکی با سرمایه بخش خصوصی در کشور ساخته میشود.
ذبیحی بیان داشت: در زمان تحریم سرباز آمریکایی ما را تهدید میکرد که بلاهایی که بر سر مادران عراقی آمد را بر سر ایرانیها میآوریم، آنها میگفتند همانطور که مادران عراقی به دلیل نبود دارو شاهد جان باختن فرزندانشان بودند این مسائل را برای ایرانیان تکرار میکنیم. وی افزود: اما آنها نتوانستند چون ما به تولید داخل متکی بودیم.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای دامی تصریح کرد: در حالی که قرار است سالانه 10 میلیون دوز واکسن تب برفکی در کشور تولید شود که نیاز سالانه کشور به این محصول فقط 3 میلیون دوز است.
وی گفت: کشورهای روسیه و بلاروس متقاضی واکسن تب برفکی تولید کشورمان هستند و قصد داریم 7 میلیون دوز از این محصول را صادر کنیم.
ذبیحی با اشاره به واردات واکسنهای دام از یک شرکت خارجی گفت: شرکت یاد شده در مالکیت یک فرد صهیونیستی است و این شرکت هزینههای سازمان دامپزشکی را برای شرکت در سمینارهای oie میپردازد.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان و واردکنندگان داروهای دامی بیان داشت: واکسن تب برفکی تولیدی در مؤسسه سرمسازی رازی و سایر مؤسسات داخلی حدود 25 درصد ارزانتر از واکسنهای تولید کشورهای دیگر مثل آلمان و هلند است.
وی با اشاره به 185 شرکت داروسازی دام، طیور و آبزیان اظهار داشت: سال گذشته 50 شرکت از این تعداد به دلیل مشکلات مالی تعطیل شد و برخی فقط با 10 درصد ظرفیت کار میکنند.
ذبیحی با تأکید بر این مطلب که ما در حال حاضر توان تولید هر نوع داروی دامی را در کشور داریم، گفت: ایران داروهای دامپزشکی خود را به کشورهای مختلف از جمله ترکیه، اسپانیا و کره جنوبی صادر میکند و این امر نشانه کیفیت محصولات تولیدی است.
وی گفت: آنهایی که میگویند محصول ایرانی کیفیت ندارد، منافعی که از واردات به دست میآورند، در تولید داخل به دست نمیآورند.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای دامی بیان داشت: از زمانی که آقای حجتی به عنوان وزیر جهاد کشاورزی در دولت فعلی منصوب شده است هیچ کمکی به صنعت داروسازی نکرده است.
وی با اشاره به اینکه برخی شرکتهای خارجی در زمان تحریم به ما جنس ندادند،گفت: نباید اجازه ورود محصولات این شرکتها را پس از تحریم هم بدهیم.
ذبیحی گفت: مسئولین نباید این مسائل را فراموش کنند و نباید برای کسانی که در دوران تحریم ما را محور شرارت و تروریسم تلقی میکردند فرش قرمز پهن کنیم.
منبع: فارس