کد خبر:۴۵۹۲۵۹
گزارش/

۲۰۱۶ رویایی‌درانتظار فوتسال ایران/ناظم‌الشریعه وانگیزه‌های‌خاص

تیم ملی فوتسال پس از جام جهانی غم انگیز ۲۰۱۲ و ناکامی اخیر در کسب عنوان قهرمانی آسیا با شکست در ضربات پنالتی برابر ژاپن، حالا می‌خواهد بغض فروخورده چند ساله‌اش را در ازبکستان بشکند و به روزهای اوج خود بازگردد.

گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، عملکرد تیم ملی فوتسال ایران در گرند پریکس برزیل نشان داد فوتسال ایران پس از پایان دوره سلطه خسوس کاندلاس تیمی بانشاط‌تر شده است. پس از مدت‌ها حضور خسوس کاندلاس در تیم ملی فوتسال و انتقادات زیادی که به وی شد، حالا تیم ملی فوتسال در‌‌‌ همان نقطه‌ای به پا می‌خیزد که سال گذشته در آنجا خروج خسوس کلید زده شد: گرند پریکس!


این بار در گرند پریکس خبری از خسوس نبود تا در حالی که نتیجه بازی مساوی است به بازی پاور پلی روی آورد بلکه ارتباط قلبی و فکری خوب ناظم الشریعه با بازیکنانش سبب شد تیم ملی بهترین نتایجش در تاریخ حضور در گرند پریکس را کسب کند.


از‌‌‌ همان روز اول هم مشخص بود قهرمانی در گرند پریکس به نام برزیلی‌ها سند خورده است اما تیم ملی فوتسال هدف خود را استفاده از فرصت رویارویی با برزیل در این تورنمنت قرار داده بود و علاوه بر اینکه به هدفش رسید چیزی نمانده بود که این تیم را در فینال شکست دهد!
حالا فوتسال ایران می‌تواند با لبخند به آینده بنگرد. آینده‌ای که می‌تواند بازپس گیری جام قهرمانی آسیا از ژاپنی‌ها را در پی داشته باشد و فوتسال ایران به جایگاه واقعی‌اش در عرصه جهانی برساند.

 

ناظم الشریعه و انگیزه‌های خاص

برای محمد ناظم الشریعه که مدت‌ها در تیم ملی فوتسال، دستیار خسوس بود تیم ملی تجربه‌ای ویژه به شمار نمی‌رود اما وی می‌داند جایگاهش به عنوان سرمربی و مسئول نتایج تیم با نقشی که وی در زمان خسوس ایفا می‌کرد کاملا متفاوت است.


اساس کار مربیگری در رده‌های بالا و حرفه‌ای دیگر توانایی تمرین دادن و توضیح تکنیک و تاکتیک نیست بلکه عملیات روحی و در تعادل نگه داشتن وضعیت روانی تیم به خصوص در بازی‌های دشوار و حساس، همه هنر یک مربی است.


ناظم الشریعه که با کوله باری از تجربه هم در تیم ملی و هم در دوران موفقش در تیم فوتسال حفاری خوزستان در لیگ برتر ، گزینه مناسبی از میان مربیان داخلی برای در اختیار گرفتن سکان هدایت تیم ملی محسوب می‌شد حالا این تجربیات را در جهت حرکت در مسیر همبستگی و همدلی در تیم ملی به کار می‌بندد.


موفقیت محمد ناظم الشریعه همراه با تیم ملی فوتسال می‌تواند جایگاه مربیان ایرانی را در مقایسه با همتایان خارجی تقویت کند به ویژه اینکه وی 2 رویداد بزرگ آسیایی و جهانی را در آینده ای نزدیک پیش دارد.

 

مسابقات قهرمانی آسیا و فرصت بازگشت

 

تیم ملی فوتسال پس از جام جهانی غم انگیز ۲۰۱۲ و ناکامی اخیر در کسب عنوان قهرمانی آسیا با شکست در ضربات پنالتی برابر ژاپن، حالا می‌خواهد بغض فروخورده چند ساله‌اش را در ازبکستان بشکند و به روزهای اوج خود بازگردد.


دوران تلخ فوتسال ایران در مسابقات قهرمانی آسیا و جام جهانی می‌تواند در ازبکستان به پایان برسد و ناظم الشریعه به خوبی می‌داند عملکرد وی در مسابقات قهرمانی آسیا هم به معنای تعیین آینده وی در تیم ملی خواهد بود و هم جایگاه مربیان وطنی در تیم ملی را تثبیت می‌کند.


گرچه برخی اصرار بر اثرات مثبت حضور خسوس در تیم ملی دارند اما عملکرد تیم ملی فوتسال نشان می‌دهد تیم ملی در دوران حضور کاندلاس تنها وقت و بودجه خود را هدر داد و حضور کاندلاس کمکی به فوتسال ایران نکرد.


مسابقات قهرمانی آسیا در ازبکستان فرصت یک بازگشت تاریخی برای تیم ملی فوتسال است و موفقیت در گرندپریکس مقدمه خوبی برای این بازگشت است.


تیم ملی فوتسال تا همین جا نیز به دلیل حمایت‌های عجیب و متعصبانه افتخاری از خسوس، از برنامه خود عقب است و ناظم الشریعه و ملی پوشانش برای جبران مافات کار سختی در پیش دارند.


با این حال به نظر می‌رسد همدلی و وحدت ایجاد شده در تیم ملی با حضور ناظم الشریعه می‌تواند چراغ راه فوتسال ایران در مسابقات مهم آینده باشد.


تیم ملی پس از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا در ازبکستان، جام جهانی ۲۰۱۶ کلمبیا را در پیش دارد و این به معنای یک سال فوتسالی مهم و فشرده برای فوتسال ایران است.

 

تغییر نسل در تیم ملی؛ وقتی دیگر


ناظم الشریعه در تیم ملی فوتسال با بازیکنانی باتجربه اما پا به سن گذاشته مواجه است که البته ستاره‌های جوانی نیز کمابیش و به صورت مقطعی به این تیم تزریق شده‌اند.


با این حال نگاهی به ترکیب تیم ملی حاکی از حضور ستاره‌هایی است که کم کم باید جای خود را به بازیکنان جوان‌تر بدهند.


با توجه به فرصت ۳ ماه تا آغاز مسابقات قهرمانی آسیا در ازبکستان و پس از آن، آمادگی تیم ملی برای جام جهانی، ناظم الشریعه بدون شک استخوان بندی تیمی که در گرندپریکس برزیل دوم شد را برای این ۲ رویداد مهم و بزرگ حفظ خواهد کرد.


به نظر می‌رسد ناظم الشریعه پس از سال ۲۰۱۶ و حضور تیم ملی در این ۲ رویداد، پروژه تغییر نسل در تیم ملی را کلید خواهد زد البته تزریق تدریجی بازیکنان جوان به تیم ملی، برنامه‌ای است که از زمان خسوس کاندلاس آغاز شده است و پس از جام جهانی با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.


تیم ملی فوتسال ۲ بازیکن ۳۰ و بالای ۳۰ سال شامل محمد طاهری و محمد کشاورز دارد و تمامی بازیکنان دیگر تیم ملی بر اساس فهرست گرندپریکس ۲۰۱۵، ۲۶ تا ۲۸ سال سن دارند.


این بدان معنی است که تیم ملی با میانگین سنی نسبتا بالایی به جام جهانی خواهد رفت که البته ناظم الشریعه چاره‌ای جز این ندارد زیرا این تیم، بهترین و هماهنگ‌ترین تیم ممکن در این برهه است و به اندازه کافی بازیکن تاثیرگذار برای موفقیت هم در آسیا و هم در جام جهانی در اختیار دارد.


با این حال، تمامی این بازیکنان برای جام جهانی ۲۰۲۰ دارای ۳۰ سال و بالا‌تر خواهند بود و همین مسئله، تغییر نسل در تیم ملی پس از جام جهانی را اجتناب ناپذیر می‌کند.


تیم ملی حالا با روحیه‌ای خوب و انگیزه‌ای دوباره آماده رقم زدن روزهای خاطره انگیز برای فوتسال ایران می‌شود. آیا سال ۲۰۱۶ سال رویایی فوتسال ایران خواهد بود؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار