به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه سرمایههای کشور ما نفت و گاز نیست بلکه نیروی انسانی است، گفت: نیروی انسانی میتواند پایه اقتصاد ما باشد، وقتی نیروی انسانی را سرمایه بدانیم دانشگاه پایه اقتصاد کشور میشود.
وی با اشاره به دلیل عدم ارتباط میان صنعت و دانشگاه اظهار داشت: ما در صنعتمان تکنولوژی را خودمان تولید نکردیم بلکه با پول مفت نفت کارخانه راه انداختیم و محل تامین سرمایه ما مغز و دانشگاه نبود.
وی با بیان اینکه در صنعت نفت تکنولوژی سولفیدزدایی را 34 بار خریداری کردیم، گفت: نگاه ما به صنعت و دانشگاه غلط بوده است و باید این نگاهها تغییر یابد، باید بدانیم که مهم نیست کسی نفتمان را ببرد بلکه مهم این است که نیروی انسانی کشور را نبرند که در دو سال اخیر سعی کردیم با توسعه شرکتهای دانشبنیان این تفکرات را تغییر دهیم.
ستاری با تاکید براینکه باید جهتگیری جدیدی در رویکرد اقتصادی کشور انجام شود، گفت: ما باید تفکر نفتی را در اقتصاد کنار بگذاریم، حتی در کلاسهای درس و رفتارهای روزمره باید نگاهها را تغییر دهیم، ما سرمایهداران فوقالعادهای داریم که پول خود را در زمین و ملک سرمایهگذاری میکنند زیرا دولت عرضه این کارها را ندارد. یعنی تفکر دولت نمیتواند در حوزه تجاریسازی جواب دهد و در بخش پژوهش نیاز به ورود بخش خصوصی است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با بیان اینکه در 100 سال گذشته فرهنگ کارآفرینی کشور را با پول نفت سرکوب کردیم، عنوان کرد: انقلابی که در صنعت دنیا ایجاد شده همان فرهنگ کارآفرینی است ولی ما سنتهایی که در حوزه کارآفرینی داشتیم به طور کامل از بین بردیم.
ستاری گفت: کشور ما پس از کشورهای هند، چین و روسیه به همراه کشور آمریکا در مقام چهارم تولیدکننده مهندس در دنیا است و باید بتوانیم با تغییر نگرشها آینده دانشگاه را بسازیم تا دیگر چشم دانشگاه به پول دولت نباشد.