به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید حسین سراجزاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش در این دانشگاه برگزار شد با اشاره به گرامی داشت هفته پژوهش گفت: امروز مهمترین و اصلیترین دغدغه و مشکل برای جامعه مسئله اقتصادی است در عین حال که با مسائل اجتماعی و فرهنگی درگیر هستیم که برای حل این مشکلات کشور نیازمند یک اقتصاد دانش بنیان است که تاکنون در حد یک شعار مطرح شده و واقعیت آن تحقق پیدا نکرده است.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم مشکلات کشور در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و صنعتی حل شود لازم است پژوهشهای دانشگاهی موثر صورت بگیرد و ارتباط صنعت با دانشگاه به اندازهای شود که دستگاهها بتوانند نیازهایشان را به دانشگاهها ارجاع دهند در این صورت میتوان امیدوار بود که شرایط کشور بهبود پیدا کند توسعه یافتگی بدون ارتباط هماهنگ بین دانشگاه و صنعت و بخشهای اجرایی ممکن نیست.
سراجزاده خاطر نشان کرد: هر سال هفته پژوهش مراسمهای زیادی برگزار میشود اما آنچه که باید در این هفته نهادینه شود استفاده از پژوهشهای دانشگاهی در طول سال است.
معاون پژوهشی دانشگاه خوارزمی اضافه کرد: این دانشگاه شامل ۲۴ دانشکده، ۶ موسسه تحقیقاتی در دو پردیس تهران و کرج و ۴۲۰ عضو هیئت علمی است که ۲۴۰ رشته و گرایش در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا دارد.
وی ادامه داد: دانشگاهها در مقاطع تحصیلات تکمیلی کارهای پژوهشی انجام میدهند اما این پژوهشها باید متناسب با نیاز کشور باشد، در سالهای گذشته فعالیتهای پژوهشی دانشگاه خوارزمی رو به رشد بوده و تا پایان آبان ماه امسال در پایان سال جاری به ۴۰۲ مقاله پژوهشی رسیده که بین ۷۵ تا ۸۰ درصد رشد داشتیم هم چنین مقالات ISI تا پایان آبان ۲۰۲ مقاله بوده که نسبت به سال قبل در این حوزه ۲۰ درصد رشد داشتیم.
سراجزاده با اشاره به اینکه دانشگاه تربیت معلم از ابتدا رویکرد تربیت معلم داشته خاطر نشان کرد: شاید به این دلیل است که دانشگاه تربیت معلم از نظر ارتباط با دستگاههای اقتصادی ضعیف بوده اما برنامه ریزیهایی که صورت گرفته این ضعف برطرف شود برای مثال در سال ۹۳ طرحهای پژوهشی دانشگاه ۲۷ درصد رشد داشته و از ۶ میلیارد ریال به ۸ میلیارد ریال رسیده و تا پایان آبان امسال به ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار طرحهای پژوهشی افزایش یافت.
معاون پژوهشی دانشگاه خوارزمی در پایان یادآور شد: میزان اعتبار پژوهشی دانشگاه خوارزمی نسبت به سال گذشته دو برابر شده که بیش از ۵۰ درصد آن نیز تاکنون محقق شده است.