آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۷۰۷۸
مجتهد زاده در دانشگاه خوارزمی:

دو سه سال آینده دیپلمات‌های ما شروع به غر زدن می‌کنند

استاد جغرافیای سیاسی گفت: اطمینان می دهم دو سه سال آینده دیپلمات های ما شروع به غر زدن می کنند که باید در برجام تجدیدنظر و مذاکره شود آن زمان کسی جلودار ایران نیست.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیروز مجتهدزاده در همایش تأثیر پسابرجام بر جایگاه ژئوپلتیک ایران در دانشگاه خوارزمی گفت: تنها رژیمی که در خاورمیانه سلاح اتمی دارد اسرائیل است که از بیش از ۵۰ سال قبل به آن دسترسی یافته است و بخش عمده نیرویش را صرف این می کند که دیگر کشورهای منطقه به این قدرت دست نیابند.


وی افزود: اسرائیل رژیمی ناجور است و حالتی تحمیلی بر منطقه دارد که برای حفظ جایگاهش می خواهد قدرت اول باشد و هیچ کس نتواند با او رقابت کند.


مجتهدزاده اضافه کرد: اگر کشوری بخواهد با اسرائیل برابری کند او خود و دنیا را بیچاره می کند که مبادا انحصار قدرتش را از دست بدهد.


این استاد دانشگاه با طرح این پرسش که رقبای رژیم صهیونیستی در خاورمیانه چه کسانی هستند ، گفت: کشورهای عربی که همه با او ساخته اند و یگانه قدرت رقیب اسرائیل ، ایران است که قدرتش برگرفته از ذات اوست.


وی با اشاره به مولفه های متنوع قدرت در جمهوری اسلامی ایران افزود: مجموعه کشورهای خاورمیانه از نظر نیروی کارآمد به اندازه نصف نیروی متخصص ایران هم ندارند.


مجتهدزاده گفت: ممکن است برخی مخالف ما باشند اما در مسئله هسته ای بدون اینکه دولت ایران خبر داشته باشد ایرانیان در خیابان های لندن و نیویورک مدافع توانمندی های ملی در عرصه هسته ای هستند.


وی با اشاره به هشدارهای مکرر جرج بوش برای حمله به کشورمان افزود: در آن دوره به بوش نامه نوشتم و گفتم شنیده ام می خواهی به ایران حمله کنی تشریف بیاور اما نگاهی هم به تاریخ بینداز که حتی مغول ها هم به دین ما درآمدند و زبانشان به فارسی تغییر کرد.


این استاد دانشگاه گفت: ایران فقط یک کشور نیست بلکه معجزه است که هیچ کس حریفش نمی شود ؛ یگانه کشور باستانی است که سر جایش باقی مانده است.


مجتهدزاده با نقل خاطره ای از حضورش در دانشگاه جرج واشنگتن افزود: بحث مطرح در این دانشگاه این بود که تحریم های اقتصادی ایران را به زانو در می آورد ؛ در دلم به آنان خندیدم و گفتم نمی دانند که تحریم ها ایران را رونق داده است.


وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به پایان جنگ تحمیلی و ناکامی صدام گفت: در آن جنگ فقط صدام شکست نخورد بلکه همه حامیانش اعم از غربی ها و عرب ها شکست خوردند و در رفتند.


مجتهدزاده با اشاره به تاریخچه فعالیت صلح آمیز هسته ای کشورمان افزود: زمانی که رژیم صهیونیستی از فعالیت های ما فریادش بلند شد و آمریکا را به مقابله با ما فرا خواند در سازمان ملل اظهار داشتیم که سلاح هسته ای نمی خواهیم به شرط آنکه خاورمیانه خلع سلاح شود و این پتکی بر سر اسرائیل بود.


وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مخالفتش با تعلیق فعالیت های هسته ای در دهه ۸۰ گفت: آن زمان گفتم پذیرش تعلیق ، تسلیم شدن در بازی ژئوپلتیک است مبادا یک طرف تسلیم شود که سوارش می شوند.


مجتهدزاده افزود: پس از دو سال و اندی تعلیق با ما چه کردند؟ پرونده ما را به شورای امنیت بردند و تحریم پس از تحریم ضد ما تصویب کردند ؛ تونی بلر پس از انتقال پرونده ما به شورای امنیت اظهار داشت با ایرانی ها اصلاً نمی شود سخن گفت بلکه باید تنبیه شان کرد.


وی گفت: پس از شکستن تعلیق ها و مهر و موم تأسیسات هسته ای بود که تقاضای مذاکره با ما کردند و این تفاوت قبل و پس از شکستن تعلیق هاست.


این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دستاوردهای برجام افزود: برغم انتظار اسرائیلی ها برای راه افتادن کتک کاری ها در ایران بر سر برجام این مسئله در کشورمان و نیز در آمریکا به آسانی حل شد.


وی گفت: البته ایرادهایی به برجام وارد است اما امتیازات بزرگی که بدست ما می رسد می ارزد که برای چند ایراد ، خرابش نکنیم.


مجتهدزاده بزرگترین دستاورد برجام را خروج ایران از بن بست دانست و افزود: آنان روابط ما را با کشورهای مختلف خراب کرده و ما را در بن بست قرار داده بودند.


وی گفت: در عرصه ژئوپلتیک باید دقت داشت که اگر ادعای رقابت با کسی داریم باید به اندازه آن ادعا قوی باشیم زیرا اگر ضعیف باشیم می میریم.


این استاد دانشگاه افزود: در این معادلات کاری کرده بودند که در مراودات جهانی ضعیف شده بودیم و هیچ کس برای ما تره هم خرد نمی کرد اما با این توافق بن بست را شکستیم.


مجتهدزاده گفت: ممکن است ایرادهایی مانند کاهش تعدادی از سانتریفیوژها مطرح باشد اما مهم این است که از جایگاه ضعف ژئوپلتیک در عرصه جهانی به موفقیت بسیار بزرگی رسیده ایم.


وی افزود: اگر جایگاه خود را تقویت کنیم دوباره می توانیم نقص ها را برطرف کنیم.


مجتهدزاده در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه هیچ توافقی ابدی نیست گفت: می توان در قراردادها تجدیدنظر کرد همچنان که در موضوع اختلافی مرزهای کشورمان در شط العرب این اتفاق افتاد و صدام با بوسیدن دستمان شط العرب را تحویل داد.


این استاد دانشگاه افزود: اطمینان می دهم دو سه سال آینده دیپلمات های ما شروع به غر زدن می کنند که باید در برجام تجدیدنظر و مذاکره شود آن زمان کسی جلودار ایران نیست.


وی در پایان اظهار داشت: کسانی که فکر می کنند نقایصی در برجام است صبر پیشه کنند تا روحیه بین المللی ما قوی شود ، احترام به خود در عرصه بین المللی را ارتقاء دهیم و نشان دهیم به صلح بین المللی پایبندیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۸
عده ای در این مملکت که ضعف شخصیتی دارند و در عمل کدخدا را بالاتر از خدا می بینند برجام را در دامن این مملکت گذاشته اند.جایگاهی که جمهوری اسلامی در حال حاضر در عرصه بین الملل دارد نتیجه ی گدایی از آمریکا نیست بلکه عزتی از جانب خداست برای ملتی که ایستاده است،به نظرم انقلاب دیگری در زمینه آگاهی مردم و افزایش بصیرت ما باید صورت بگیرد تا در مقابل عده ای اندکی انگل در این مملکت واکسینه شویم تا دولت یازدهم مملکت را با "صحنه تئاتر" اشتباه نگیرد،که هر روز یک سناریو در کشور پیاده میکنند.استاد گرامی بیایید بی عرضگی و تن پروری خودمان را برطرف کنیم نه اینکه برای حل مشکلات یک راست بریم دامن آمریکا رو چنگ بزنیم!به قول آقا کلید حل مشکلات در داخل کشور است.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار