به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری رئیس فدراسیون دوچرخهسواری و سرمربی خارجی تیم ملی کوهستان صبح امروز با حضور اصحاب رسانه در محل این فدراسیون برگزار شد.
خسرو قمری رئیس فدراسیون دوچرخهسواری در ابتدای این نشست با اشاره به عملکرد دوچرخهسواری در ماههای گذشته عنوان کرد: از ابتدای سال ۲۰۱۵ با حضور موفقیتآمیز در رقابتهای قهرمانی آسیای تایلند سعی کردیم شرایط کسب سهمیه را ادامه دهیم. در سال گذشته و در خلال رقابتهای آسیایی ضمن کسب سهمیه المپیک، ۲۴۰ امتیاز برای دوچرخهسواری ایران به دست آوردیم. این امتیازها هم برای بخش ملی است و هم برای دوچرخهسوار.
وی افزود: کسب ۹ مدال(۳ طلا، ۳ نقره و ۳ برنز) در مسابقات قهرمانی آسیا در به دست آوردن نخستین سهمیه المپیک در بخش جاده در قاره آسیا کارنامه خوبی برای دوچرخهسواری ایران بود و با توجه به ۱۶۲۰ امتیاز میتوانیم بگوییم که ۳ سهمیه دوچرخهسواری ایران صددرصد قطعی است.
رئیس فدراسیون دوچرخهسواری با اشاره به رشته کوهستان عنوان کرد: از ابتدای سال ۹۴ اردوهای مختلفی در بخش کوهستان و کورسی انجام دادیم و باشگاههای ما در مسابقات متعددی شرکت کردند، ولی چون انتظار کسب سهمیه داشتیم توقعات ما در رشته کوهستان محقق نشد، البته این انتظارات سنگین بود و نیاز به زیرساخت دارد. از سال گذشته سعی کردیم شرایط را برای رشد و توسعه این رشته فراهم کنیم. جذب مربی اسلوونی یکی از مهمترین اقداماتی بود که برای رقابتهای قهرمانی آسیا در اردیبهشتماه سال آینده در نظر گرفتیم. حضور در اردوهای مختلف و شرکت در میادین بینالمللی باعث شد تا ۳ سهمیه دوچرخهسواری برای المپیک داشته باشیم. کسب بیشترین سهمیه در رشته جاده در بین کشورها افتخاری بزرگ بود، اما انتظار این است که در فضای رشته پیست حضور فعال و شرایط خوبی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در رقابتهای قهرمانی آسیای امسال شانس رجبلو از دانشور بیشتر است و امیدواریم با کسب مقام در رشته آمنیوم بتواند ورودی رقابتهای جهانی را بگیرد و نیم نگاهی نیز به کسب سهمیه المپیک داشته باشد. حضور در مسابقات قهرمانی آسیای ژاپن امیدی برای کسب سهمیه ندارد ولی باید با قدرت در آن ظاهر شد. در مسابقات قهرمانی آسیا با ۳۲ دوچرخهسوار حضور پیدا میکنیم که بخشی از شرکتکنندگان را بانوان، جوانان و امید تشکیل میدهند. حضور ما در این رقابتها کیفی است و پیشبینی میکنیم برای آقایان شانس ۷۰ درصدی و برای بانوان شانس ۳۰ تا ۴۰ درصدی برای کسب مدال وجود داشته باشد. در بخش دختران نسبت به دورههای قبل شرایط بسیار بهتری داریم.
قمری در خصوص مشکلات به وجود آمده در باشگاه پیشگامان عنوان کرد: برخی اظهارنظرها عنوان شده است و ما نمیخواهیم آب در آسیاب آقایانی بگذاریم که در فضای سیاسی با آنها مشکل داریم. به نظرم عامل بسیاری از حاشیههای دوچرخهسواری بخش رسانههاست.
وی در خصوص درگیری در اردوی تیم ملی در کیش نیز عنوان کرد: به هر حال اختلاف سلیقه بین ورزشکاران وجود دارد و ممکن است به ایجاد حاشیه منجر شود، اما من به هیچکس اجازه توهین نمیدهم. برخی مسائل را بزرگنمایی میکنند. در زمان درگیری از هیچ گروه و نفری جانبداری نمیکنم. درخواست یک طرف برای برگزاری کمیته انضباطی بود که ما نیز آن را پذیرفتیم. همچنین قرار است تا کمیته انضباطی برای سیدرضایی به دلیل تشویش اذهان عمومی برگزار شود. برخی صحبتها عنوان شده که کذب محض است، در شأن رئیس یک فدراسیون نیست که به آن ورزشکار و آن ورزشکار زنگ بزند و یا آنها را تهدید کند. سیدرضایی باید در این خصوص توضیح دهد. من عنوان کردهام هر کسی شکایت دارد با مستند وادلّه در اختیار ما بگذارد و این موضوع در جلسه کمیته انضباطی پیگیری خواهد شد.
رئیس فدراسیون دوچرخهسواری ادامه داد: پرداختن به موضوعات حاشیهای و بگیر و بکشها نباید در کنار تیم ملی آورده شود. رسانهها نیز باید در این بخش به ما کمک کنند. ممکن است ورزشکار، رئیس هیات یا مدیران باشگاهها اعتراضی داشته باشند، اما این مسائل نباید به داخل تیم ملی و فضای اردوها رخنه پیدا کند. به نظرم چون ما فدراسیون بیحاشیهای هستیم، یک درگیری ساده در اردوی تیم ملی تا به حد صدا کرد، ولی مطمئن باشید با افرادی که تشویش اذهان عمومی کردهاند و یا تخلف یا توهین داشتهاند، برخورد انضباطی میشود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا بهتر نیست تا از پیست متحرک به جای پیستهای بتنی در کشور استفاده کنیم، گفت: ما ۱۴ پیست در حال احداث داریم. پیستهای اهواز، مشهد و تبریز احداث شده است و دو پیست نیز پیشرفت فیزیکی تا ۹۵ درصد داشتهاند. پیست سرپوشیده ساری هم ۷۵ تا ۸۰ درصد پیشرفت داشته است. به نظرم ابتدا باید زیرساختها و برنامه احداث پیستهای قبلی را به پایان برسانیم و پس از آن به فکر برنامههای جدید باشیم. تا به حال بعد از گذشت ۳۰ سال دوچرخهسواری پیست متحرکی را ندیدهام که بتوان به سادگی آن را از جایی به جای دیگر انتقال داد. پیست قطر، پیست بسیار سنگین با تکنولوژی بالا است که از این تعداد پیست در جهان به تعداد انگشتشمار وجود دارد.
رئیس فدراسیون دوچرخهسواری در خصوص اینکه آیا کار پایهای نیز در بخش مربیگری کوهستان انجام میشود یا خیر، بیان کرد: ابتدا باید در تیم ملی کارمان را به نتیجه برسانیم. خیلی جالب است که کمیته کوهستان و مربیان داخلی اظهار کردهاند که در تستهای به عمل آمده در این مدت از میان دوچرخهسواران کوهستان آنهایی برگزیده شدهاند که اصلا فکرش را نمیکردیم، بنابراین از سرمربی تیم ملی و کادر فنی درخواست کردهایم تا پس از پایان این دوره از تستها، دوباره فضای دوچرخهسواری را هم بزنید و استعدادها را شناسایی کنید.