کد خبر:۴۷۵۸۲۱
سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی :

تولید سرانه علوم انسانی را از ۸ دهم درصد به ۲.۶ دهم به ازای هر فرد افزایش پیدا می‌کند

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: در برنامه توسعه پژوهشگاه پیش بینی شده که تولید سرانه ۸ دهم درصد در مقابل هر فرد دست کم به ۲. ۶ برسانند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسینعلی قبادی، سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی صبح امروز در نشست مطبوعاتی گرامی داشت پنجاهمین سال تاسیس این پژوهشگاه ضمن بیان اینکه پاسداشت افراد فقط نکوداشت عالمان نیست، بلکه نکوداشت توان تمدنی این مرز و بوم است تصریح کرد: این موسسه از سال ۱۳۶۰ با ادغام و تجمیع ۱۲ موسسه کوچک‌تر و مساعدت وزیر علوم تشکیل شده است.

 

وی با اشاره به اینکه این پژوهشگاه نه تنها بزرگ‌ترین پژوهشگاه علوم انسانی در ایران است بلکه بزرگ‌ترین موسسه در خاورمیانه است خاطر نشان کرد: ۳۹ موسسه را در دنیا مطالعه کردیم و به این نتیجه رسیدیم که در سطح دنیا هم پژوهشگاه علوم انسانی کم نظیر است. مشمول بودن همه رشته‌ها، توان کار بین رشته‌ای و اثبات کار گروهی، داشتن توان برای انجام پروژه‌های ملی و فرا ملی مزایای این پژوهشگاه است.

 

قبادی ضمن بیان اینکه ۵۰ سال تجربه ممتد دانش روشمند در کنار سرمایه کم بدیل نخبه این موسسه را از دیگر موسسه‌ها متمایز کرده بیان داشت: ما توانسته‌ایم از دانشمندان پیش از انقلاب در این موسسه استفاده کنیم و همین طور سه نسل از پژوهشگران بعد از انقلاب نیز در این زمینه با ما همکاری می‌کنند و تجربه پژوهشی این ۴ نسل امتیازی بی‌بدیل است.

 

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر با تصویب اولین برنامه توسعه پژوهشگاه شبکه نخبگان سراسری و دانشگاهی را توسعه داده‌ایم افزود: این پژوهشگاه نه تنها به عنوان ظرفیت به رسمیت شناخته شده بلکه بسیار بالا‌تر و دارای نگاه شبکه‌ای نخبگانی در علوم انسانی به عنوان یک رویکرد در آینده پژوهشگاه عمل می‌کند با نگاه هم افزایانه که مقصد آن کمک به تمدن نوین اسلامی است برنامه نظام جامع مدیریتی را تدوین کردیم.

 

وی ضمن بیان اینکه علوم انسانی علوم منزوی مربوط به خود نیست تصریح کرد: علوم انسانی هم از نظری هم از تئوری مسئله محور می‌باشد و هم در عمل گرایی کاربردی است نظریه‌های علوم انسانی متناسب با نیازهای مردم است و بعد از اینکه مسائل را دقیق‌تر شناخته‌ایم برگردان آن را به تئوری درآورده‌ایم.

 

قبادی بزرگ‌ترین واقعیتی که علوم انسانی دارد کاربردی شدن است گفت: در ایران با مخاطبانی روبه رو هستیم که بر دوش یک تمدن چند هزار ساله و یک نظام وهیانی و دینی اسلامی تکیه دارد چنین ملتی پرسشگر است و نظام معرفتی دارد و تسلیم هر جریان وارداتی با هر شاخصه‌ای نمی‌شود و خودکنش گرا است به همین دلیل در حقیقت علوم انسانی به خوبی و آرام و منطقی حرکت دارد و مسیر بومی شدن خود را طی می‌کند این فقط به دلیل ملی نیست بلکه ما می‌خواهیم از دستاوردهای جهانی بهره‌مند شویم.

 

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: علوم انسانی جدید در بسیاری از مواضع قدرت بازدارندگی دارد بنابراین نگاه جهانی و بهره گیری از دستاوردهای جهانی برای ما که دارای دیرینه تمدنی هستیم فرصت است در این مسیر باید اندیشه و نظام معرفتی خود را پایه قرار دهیم.

 

وی با اشاره به اینکه تکیه بر سرمایه‌های علمی در پژوهشگاه و توانمندی و اسناد در چندین جلد رونمایی می‌کنیم بیان داشت: برای اولین بار مستندات علوم انسانی تدوین شده تاسیس شورای بررسی متون هم از زمره فعالیت‌های پژوهشی پژوهشگاه می‌باشد امروز ۱۴ پژوهشکده و ۱۲۵ عضو هیئت علمی داریم در طول این دو سال سه پژوهشکده و ۲۵ هیئت علمی اضافه شده است پژوهشکده مطالعات قرآنی، فرهنگ و معاصر و علوم انسانی کاربردی سه پژوهشکده تاسیس شده در دو سال اخیر است. ما دقیقا طبق برنامه راهبردی توسعه حرکت می‌کنیم و دقیقا این رهنمود‌ها ما را به این هدف رسانده است.

 

قبادی با بیان اینکه سرانه تولید علم در پژوهشگاه از ۸ دهم درصد سال ۹۲ به ۱. ۶ درصد در پایان تابستان سال ۹۴ رسیده است اگر چند ماه اخیر را بخواهیم مقایسه کنیم از ۱. ۶ درصد بیشتر شده است مجلات علم پژوهشی پژوهشگاه در ماه‌های اخیر به ۲۰ نشریه افزایش پیدا کرده است و سیاست ما توسعه علمی نیست بلکه افزایش کیفیت می‌باشد به سمت ضریب تاثیرپذیری بالا‌تر می‌رویم تا چندین مجله چند زبانه راه اندازی شود.

 

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ضمن بیان اینکه سازمان ملل متحد (یونسکو) ایران را به عنوان امین خود در حفظ مرکز اسناد آسیایی قرار داده تصریح کرد: ما به کمک این اسناد در حوزه مسائل آسیا مجلاتی را به صورت چند زبانه تشریح خواهیم کرد در سال ۹۸ باید یکی از قطب‌های آسیا باشیم و با عنایت به پژوهش پیش بینی شده که در مرحله اول سه قطب علمی زبان و ادبیات فارسی، زبان‌شناسی و تاریخ علوم انسانی را راه اندازی کنیم.

 

وی با اشاره به پورتال پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که در سطح ملی کاملا منحصر به فرد است افزود: این پورتال جز ۳۴۷ سایت پربازدید حوزه علوم انسانی در کشور است.

 

قبادی با اشاره به اقدام دیگر این موسسه طراحی طرح جامع علوم انسانی است خاطر نشان کرد: برای اولین بار در ایران این طرح ایجاد می‌شود که در حقیقت مکمل تمامی اقداماتی است که در حوزه تحول علوم انسانی ایجاد شده است. این طرح با معیارهای مشخص و منطبق با تعالی نوین اسلامی به سوی معیار و تولید علوم تشویق شده است و نزدیک به چندین پروژه در جهت آن در حال فعالیت است که ناظر بر عموم چالش‌ها و نیاز‌ها در کشور می‌باشد این حرکت کاملا مطالعه شده و مکمل دیگر فعالیت‌های علوم انسانی است.

 

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به امتیازهای دیگر این طرح گفت: این طرح کاملا معطوف به توسعه و پیشرفت می‌باشد و با مجموعه نظام و دولت کاملا هماهنگ حرکت کرده است تا هم در حوزه نظر و مبنا باشد و هم در حوزه ناظر بر کاربرد تاثیرگذار باشد.

 

وی با اشاره به اینکه در برنامه توسعه پژوهشگاه پیش بینی شده که تولید سرانه ۸ دهم درصد در مقابل هر فرد دست کم به ۲. ۶ برسانند گفت: این مورد بسیار واقع بینانه است شاید بتواند تولید محصولات علمی پژوهشی و تولید سرانه را به ضریب ۳ هم افزایش دهیم نسبت تولید ما نزدیک دو برابر شده است.

 

قبادی ضمن اعلام اینکه سعی کردیم در بخش انتشار کتاب به کیفیت توجه کنیم تصریح کرد: از حیث کیفیت مشکل داشتیم علاوه بر آن قصد داشتیم شمارگان کاغذی کتاب‌ها را کم کنیم و در فضای دیجیتال بیشتر کنیم همین الان بسیاری از کتاب‌های ما دو رسانه‌ای منتشر می‌شوند.

 

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به اینکه در سال ۹۳، ۵۸ اثر و در سال ۹۴ به مرز ۶۰ عدد اثر تولیدی رسیده‌ایم افزود: پژوهشگاه به دلیل برنامه توسعه بزرگ راهبردی که دارد دانایی محوری و مشورت با بدنه را نیز در نظر گرفته است از نظر عملی بزرگ‌ترین راهبرد ما کاربردی کردن آن است.

 


وی با اشاره به اعاده بسیاری از املاک این موسسه که در طول چندین دهه در تصرف دیگران بوده تصریح کرد: این املاک در شهرهای وردآور، تنکابن، خیابان دولت تهران و اصفهان بوده است که بخشی از آن‌ها از تصرف خارج و بخش دیگری در حال پیگیری است در سال ۹۵ نیز شعبه اصفهان را در یکی از ساختمان‌ها که در این شهر در تصرف بوده است را افتتاح می‌کنیم. قوه قضاییه باید از ما حمایت کند تا حق استادان را باز پس بگیریم.

 

قبادی با اشاره به اتفاقات سال ۹۴ این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه موفق شده امکان رصد و فعالیت‌ها را تحت عنوان اطلس آماری کشور ایجاد نماید و پروژه فرهنگ تاریخی زبان فارسی را ایجاد نماید در حوزه زبان و ادبیات اینکه بدانیم چه سیری طی کردیم و سرگذشت‌هایی که بوده بسیار حائز اهمیت است در این پروژه ۴ جلد کتاب در فضای دیجیتال و دو جلد در فضای رسانه‌ای ایجاد کرده‌ایم.

 

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پروژه دیگر این موسسه را پایگاه داده‌های زبان فارسی معرفی و تصریح کرد: قطعا زبان یکی از ارکان اساسی برای پیشرفت است زبان از میراث جهانی برخوردار است و در تاریخ هیچ تمدن و ملتی را نمی‌توان سراغ داشت که چندین اثر شاهکارانه داشته باشد اما زبان فارسی ۷ شاهکار دارد.

 

وی با اشاره به پروژه‌های دیگر این موسسه تصریح کرد: پروژه دیگر آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان و ایجاد مجموعه ۱۹ جلدی سفینه تبریز است راه عمومی سازی علم را باید پیدا کنیم علوم انسانی اگر بخواهد کاربردی شود باید در قالب بسته‌های آموزشی مخاطب پسند عرضه شود نزدیک به یک میلیارد تومان قراردادهای کارفرمایان را منعقد کرده‌ایم که در قالب چندین پروژه محقق شده است اقتصاد مقاومتی زمانی غوام دارد که ما تفکر استقلال طلبانه خود را افزایش دهیم و این ترویج و افزایش به وسیله علوم انسانی است شروع طرح خود را از سیستان و بلوچستان شروع کردیم و بعد از دیدارهای ما از این استان ۵۵۰ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه به این استان داده شده است که افزایش آن سهم همین پژوهشگاه بوده است.

 

قبادی با اشاره به تدوین کتاب‌های درسی در دانشگاه‌ها گفت: وزارت علوم نظارت بر کتاب‌های درسی دانشگاهی را به شورای تحول واگذار کرد و ما مستقیما وارد این عرصه نمی‌شویم اما با آن‌ها همکاری کرده و در راستای تقویت مبانی به آن‌ها خدماتی ارائه داده‌ایم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار