به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» محسن پورسید آقایی با اشاره به برنامهریزی راهآهن برای افزایش قطارهای حومهای بین کلانشهرها و حومه، اظهار داشت: کاهش مصرف سوخت، کاهش ترافیک، توزیع مناسب جمعیت و تسهیلسازی شرایط برای زندگی راحتتر، از مزایای توسعه قطارهای حومهای است.
مدیر عامل راهآهن در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به افزایش حمل و نقل شخصی، راهآهن چه برنامهای برای ارتقای تقاضای حملونقل ریلی حومهای دارد؟ گفت: استراتژی دنیا برای مسافرتهای طولانیمدت این است که از قطارهای برونشهری استفاده شود؛ در حال حاضر اغلب کشورهای توسعه یافته قطارهای سریع السیر را در بخش ریلی خود به کار گرفتهاند به طوری که ایستگاههایی در مراکز شهرها ایجاد شده است.
پورسیدآقایی تأکید کرد: منطق قطارهای سریعالسیر به طور عمده ارتباط تنگاتنگ با مترو در داخل شهرها است به طوری که با ایستگاههای مرکزی در مرکز شهرها و ایستگاههای مترو تقاطع دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در صورتی که این اتفاق به صورت شبکهای در کشور اجرایی شود قطعاً استقبال از حملونقل ریلی و توجه به بخش راهآهن 100 درصد افزایش مییابد.
مدیر عامل شرکت راهآهن تأکید کرد: اگر این برنامه را داریم که به حمل و نقل عمومی برگردیم، باید سیستم قطار سریعالسیر را پایهگذاری کنیم.
* ایجاد شرکتهای جدید با کادری متخصص برای قطارهای سریعالسیر
پورسیدآقایی با اشاره به اینکه ایمنی در قطارهای سریعالسیر بسیار بالا است، گفت: بالاترین سرعت برای این قطارها 320 کیلومتر در ساعت است.
معاون وزیر راه و شهرسازی به ارزش خطوط ریلی و هزینههای نگهداری آن اشاره کرد و اظهار داشت: این موضوع را باید در نظر گرفت که قطار سریعالسیر سیستم جداگانه دارد و انتظار میرود برای این قطارها، شرکت، کادر و مکانیزم جداگانهای طراحی شود زیرا ایمنترین وسیله حمل و نقلی است و کشورهای پیشرفته تجربه استفاده از آن را داشتهاند.
مدیرعامل شرکت راهآهن افزود: در حال حاضر پروژه ایجادِ شرکتی مجزا برای قطارهای سریعالسیر در حال پیگیری است، این شرکت در کشور ایجاد میشود و سپس پرسنل جداگانهای را برای آن انتخاب و عملیاتی میکنیم.
وی به قطارهای حومهای هم اشاره کرد و گفت: این موضوع در بستر قطارهای حومهای نیز مصداق پیدا میکند به طوری که برای این امر نیز باید شرکت جداگانهای ایجاد شود و البته ساختار آن کاملا با قطارهای سریع السیر متفاوت است.
* رقابت بانکهای جهانی برای حضور در ایران در پساتحریم
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رقابت بانکهای جهانی را برای دوران پسا تحریم پیشبینی میکنیم، گفت: در شرایط پساتحریم، مناقصاتی که در کشور برگزار میشود و بهترین بانکهای دنیا با یکدیگر در رقابت کامل خواهند بود تا بتوانند برنده این مناقصهها باشند.
منبع: فارس