به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» علی حسینی با بیان اینکه در حال حاضر سطح زیرکشت زعفران در دو استان خراسان جنوبی و خراسان رضوی بالغ بر ۸۰ هزار هکتار استان است، اظهارداشت: این میزان در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده دو برابر میشود.
وی اضافه کرد: ما باید چارهای برای این مساله بیندیشیم و تولید و صادرات را مدیریت کنیم.
حسینی در پاسخ به این پرسش که با توجه به تولید زیاد و تقاضای پایین در بازارهای جهانی، باید میزان تولید طلای سرخ را کاهش دهیم؟ گفت: خیر، نباید تولید را کاهش داد بلکه باید آن را مدیریت کرد، به عنوان مثال فرآوردههای جانبی و صنایع تبدیلی را گسترش داد.
وی ادامه داد: ما باید در این زمینه کارهای تحقیقاتی انجام دهیم و بتوانیم فناوریهای نو را به کار بگیریم تا فرآورده جدیدی از طلای سرخ استخراج و آن را در دنیا عرضه کنیم.
عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه در حال حاضر تولید طلای سرخ ما ۳۰۰ تن است، افزود: در آیندهای نزدیک این میزان به حدود ۵۰۰ تن خواهد رسید، بنابراین ما باید از همین الان به فکر باشیم، چرا که بین ۱۰ تا ۱۵ سال آینده سطح زیر کشتمان ۱۶۰ هزار هکتار خواهد بود.
حسینی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا در این زمینه پیشنهادی به وزارت جهادکشاورزی ارائه شده است؟ گفت: پیشنهاد تشکلها و بخش خصوصی برای وزارت جهادکشاورزی ملاک نیست و اهمیت زیادی ندارد، ضمن اینکه این موضوع مربوط به زمان حال نیست و سالهاست که چنین روالی وجود داشته است، اگر غیر از این بود ما در شرایط فعلی قرار نداشتیم.
منبع: مهر