به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» روغن پالم که از سال گذشته با حساسیت وزارت بهداشت محدودیتها و ممنوعیتهایش آغاز شد، همواره یکی از مسائلی است که برای مردم از اهمیت بالایی برخوردار است اما به نظر میرسد دیگر چندان اهمیتی برای دستاندرکاران ندارد، چرا که طی هفته اخیر سقف واردات روغن پالم با مصوبه هیئت دولت که بیش از 30 درصد سهم کل واردات روغن خام بود برداشته شده است.
شاید یکی از مهمترین خبرهایی که در سال 1393 در رسانهها مطرح شد و به دغدغه روز مسئولان دولتی و مردم نیز تبدیل شد، استفاده صنایع لبنی از روغن پالم کمکیفیت برای تولید محصولات پرچربشان بود که در این راستا دولتیها ماهها تلاش کردند تا بتوانند میزان واردات آن را در این سال مدیریت کنند و البته در این راستا ممنوعیت استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی و جایگزینی چربیهای حیوانی مانند خامه به جای پالم از مصوبات دولت بود که با صنایع لبنی به توافق رسیده بودند.
گرچه در مهرماه سال 1393 رسول دیناروند - رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی - اعلام کرد که روغن پالم از شیر و لبنیات به صورت کامل حذف شده است چرا که مسئله امنیت غذایی مردم به هیچوجه از دید متولیان سلامت مسکوت نخواهد ماند و بازرسیها همچنان باجدیت ادامه خواهد داشت.
به گفته محمد فربد - عضو انجمن صنفی صنایع لبنی در سالهای مدیریت دولت نهم همواره قیمت لبنیات در نوسان بود و کنترل شدیدی بر قیمتهای این محصولات اعمال میشد که نهایتا با اعتراض صنایع لبنی مواجه و در یکی از جلسات شورای اقتصاد دولت نهم با حضور رئیسجمهور وقت مصوب شد که اعمال قیمتهای تنظیم بازاری تنها بر لبنیات با چربی کمتر از چهار درصد اعمال شود و لبنیات پرچرب بالاتر از چهار درصد، خارج از شمول قیمتگذاری است.
البته اینکه کدام دولت یا سیاستی باعث ورود روغن پالم به صنایع لبنی شده و خسارات بسیاری برای سلامت مردم به همراه داشته است، موضوعی تاریخ مصرف گذشته به نظر میرسد اما باید دید چرا هیئت دولت در اقدامی عجیب و غریب واردات روغن پالم را آزاد کرده و سقف آن را برداشته است و واردکنندگان میتوانند آن را با تعرفه 26 درصدی به هر میزانی که میخواهند وارد کنند.
منبع: ایسنا