به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» بخشی از این ناهمخوانی از ناحیه افرادی درون دولت است که دچار بازار ایدئولوژیک و گاها برنامه ایدئولوژیک است؛ بخشی از دولت که میخواهد سازمان برنامه را هر اندازه کوچکتر کند و آمایش سرزمین را کنار بگذارد. نمونهای از این نگاه را میتوان در نسخه اول برنامه ششم مشاهده کرد. آنجا که باز هم کارگران قربانی سرمایهدارانی شدند که تاکنون از آنها معجزهای دیده نشده است. این اتفاق دست شستن پیلاتوار از اقتصاد و نوعی تقلیل اقتصاد به یک ایدئولوژی است. بارها گفتهام اگر این به بازارسپاری جواب میداد، هر سال نوبل اقتصاد را به فردی که میتواند بازار را بهتر سامان دهد نمیدادند. ساماندهی بازار و انطباق آن با سیاستگذاریها جزء وظایف همه دولتهاست.
ممکن است امسال در اثر حضور بخشی از سرمایههای خارجی در شهر تهران، یک حباب مسکن از سوی رانتجویان شکل بگیرد، مانند تابستان سال ٩١ که چنین اقدامی کردند اما ثبات نیافت. به نظر من امسال نیز چنین میکنند که بگویند بازار مسکن تکان خورده است، اما این ماشین را هر چقدر هل بدهند، باز هم خراب است و دوباره به حالت قبلی خود برمیگردد. احتمالا پساندازهای خارجی به ایران میآید و تحرک کوتاهمدتی را در بخش مسکن شاهد خواهیم بود.
تقاضای مؤثری برای افزایش قیمتها وجود ندارد اما بورژوازی مستغلات، قیمتها را حبابگونه بالا میبرد که نشان دهد تحرکی ایجاد شده است. در واقع تا زمانیکه قفلشدگی بخش مسکن به پایان نرسد و امیدی برای افزایش قیمت وجود نداشته باشد، کسی وارد بازار مسکن نمیشود و دارایی خود را به بخش مسکن منتقل نمیکند.
منبع: شرق