به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جشنواره های جوان و بین المللی خوارزمی معتبرترین جشنواره علمی کشور است که استمرار 29 ساله برگزاری سالانه آن از افتخاراتی است که در کارنامه سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به ثبت رسیده است.
برگزیدگان این جشنواره از سرمایه های معنوی و فکری میهن اسلامی هستند که می توانند الگوی پشتکار، خودباوری و دانش پژوهی و کارآفرینی دانش بنیان در مسیر توسعه پایدار و خدمت به جامعه باشند.
در بیست و نهمین جشنواره بین المللی خوارزمی که اسفند ماه 94 اختتامیه آن برگزار شد از مجموع طرح های دریافت شده 402 طرح از سوی پژوهشگران و فناوران داخل کشور ارائه شد و در بخش خارجی نیز 226 طرح از محققین 44 کشور جهان به جشنواره ارسال شد.
طرح های داخلی و خارجی در 16 گروه تخصصی برق و کامیپوتر، مکانیک، فناوری های شیمیایی، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم پایه، زیست فناوری، محیط زیست و علوم پایه پزشکی، عمران، معماری و هنر، علوم پزشکی، مواد، متالوژی و انرژی های نو، فناوری نانو، صنایع و مدیریت فناوری، هوافضا، نرم افزار و فناوری اطلاعات، مکاترونیک و طرح های برگزیده جشنواره موفق در تولید ملی بررسی و ارزیابی شد.
طرح های برگزیدگان خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور در مجموع 12 طرح بودند که در پژوهش های بنیادی 9 طرح و در پژوهش های کاربردی دو طرح و در بخش نوآوری و ابتکار یک طرح حائز رتبه اول تا سوم شد.
طرح های برگزیده داخلی در مجموع 11 طرح بوده است که 3 طرح برای پژوهش های بنیادی 4 طرح پژوهش های کاربردی 3 طرح پژوهش های توسعه ای و یک طرح برگزیده موفق در تولید ملی بوده است.
در پایان بد نیست درباره ابوجعفر محمدبن موسی خوارزمی دانشمند برجسته مسلمان که نام این جشنواره وام دار تلاش های ارزشمند وی در عرصه علم بوده است بیشتر بدانیم.
ابوجعفر محمدبن موسی خوارزمی با کنیه ابوعبدالله از دانشمندان بزرگ مسلمان و ایرانی در زمینه ریاضی جغرافی و نجوم می باشد. وی حدود دهه سوم یا چهارم قرن دوم هجری شمسی در منطقه خوارزم آسیای میانه به دنیا آمده است اما از زندگی خوارزمی اطلاعات دقیقی در دست نیست.
شهرت علمی وی مربوط به کارهایی است که در ریاضیات به خصوص در رشته جبر انجام داده به طوری که او را پدر جبر نامیده اند. بیشترین تبحر وی در حل معادلات خطی و درجه دوم بوده است. از آثار وی می توان به «صورت الارض»، «العمل بالاصطرلاب» و «عمل الاصطرلاب»، «الرخامه»، «تقویم البلدان» و «الفلک» اشاره کرد که به زبان های اروپایی نیز ترجمه شده است.
خوارزمی در حدود سال 850 میلادی مطابق با 236 هجری قمری درگذشت.