به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، قرعه کشی مرحله نهایی مسابقات مقدماتی جام جهانی 2018 در قاره آسیا دقایقی پیش در مقر ای اف سی در کوالالامپور مالزی برگزار شد و دوازده تیم حاضر در این مرحله حریفان خود را شناختند.
بر این اساس تیم ملی ایران برای رسیدن به جام جهانی روسیه باید مقابل تیم های کره جنوبی، ازبکستان، چین، قطر و سوریه همگروه شد در گروه A رقابت کنند. در ادامه به معرفی پنج رقیب شاگردان کارلوس کی روش می پردازیم.
کره جنوبی: بازهم کره، به دنبال سوپر هت تریک
یکی از رقبای سرسخت و همیشگی فوتبال ایران در قاره کهن کره جنوبی بوده است. البته کارلوس کی روش سرمربی کنونی تیم ملی ما به خوبی راه بردن کره ای ها را بلد است و این را در سه جدالی که با این تیم داشته به خوبی اثبات کرده است. سرمربی پرتغالی تیم ملی در این سه بازی سه پیروزی را برای فوتبال کشورمان به ارمغان آورده است.
البته جدال ما با کره جنوبی تلخی های خاصی هم در برهه هایی از زمان به همراه داشته است که از مهم ترین آنها می توان به حذف از جام ملت های آسیا در سال های 2011، 2007 و 2000 اشاره کرد.
در مجموع ایران و کره جنوبی تاکنون 28 بار مقابل هم بازی کردند که سهم پیروزی تیم ملی 12 بوده است و 9 بار هم چشم بادامی ها ما را شکست دادند. 31 گل زده ایم و 32 گل دریافت کرده ایم. بدترین باخت ایران در مقابل کره در تاریخ 7 خرداد 1337 صورت پذیرفت که پنج بر صفر به آنها باختیم و البته در جام ملت های 96 آنها را با نتیجه شش بر دو تحقیر کردیم.
ازبکستان: بهتر از عربستان
ازبکستان در چندسال اخیر بیش از هر زمان دیگری مقابل ایران قرار گرفته است. از زمانی که کارلوس کی روش سرمربی تیم ملی ایران شده ما و ازبکستان سه بار مقابل یکدیگر قرار گرفته ایم که دو برد و یک شکست حاصل کار تیم ما بوده است.
ایران و ازبکستان در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2014 هم بایکدیگر همگروه بودند که هرکدام از دو تیم یک برد به دست آوردند. آخرین دیدار ایران و ازبکستان سال گذشته در قالب یک بازی دوستانه در تاشکند به انجام رسید که ایران با تک گل مهدی ترابی به برتری رسید.
اولین دیدار ایران و ازبکستان در بازی های آسیایی بانکوک بود که شاگردان منصور پورحیدری با چهار گل به برتری رسیدند. در مجموع دو تیم شش بار مقابل هم صف آرایی کردند که سهم ایران چهار برد و ازبکستان یک برد بوده است.
چین: رویارویی پس از سال ها
ایران و چنین تاکنون 23 بار در برابر هم قرار گرفتند که 12 برد برای ایران و 5 پیروزی برای چین به ثبت رسیده است. کریم باقری با به ثمر رساندن چهار گل بهترین گلزن ایران مقابل چین به شمار می رود.
چین یکی از از معدود تیم هایی است که در زمان کارلوس کی روش مقابل ما قرار نگرفته است و آخرین جدال آن ها با ایران به زمان افشین قطبی بر می گردد که توانستیم دو بر صفر آنها را شکست دهیم. البته آخرین باخت ایران مقابل آنها در همان زمان قطبی رخ داد که در خاک چین مقابل آنها مغلوب شدیم.
قطر: در پی ادامه بردهای کی روشی
قطر با هزینه ای که در این سال ها انجام داده توانسته خودش را به عنوان قابل احترام در آسیا معرفی کند. آنها 20 بار مقابل تیم ملی ایران قرار گرفتند که 12 بار شکست خوردند. 5 بار مساوی کردند و تنها 3 بار به برتری رسیده اند.
آنها اولین بار در 11 آذر سال 1367 در دوحه مقابل ایران قرار گرفتند و دو بر صفر باختند. آخرین بار هم مرحله گروهی جام ملت های 2015 این دو تیم مقابل هم قرار گرفتند که تک گل سردار آزمون ایران را به عنوان برنده میدان معرفی کرد.
محمد مایلی کهن و علی دایی به ترتیب رکورد بیشترین مربیگری و گلزنی در برابر قطر را به نام خود ثبت کردند.
سوریه: رقیب رفیق و همسایه
سوریه هم دیگر تیمی است که در زمان مربیگری کارلوس کی روش مقابل ایران قرار نگرفته است. آن ها تاکنون 23 بار با ایران دیدار داشته اند که فقط یک بار طعم پیروزی را چشیدند و در 22 مسابقه دیگر، 13 باخت و 9 مساوی نصیبشان شد.
مسابقات غرب آسیای سال 1387 آخرین رویارویی این دو تیم بود که ایران با دو گل در زمان مربیگری علی دایی این تیم را از پیش رو برداشت.
سوریه که چند سالی است درگیر جنگ است بازی های خود در مرحله قبل را در ایران انجام داد و حالا باید فکری به حال انتخاب میزبان جدید بازی هایش بکند.