اخبار دانشگاهها را در »کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir« دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو نخستین سالگرد زنده یاد صادق آیینه وند عصر امروز در تالار شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
در این مراسم طبیب زاده استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: استاد صادق آیینه وند چهره ماندگار و پدر علم و تاریخ اسلام در هفدهم اردیبهشت سال 94 به ملکوت اعلا پیوست و برای بزرگداشت این استاد بزرگ مذاکراتی صورت گرفت که پیشنهاد ارج نامه ای در شان وی داده شد که انتشار آن را دانشگاه تربیت مدرس به عهده گرفت.
وی افزود: مقالات و دل نوشته ها به دبیرخانه واصل شد و با درخواست افراد مهلت ارسال مقالات تمدید شد و مجموعه ای که امروز رونمایی می شود حاصل 25 مقاله و 20 دل نوشته است که با کمترین دخالت آماده و طراحی شده است و از همه نویسندگان ارجمند به پاس گرامی داشت مقام این استاد بزرگوار سپاسگذاریم.
استاد دانشگاه تربیت مدرس در ادامه گفت: هم چنین خیابان مجاور دانشگاه نیز به نام ایشان نامگذاری شد. تلاش خود را می کنیم تا هفدهم اردیبهشت را به نام روز تاریخ نامگذاری کنیم و به دنبال تاسیس دبیرخانه دائمی این نهاد هستیم.
در ادامه امین ناصری معاون فرهنگی دانشگاه تربیت مدرس گفت: استاد آیینه وند استاد مسلم و مورخ تاریخ زبان و ادبیات عرب بودند و تاریخ شیعه را خیلی خوب می شناختند و ایشان چهره ای بین المللی و موثر و مبدع مرکز مطالعات زنان بودند.
وی افزود: ایشان نگاه ویژه ای در کارهای خود به اسلام و تاریخ اسلام داشتند و این نگاه نگاهی بود که در آن نواندیشی وجود داشت.
معاون فرهنگی دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: نگاه نواندیشانه آیینه وند به مباحث اسلامی و تاریخ اسلام کاملا مشهود است. ایشان فرموده اند ما باید دین را عقلانی، انسانی و عصرانی معرفی کنیم. همه این واژگان در اسلام هست ولی بسیاری از مواقع این سه کلمه مغفول مانده اند. آیینه وند محور فعالیت های فکری و اندیشه خود را حول این سه کمله گذاشت، وقتی به این سه واژه فکر کنیم متوجه می شویم که جهانی را که در آن زندگی می کنیم باید بشناسیم. جهان ما با جهان گذشته کاملا متفاوت و متمایز است.
وی با اشاره به اینکه تغییر پارادایمی در جهان امروز و دیروز ایجاد شده است گفت: در فرهنگ اسلامی باید تلاش بلیغ کنیم تا جهان امروز را بفهمیم. کشورهای غربی مفاهیمی قدیمی را کنار گذاشتند و دنیای جدید تحت عنوان سکولاریسم ایجاد کردند. دین را کنار گذاشتند اما ایران سعی کرده از طریق نواندیشی تفاهم را ایجاد کند و تفاهم به معنی فهم گذشته و تطبیق با جهان امروز است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: نواندیشی دینی شجره مبارکه ای است که می تواند به ما کمک کند و استاد آیینه وند یکی از فرزندان شجره طیبه نواندیشی دینی است و در کارهای ایشان این رگه وجود دارد. چنانکه ایجاد مرکز مطالعات زنان با یک نگاه نوین نسبت به زن انجام شده است.
در این مراسم پس از اعطای لوح بنیاد ملی نخبگان به خانواده این استاد به پاسداشت مقام استاد آیینه وند از کتاب ارج نامه استاد آیینه وند رونمایی شد.
در این مراسم مسئولان دانشگاه و پژوهشکده علوم انسانی و آریا الستی معاون فرهنگی بنیاد نخبگان حضور داشتند.