
کد خبر:۵۰۹۵۶۱
ناقوس مرگ دریاچه خزر به صدا در آمد
دبیر کمیته علمی سمنهای محیط زیست و منابع طبیعی مازندران گفت: با کاهش ۱۸ سانتیمتری تراز پهنه آبی خزر و ادامه آن تا ۱۰ سال دیگر باید از خلیج میانکاله برای همیشه خداحافظی کنیم.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، داریوش عبادی دبیر کمیته سمنهای محیط زیست و منابع طبیعی مازندران، در خصوص کاهش منفی آب دریای خزر، اظهار داشت: اگرچه پیشبینیها تا سال 2020 حاکی از افزایش 70 تا 80 سانتیمتری آب دریای خزر بوده اما هم اینک با کاهش شدید و منفی آب دریا روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه کشورها تأمینکننده کمتر از 10 درصد از میزان آب دریای خزر هستند، تصریح کرد: احداث تعداد کثیری از سدها بر روی سرشاخههای آب دریای خزر و انتقال آب رودخانههای منتهی به این دریا از مسیر طبیعی خود به سایر نقاط باعث کاهش 3 تا 5 سانتی متر تراز آب دریا شده است.
کارشناس منابع طبیعی بیان کرد: در نواحی جنوبی دریای خزر کاهش تراز آب تا حدود 18 سانتیمتر مشاهده شد که این امر باعث پسروی آب خلیج میانکاله، افزایش میزان شوری و خشکی این منطقه شده است.
عبادی ادامه داد: اگر روند انتقال آب سرشاخههای منتهی به خزر ادامه یابد و طرح انتقال آب دریا به فلات مرکزی (سمنان) محقق شود مطمئنا تا 10 سال آینده خلیج میانکاله که در واقع پسروی آب این دریا به ساحل محسوب میشود خشک شده و کاهش تراز نگین فیروزهای شمال کشور ادامه خواهد یافت.
وی افزود: انتقال آب خزر به سمنان ارزیابیهای اجتماعی، فرهنگی و زیستمحیطی را نداشته و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه نیست.
دبیر کمیته علمی سمنهای محیط زیست و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه کنوانسیون تهران در جهت حفظ اکوسیستم و دریای خزر برپا شده بود، گفت: انتقال آب این دریا مغایر با تعهدات بینالمللی خواهد بود.
عبادی در خصوص تبعات انتقال آب خزر، تصریح کرد: انتقال آب نه تنها باعث افزایش شوری و تغییر دمای این دریا میشود، بلکه با تخریب زیستگاهها و زیستبومهای این پهنه آبی، زنجیره حیاتی انسان نیز لطمه میبیند.
وی در پایان گفت: هزاران صیاد و تشکلی که از حاشیه دریای خزر امرارمعاش میکنند این روزها بسیار نگرانند چرا که با تحقق انتقال آب این دریا، معیشت آنها از بین خواهد رفت.
منبع: باشگاه خبرنگاران
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.