به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو عصر امروز نشستی با عنوان نقش دانشجویان در اقتصاد مقاومتی به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با حضور محمدصادق کوشکی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
کوشکی با بیان اینکه عدم فهم و عدم پذیرش پدیده اقتصاد مقاومتی یک مشکل بزرگ در کشور محسوب می شود، گفت: بخشی از جامعه و مدیران و به تبع آن مردم مفهوم اقتصاد مقاومتی را ندانسته و گاهی آن را اقتصاد ریاضتی معنا می کنند که این معنی غلط است.
استادیار دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران تصریح کرد: برخی دیگر معنای اقتصاد مقاومتی را فهمیده اند ولی تمایلی به اجرای این پدیده در کشور ندارند.
وی با اشاره به تعریف دقیق اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی به معنای شناختن داشته ها و پیدا کردن راه رسیدن به خواسته ها می باشد که از طریق همین داشته ها بتوانیم نیازهای داخلی خود را تامین کنیم.
کوشکی ادامه داد: اینکه چگونه می توان از داشته ها به خواسته ها رسید در چارچوب باور و اعتقادات و قانون جامعه گنجانده می شود و هر آنچه که در باور و قانون جایگاهی نگیرد اقتصاد مقاومتی هم به آن وارد نمی شود.
استادیار دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به ضرورت روی آوردن به اقتصاد مقاومتی ادامه داد: یکی از دلایل رو آوردن به اقتصاد مقاومتی ضرورت عقلی است. اگر بعد از انقلاب به این پدیده روی آورده بودیم امروز دیگر شاهد تحریم های متعدد نبودیم، چرا که این طرح برای خودکفایی و ایستادن در مقابل زیاده خواهی دشمنان تدارک دیده شده است.
وی اضافه کرد: امام با درک مطالب انقلاب و افق آن و در هم شکستن غرور استکبار و بازی پازل های آنان به این نتیجه رسیدند که کشور با اقتصاد مقاومتی در مقابل تهدیدها مقاوم خواهد شد. ولی متاسفانه امروز اقتصاد مقاومتی جدی گرفته نمی شود به همین دلیل گرفتار تحریم های متعدد شده ایم. اگر می خواهیم از نظر سیاسی و اقتصادی مستقل باشیم و دچار ضعف نشویم باید به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم.
کوشکی با بیان اینکه در تحریم های جدید مسئولین ضعف خود را نشان دادند افزود: دشمنان هم به این نتیجه رسیدند که می توانند از طریق تحریم اقتصادی به کشور فشار بیاورند. اگر به همین روال پیش برویم در آینده شاهد فشارهای زیادتری از سوی دشمنان هستیم و ایجاد تحریم ها تنها دلیلی است که باید به اقتصاد مقاومتی روی بیاوریم.
استادیار دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه کشورمان این امکان را دارد که خودکفا شود افزود: اقتصاد مقاومتی قدرت و رفاه آفرین است، اقتصاد مقاومتی یعنی تلاش علمی برای شناخت امکاناتی که می تواند به فرصت تبدیل شود.
وی با بیان اینکه کشورمان امکانات نیروی انسانی و طبیعی را داراست و این می تواند یک مزیت محسوب شود گفت: نیروی انسانی قابلیت ثروت آفرینی و رسیدن به استقلال را دارد. ما دارای تنوع قومی، سابقه تاریخی، تنوع مردم شناسی هستیم و این خود امکان زایندگی را افزایش می دهد. هم چنین در کنار آن نیروهای مومن و انقلابی و با انگیزه کم نداریم که با وجود این افراد می توان کشور را روز به روز پیشرفته تر کرد.
کوشکی با اشاره به ویژگی های ایران در منطقه گفت: کشورمان از نظر تنوع طبیعی در جهان بی نظیر است که به تبع آن صدها امکان را ایجاد می کند. ما به راحتی به اقیانوس هند، خزر و خلیج فارس دسترسی داریم که این یک موقعیت خوب برای پیشرفت اقتصادی می باشد که در اطرافمان هیچ کدام از کشورهای منطقه این موقعیت را ندارند. هم چنین تنوع آب و هوایی برای رسیدن به خودکفایی و ایجاد امنیت در غذا به ما کمک می کند؛ در هر فصلی کشت و کار و اشتغال وجود دارد و هم چنین وطنمان ایران در بخش توریسم تاریخ، طبیعت، زمین شناسی و انسان شناسی جذب بالایی را دارد.
استادیار دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه مهمترین رکن کشورمان نیروی انسانی بوده که در تولید وخدمات مهندسی رشد چشمگیری را ایجاد می کند، ادامه داد: اگر شرکت های دانش بنیان را جدی بگیریم هزاران جوان خلاق می توانند کشور را به سمت پیشرفت پیش ببرند.
وی با طرح این سوال که چرا برخی از مسئولین موافق طرح اقتصاد مقاومتی نیستند؟ افزود: این طرح با منافع برخی از مسئولین سازگار نبوده چرا که منافع آنها برای مثال در واردات است. برخی درصددند که بساط واردات را رونق ببخشند و معتقدند که ایرانی ها نمی توانند خودکفا شده و در واقع توان واقعی ملت را نمی بینند. هم چنین در این میان عده ای معتقدند اقتصاد مقاومتی تقسیم کار جهانی را برهم می زند.
کوشکی بیان داشت: برخی عوامل دشمن در داخل در تلاشند که اقتصاد مقاومتی در کشورمان رخ ندهد.
استادیار دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به نقش دانشجویان در اجرایی شدن طرح اقتصاد مقاومتی گفت: دانشجویان باید برای فهم این پدیده در جامعه تلاش کنند و در گام بعدی سهم خود را برای پایه ریزی و اجرای این مقوله تقبل کنند و در واقع نشان دهند که چه قدمی می توانند در این راه بردارند. هم چنین براساس استعدادها تلاش کنند که جزئی از پایه ریزان اقتصاد مقاومتی در کشور باشند.