کد خبر:۵۱۴۳۲۶
به همت محققان صورت گرفت؛

ساخت دستگاه کشت میکروبی خوداستریل برای اولین بار در جهان

دستگاه کشت میکروبی خود استریل با قابلیت کشت سطحی و عمقی، برای اولین بار توسط پژوهشگران ایرانی ساخته شد

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

رضا نصرالهی نرگس آباد، طراح اصلی و مسئول تیم تحقیقاتی دستگاه کشت میکروبی خوداستریل در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره این طرح گفت: یکی از مشکلات مهمی که در کشت های میکروبی در آزمایشگاه های تشخیصی و پژوهشی وجود دارد، آلوده شدن نمونه ها است.


وی بیان کرد: گرچه این عامل می تواند حاصل عواملی مانند درست استریل نشدن پلیت ها (ابزار و تجهیزات) و یا آلوده بودن محیط آزمایشگاه حین تقسیم محیط کشت در پلیت ها باشد، اما در بسیاری از موارد علت اصلی آلودگی ها و مشکلات، ناشی از لوپ و آنس های کشت میکروبی و استریل شدن ناقص آن ها است که می تواند پیامدها و هزینه های قابل توجهی را بر افراد تحمیل کند.


نصرالهی اظهارکرد: اگر در هنگام کشت نمونه های آزمایشگاهی، لوپ یا آنس آلوده بوده و یا کامل استریل نشده باشد، می تواند موجب رشد باکتری در نمونه فرد سالم شده و پزشک را در تشخیص دچار اشتباه کند و موجب تجویز غیرضروری دارو و آنتی بیوتیک شود؛ که علاوه بر تحمیل هزینه بر بیمار، سبب گسترش مقاومت باکتریایی به آنتی بیوتیک ها می شود؛ که از معضلات اصلی در درمان عفونت ها است و در دراز مدت نیز تبعاتی را بدنبال خواهد داشت.


وی با اشاره به این که اهمیت این موضوع تا جایی است که سازمان جهانی بهداشت سال ۲۰۱۱ شعار خود را « مقاومت به داروهای ضد میکروبی، یک تهدید جهانی» قرار داد، افزود: لوپ و آنس های کشت میکروبی می توانند موجب نتیجه منفی کاذب پس از کشت نمونه نیز شوند، زیرا در حال حاضر روشی که برای استریل کردن لوپ ها و آنس ها قبل از اقدام به کشت در آزمایشگاه ها استفاده می شود، استفاده از شعله است و چنانچه قبل از سرد شدن کامل لوپ و آنس اقدام به کشت نمونه شود، می تواند موجب از بین رفتن باکتری ها در نمونه فرد بیمار شده و نتیجه به اشتباه منفی گزارش شود.


این پژوهشگر ادامه داد: این روش، علاوه بر نیاز به تکرار آزمایش و تحمیل هزینه های اضافی، سبب از دست دادن زمان و اختلال در روند درمان و پیشرفت بیماری در فرد نیز می شود.


وی افزود: طراحی و ساخت نسل جدیدی از دستگاه کشت میکروبی که توانایی به کارگیری در هر دو نوع کشت عمقی و سطحی را دارد، آغاز شد. این دستگاه در مقایسه با لوپ و آنس های رایج کشت میکروبی که با شعله استریل می شوند، دارای قدرت خود استریلیزاسیون صد در صد بوده و این کار را در کوتاه ترین زمان لازم انجام می دهد که در مقایسه با لوپ و آنس های رایج قابل توجه است.


نصرالهی یادآور شد: همچنین این دستگاه دارای هشدار دهنده های استریلیزاسیون و آماده به کار جهت جلوگیری از سوختن نمونه و دارای نشانگر تعداد دفعات استریلیزاسیون است.

 

وی با اشاره به این که ساخت دستگاه با هزینه شخصی انجام شده و حدود دو سال زمان برده است، افزود: در حال حاضر برای ثبت جهانی این اختراع اقدام کرده ایم و با توجه به قوانین بین المللی، در صورت ثبت اختراع جهانی، ثبت اختراع در داخل کشور نیز خود به خود انجام می شود.


فارغ التحصیل کارشناسی میکروبیولوژی و عضو انجمن های معتبر میکروبیولوژی در جهان و همچنین فدراسیون جهانی کنترل بیماری های عفونی در ادامه افزود: این دستگاه با توانایی های ذکر شده مشابه خارجی و داخلی ندارد و برای اولین بار در دنیا ساخته شده است.


وی گفت: در ساخت این دستگاه  نسیم وثوقی، از دانشکده فن آوری های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، فریدون پیشوری و هانیه نصرالهی نرگس آباد، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد همکاری داشته اند.


نصرالهی در خصوص پروژه های بعدی  عنوان کرد: پروژه های آتی نیز در مورد استریلیزاسیون و جلوگیری از گسترش بیماریهای عفونی می باشد. بیشتر طرح ها در خصوص سلامت عمومی جامعه می باشد و چنانچه دانشگاه یا مراکز تحقیقاتی تمایل به همکاری و حمایت داشته باشند، صمیمانه استقبال خواهم کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار