اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدهادی ایازی، معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت در افتتاحیه چهارمین همایش مکمل های غذایی و رژیمی زن، مادر و کودک که در هتل المپیک تهران برگزار شد، گفت: چند نکته ضروری در حوزه رشد حائز اهمیت است که یکی از آنها تکامل در دوران کودکی است که این تکامل هم به کودک و هم به مادر باز می گردد. تکامل دوران کودکی در رشد یک کودک تاثیر بسیار زیادی دارد؛ از دوره لقاح تا پایان دو سالگی 1000 روز طلایی نام دارد که اگر اهتمام ویژه ای به این دوران بشود خیلی از مسائلی که در آینده کودک را درگیر می کند، از بین می رود.
وی افزود: 60 درصد رشد مغز تا پایان یک سالگی و 70 درصد آن تا دو سالگی انجام می شود و به ترتیب 80 درصد رشد مغز تا سن سه سالگی و 98 تا 100 درصد رشد مغز تا پایان هشت سالگی می باشد و این نشان دهنده اهمیت دوران طلایی است.
ایازی با اشاره به نقش مادران در این دوران گفت: نقش مادر یک نقش اساسی است و مکمل ها نیز در این نقش اهمیت زیادی دارند؛ متاسفانه میزان سرمایه گذاری در هزار روز طلایی نسبت به نوجوانی و خردسالی کمتر است و مورد غفلت واقع می شود.
وی با اشاره به تعداد روزهای توزیع شیر رایگان به کودکان گفت: در سال حدود 55 روز شیر رایگان میان کودکان توزیع می شود که بالغ بر 450 میلیارد تومان هزینه دارد؛ که اگر بتوانیم این 55 روز را به 70 روز افزایش دهیم، توانسته ایم کار بزرگی در این امر انجام دهیم؛ البته هزینه ای که برای این 70 روز برآورد می شود، بالغ بر 700 میلیارد تومان است.
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه میزان استفاده از نوشابه در کشور ما با شیر قابل مقایسه نیست، گفت: یکی از دلایل بزرگ آن این است که خانواده ها اطلاعات کاملی در این خصوص ندارند و این گونه همایش ها می تواند به فرهنگ سازی کمک کند.
وی به تشریح دغدغه های وزارت بهداشت در این خصوص پرداخت و گفت: یکی از دغدغه های وزارت بهداشت مربوط به مکمل های ورزشکاران است و وزارت بهداشت در این موضوع می تواند نقش خود را به خوبی ایفا کند و سازوکاری را فراهم کند که این دغدغه برطرف شود.
ایازی با تاکید بر استانداردسازی مکمل ها گفت: 1960 مکمل مجوزدار در کشور داریم که 1201 مکمل تولید داخلی و 759 مورد با مجوز وارد شده اند، ولی استانداردسازی مکمل ها اهمیت زیادی دارد و استانداردسازی با جلوگیری از قاچاق کالا محقق می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دغدغه های وزارت بهداشت تجویز منطقی مکمل هاست و حتما پزشکان و کسانی که این مکمل ها را تجویز می کنند، باید به مصرف منطقی آنها اهمیت زیادی دهند.