اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا نظری، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران صبح امروز در نشست نقد و بررسی کارنامه یک ساله دانشگاه تهران تصریح کرد: علم مهمترین ابزار پیشرفت و اقتدار ملی است و در ادامه آن دانشگاه به عنوان مرکز اصلی تولید و ترویج علم در کشور، از جایگاه برجسته ای برخوردار است.
وی افزود: هدف دانشگاه از یک طرف تربیت نیروی متخصص برای اداره کشور است، یعنی تصمیم گیری و هدایت حال و آینده کشور وابسته به دانشگاه و تصمیمات آن است و از طرف دیگر پشتیبان علمی و پژوهشی کشور و مسائل جاری آن است. دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر در کشور و به قول رهبر انقلاب، دانشگاه ایران؛ علاوه بر اینکه قطب علمی کشور محسوب می شود، به عنوان نهاد فرهنگی و آموزشی نیز عنوان می شود.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران ادامه داد: با روی کار آمدن ریاست جدید دانشگاه تهران مجموعه انقلابی احساس خطر کرد؛ چرا که تیم مدیریتی که از سوی ایشان معرفی شد، تیم شناخته شده ای بود و قبلا نتیجه عملکرد خود را در یکی از دانشکده ها نشان داده بودند، اما با فشار دولت بر روی این گزینه و اهمال کاری شورای عالی انقلاب فرهنگی، شاهد روی کار آمدن ریاست کنونی در دانشگاه تهران بودیم. تذکرات قبلا داده شده و نظر ما این بود که بر فرض اینکه همین رئیس انتخاب شود، باید نظارت و راهنمایی کافی نسبت به عملکرد او صورت گیرد. ما قبلا عنوان کرده بودیم از اینکه دانشگاه تهران جولانگاه احزاب شود نگرانیم و این تذکر را داده بودیم که دانشگاه تهران مکانی برای تامین غرایض احزاب نیست.
نظری با تاکید بر اینکه دانشگاه تهرانی که می توانست خانه فرهنگی باشد به خانه احزاب تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: تشکل های انقلابی دانشگاه تهران به این فکر افتادند که باید برای مسئولان این دانشگاه یک کارنامه صادر کنند، در هفته بعد نشست های مختلفی برای بررسی این کارنامه را خواهیم داشت و در چهار روز در چهار حوزه دانشگاه را مورد نقد و بررسی و ارزیابی قرار می دهیم؛ که این نشست ها با حضور نمایندگان تشکل های دانشجویی و کارشناسان و اعضای هیئت علمی دانشگاه به بررسی عملکرد دانشگاه تهران خواهد پرداخت.
وی در مورد حوزه های مدنظر جهت بررسی عملکرد هیئت رئیسه دانشگاه تهران بیان داشت: چهار حوزه علمی پژوهشی و آموزشی، فرهنگی، مدیریتی و نهادهای مرتبط با دانشگاه از جمله نهاد رهبری و جهاد دانشگاهی از حوزه های مورد بررسی خواهند بود. قصد داریم یک کتابچه ای از کارنامه دانشگاه را منتشر کنیم که شامل استنادات دقیق این ارزیابی هاست و این کتابچه را تحویل نهادهای علمی پژوهشی جهت بررسی، نهادهای نظارتی جهت نظارت و در اختیار دانشجویان و اساتید قرار خواهیم داد.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با طرح این پرسش که دانشگاه تهران از بودجه عمومی کشور استفاده می کند، اما خروجی آن چه چیزی است؟ پاسخ داد: باید اعلام کنم دانشگاه تهران نسبت معناداری با مسائل انقلاب اسلامی ندارد؛ البته نمی گوییم هیچ کاری هم انجام نشده است، اما فاصله زیادی با مسائل انقلاب دارد. رهبری در سال گذشته خطاب به مسئولان دانشگاه ها عنوان کردند که هدف دانشگاه را متناسب با هدف انقلاب قرار دهید، یعنی فکر کنید دانشگاه چه نقشی در ساخت تمدن نوین اسلامی می تواند داشته باشد، اما دانشگاه تهران دو دقیقه هم در مورد این مسائل فکر نکرده است.
نظری افزود: مثلا در بحث اقتصاد مقاومتی متاسفانه طبق آماری که منتشر شده است در پنج سال گذشته تنها یک پایان نامه در دانشگاه تهران با موضوع اقتصاد مقاومتی نوشته شده است؛ این فاجعه نیست؟ در یک نگاه خوش بینانه تنها 10 درصد پایان نامه ها در کشور به درد می خورد. در حوزه فرهنگی و در مورد سبک زندگی و معضلات فرهنگی مثل اعتیاد در دانشگاه تهران، نیم بند برنامه ارائه نشده است.
وی ادامه داد: در حوزه نفوذ و فتنه انتظار غیر قابل تحققی است که دانشگاه تهران سیاست گذاری داشته باشد؛ برعکس این دانشگاه مورد نفوذ هم قرار گرفته است. ما در دانشگاه تهران موضوع بازگشت اساتید مسئله دار را داریم. برای استادی که حکم قضائی صادر شده، حکم برگشت به کار خورده و در همین دانشگاه کرسی گرفته است.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در پایان در مورد پروژه نفوذ در دانشگاه ها اظهار داشت: در مورد پروژه نفوذ در حوزه کارمندی دانشگاه تهران هم باید بگویم شخصی که پرونده اش در فتنه 88 مشخص است به عنوان یکی از اعضای کلیدی مجموعه ریاست دانشگاه منصوب شده است و از لحاظ فکری و نظری مخالف ولایت فقیه و نظام است. پروژه نفوذ از دو بخش فردی و جریانی تشکیل شده است و متاسفانه دانشگاه تهران در بخش جریانی آماج حملات و همین طور آماج نفوذ شبکه سازی داخلی است.