اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احسان ابراهیمی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران صبح امروز در نشست نقد و بررسی کارنامه یک ساله دانشگاه تهران تصریح کرد: دو تشکل جامعه اسلامی و بسیج دانشجویی تصمیم گرفتند پس از یک سال فعالیت در دانشگاه و مواجهه با مسائل مختلفگزارشی را از مشکلات خود ارائه کنند.
وی افزود: بخشی از مشکلاتی که ما در دانشگاه با آن ها روبه رو بودیم، رسانه ای شد و بخش زیادی در چهار دیواری دانشگاه باقی ماند؛ چیزی که لازم است عنوان شود اینکه ما به عنوان ضلعی از اضلاع دانشگاه تهران به دنبال کار خبری و رسانه ای نیستیم و تنها برای اینکه ماموریت و دغدغه داریم، این مسائل را عنوان می کنیم.
ابراهیمی ادامه داد: در آغاز مشکلات با مسئولین دانشگاه تهران وارد گفت و گو شدیم تا خطا و کم کاری آنها را گوشزد نماییم، زیرا این کار برگرفته از قاعده امر به معروف و نهی از منکر است. این را هم باید بگویم که فعالیت دانشجویی یک موضوع فرعی و تفنعی محسوب نمی شود؛ به نظر ما اساس مسائل جمهوری اسلامی از نهاد علم بیرون می آید، پس فعالیت تشکل های دانشجویی یک فعالیت اصلی است و مسائلی که باعث جلوگیری از فعالیت دانشجویی و مانع حرکت کلی آنها می شود، جزو مسائل اصلی محسوب می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه بیان مشکلات را نباید مچ گیری و بدگویی از مسئولین دانست و اظهار داشت: سال تحصیلی گذشته سال مهمی بود که یک مرحله تاریخی مهم کشور در ان قرار داشت. کشور ما زمانی که در کورس رقابت علمی جهانی قرار دارد، از جهات سیاسی و اجتماعی دستخوش تاثیرات زیادی است و این دستخوش سیاسی به واسطه مسائل دولت و بخشی نیز به واسطه مسائل بین المللی است.
فعال دانشجویی تصریح کرد: در سال گذشته انتخابات، فرآیند مذاکرات هسته ای و همین طور تحولات جهان اسلام از مسائل مهم محسوب می شدند؛ تمام این ها باعث شد که ارتباط اضلاع دانشگاهیان، مسئولین و دانشجویان و اساتید بعضا پیچیده تر شود و شاخص هایی را فراهم کند تا اقدامات مسئولین ارزیابی شود.
وی بیان داشت: همین مسائل پیش آمد و باعث صریح شدن مواجهه ما با رئیس و مسئولین دانشگاه تهران شد. ما ابتدا مشکلات را در مکاتبات خصوصی عنوان کردیم و پس از آن اقدام به برگزاری نشست های تخصصی کردیم. در این راه بعضا با کم لطفی از سوی رئیس دانشگاه و مسئولین دیگر روبه رو بودیم و از جایی به بعد پس از فشار دانشجویان، ریاست دانشگاه تصمیم بر گفت و گو گرفت.
ابراهیمی با اشاره به اینکه دو نشست عمومی در راستای مطالبه دانشجویان از رئیس و مسئولین دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: این دو نشست توسط خبرگزاری دانشجو پوشش داده شد و پس از آن بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی به این نتیجه رسیدند که نقدهای گفته شده و جواب های شنیده شده بدین شکل است که رئیس دانشگاه بخشی را که دوست داشته، جواب داده و بخشی را بدون پاسخ گذاشته است؛ قاعده امر به معروف به ما اجازه سکوت در مقابل کاستی ها را نمی دهد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه دو هفته پایانی ماه خرداد را به موضوع نقد و بررسی عملکرد دانشگاه تهران می پردازیم، تصریح کرد: هفته آینده چند نشست را تحت عنوان کارنامه دانشگاه با موضوع نقد و ارزیابی عملکرد دانشگاه تهران برگزار خواهیم کرد.
برخی در دانشگاه تهران خود را ملزم به رعایت قانون نمی دانند
فعال دانشجویی در مورد چالش های موجود بین دانشجویان و هیئت رئیسه دانشگاه اظهار داشت: شاه بیت مسائل دانشگاه اختصاص گسست حاکمیتی میان دانشگاه و جامعه می باشد؛ معنی آن این است که نشان می دهد قوانین ابلاغ شده از سوی شورای عالی فرهنگی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری تا درب دانشگاه موضوعیت دارد و درون دانشگاه این قوانین رعایت نمی شود. افرادی در دانشگاه تهران خود را ملزم به رعایت قانون نمی دانند و احساس پاسخگو بودن نیز به آنها دست نمی دهد.
وی با تاکید براینکه فرآیند پرسشگری دانشجویان از سوی مسئولین دانشگاه تهران با تعجب روبه رو می شود، خاطر نشان کرد: توجه مسئولین از پرسشگری دانشجویان در حالی است که دانشگاه محل پاسخگویی و نقد است و این اتفاق زمانی رخ می دهد که قانون در دانشگاه رعایت نشده است.
ابراهیمی با طرح این سوال که آیا قوانین برای اداره دانشگاه کارآمد است و اهداف دانشگاه با قوانین موجود فراهم می شود، پاسخ داد: مادامی که قوانین موجود در دانشگاه رعایت نمی شود، طرح قوانین جدید یک شوخی بیش نیست؛ باید توجه داشت که بعد از عمل به قوانین می توان کاستی ها را احصا کرد و نسبت به تصویب قوانین جدید اقدام نمود. اسم این کار را باید بی مسئولیتی به قوانین دانست.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در مورد مسائل و چالش های فرهنگی موجود در دانشگاه تهران اظهار داشت: در حوزه فرهنگی قوانینی داریم که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب و توسط وزارت علوم ابلاغ شده است در همه دنیا نیز ضابطه های خاصی برای عرف دانشگاهی می گذارند، اما در جمهوری اسلامی و مهمترین دانشگاه کشور تقریبا هیچ عرفی وجود ندارد و هر روز با استایل خاصی زیر حاشیه امن دانشگاه روبه رو هستیم.
فعال دانشجویی با تاسف برانگیز دانستن اردوهای مختلط بیان داشت: باید توجه شود کار تشکل های دانشجویی پرداختن به موضوعاتی مثل اردوهای مختلط نیست؛ کار ما چیز دیگری است، اما وقتی در مسیر گفتگو با دانشجویان می بینیم جوان مسلمانی که به محیط دانشگاه وارد می شود هر روز با اخبار مسموم و با محیط فاسد روبه رو می شود، این مسائل قابل پیگیری است؛ محیط آلوده انتخابی است که توسط دانشگاه جلوی پای دانشجو قرار می گیرد و هر روز او را با کارهای سخیف روبه رو می سازد.
وی با اشاره به اینکه تکیه اردوهای مختلف استناد به آیین نامه ناکارآمد اردوهای علمی می باشد، ادامه داد: نمونه جدید این اردوها در پردیس علوم است که دختران و پسران دانشجو به شکل زننده ای در اردویی تحت عنوان اردوی علمی شرکت کرده اند و از این موارد زیاد در دانشگاه تهران داریم.
ابراهیمی با اشاره به وجود فساد علمی در بخشی از اساتید دانشگاه تهران اظهار داشت: اساتید دانشگاه تهران جایگاه رفیعی دارند و برای صیانت از همین جایگاه باید به این مسائل پرداخت. اخباری از فساد علمی برخی از اساتید عنوان می شود؛ آثار استادی منتشر می شود و کتابش انتشار می یابد و باعث ارتقای جایگاه استادی او می شود، اما بعدها متوجه می شویم که آثار وی کپی کاری است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران افزود: فساد اگر محرز شد باید برخورد شود و اتفاقا باید با آن علنی برخورد شود؛ متاسفم که باید بگویم در مواردی که این نوع فسادها محرز شده، برخورد صریحی از سوی مسئولین دانشگاه تهران صورت نگرفته است؛ اسناد این موارد موجود است و در صورت نیاز قابل انتشار.
وی ادامه داد: در بحث علمی و آموزشی نیز اساتیدی هستند که بازنشسته شده اند؛ استادی که فکر می کند بازنشستگی او غیرقانونی بوده است، باید از طریق دیوان عدالت اداری اقدام کند و اگر قانونی بود بعد از درخواست دانشگاه و تصویب هیئت وزیران به کمیسیون دائمی هیئت امنای دانشگاه ارجاع داده می شود، اما شائبه حضور اساتیدی بوده که قصد بازگشت به دانشگاه را دارند. ما از مسئولین دانشگاه می خواهیم که این موضوعات را شفاف بررسی کنند.
فعال دانشجویی در مورد مشکلات و چالش های موجود در بخش مدیریتی دانشگاه تهران تصریح کرد: وابستگی دانشگاه در دو حوزه سیاسی و فرهنگی و آموزشی است. در تامین مالی دانشگاه گاهی احساس می شود مسئولین دانشگاه تهران استقلال کافی برای تصمیم های خود ندارند. گاهی مجوزهایی برای حضور افرادی صادر می شود و گعده هایی در دانشگاه ایجاد می شود و زمانی که درباره آنها سوال می کنیم مسئولین دانشگاه مسئولیت حضور این افراد را نمی پذیرند و این بدین معنی است که احتمالا مسئولین دانشگاه طی فرآیندی بیرون از دانشگاه، ملزم به انجام این امور شده اند.
وی افزود: در مورد حوزه علمی و آموزشی باید بگویم بخشی از هزینه دانشگاه از طریق هدایا و وقف صورت می گیرد؛ ایرادی که به این امر وارد می شود این است که مدل دریافت هدایا نباید تصمیم سازی در دانشگاه را تحت تاثیر قرار دهد. متاسفانه باید بگویم افرادی به علت تمکن مالی در تصمیم گیری های دانشگاه تاثیرگذار بودند و این باعث وابستگی منابع مالی از سمت دانشگاه می شود، خواهشمندم مسئولین توضیحی مبسوط در این باره بدهند.
ابراهیمی در مورد روال های مدیریتی موجود در دانشگاه تهران نیز خاطر نشان کرد: مراکز تابعه دانشگاه تهران از قواعد واحدی تبعیت نمی کنند و رئیس دانشگاه اشتباه تصور می کند قانونگذاری و اجرای قوانین توسط خودش انجام می شود؛ این باعث شده شاهد رویه سلطان پندارانه باشیم و نتیجه آن فشار بر تشکل ها است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران ادامه داد: دانشگاه تهران با گستره وسیع توسط یک شخص اداره نمی شود و روند قانونی ندارد و نتیجه آن اعمال فشار بر نیروهای انقلابی است. بسیاری از این مشکلات را به سمع و نظر مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رسانده ایم. اگر مسئولین بازگشت به قانون داشته باشند، مشکلات حل می شود و اشکالات قانونی هم قابل رفع می باشد.