اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چندی است اخبار مربوط به ریاست و معاونت فرهنگی دانشگاه تهران در تکذیب و نادیده انگاشتن اتفاقات، یا جلسه با هیئت های دیپلماتیک و یا جاسوس های غربی مثل آلن گودمن منحصر شده است؛ جلساتی که بنظر میرسد باعث شده تا ریاست دانشگاه اطلاعی از قانونشکنیهای برخی تشکل ها در دانشگاه نداشته باشد و بعد از اینکه در خبرگزاریها از وقایع تاسف برانگیز دانشگاه مطلع میشوند، مصاحبهای برای تکذیب آنچه تصاویر و اسنادش منتشر شده، ترتیب میدهند.
دانشگاه تهران در طول دوسال اخیر شاهد مشکلات عدیده صنفی و دانشجویی بوده است که اعتراض گسترده دانشجویان این مرکز علمی به مدیریت ریاست دانشگاه را به همراه داشته است؛ لذا مسئولین این دانشگاه بنا به در خواست دانشجویان، جلساتی را برای شنیدن و حل مشکلات آنها به عملکرد دانشگاه فراهم کرده اند، که تاکنون دو جلسه برگزار گردیده است.
خبرگزاری دانشجو قصد دارد در راستای عمل به وظیفه ذاتی خود یعنی اطلاع رسانی بدون در نظر گرفتن جهت های سیاسی دانشجویان و مسئولین دانشگاه تهران اقدام به انتشار این نشست ها در دو بخش نماید:
بعد از تکذیب انتشار نامه توهینآمیز سران فتنه توسط معاونت فرهنگی و بالا گرفتن خشم و نگرانی دانشجویان از آنچه در دانشگاه تهران میگذرد، ریاست دانشگاه تهران با ترتیب دادن جلسهای با دانشجویان معترض در روز یکشنبه، پنجم اردیبهشت، سعی کرد تا به خشم آنان پاسخ دهد.
در این جلسه دانشجویان با نقد وضعیت مدیریتی و رها کردن دانشگاه در دستان سیاستبازان خارج دانشگاه و سرمایهدارانی که در حال تملک دانشگاه هستند، از نیلی خواستند تا علاوه بر برائت رسمی و رسانهای از اعمال حرمتشکنانه و غیرقانونی در دانشگاه، قول دهد تا به وظیفه خود در برخورد با تشکل قانونشکن عمل کند تا از تکرار این گونه اعمال جلوگیری شود.
محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران بیان داشت: ما توهین به هیچ کسی را نمیپسندیم و قبول نداریم و با توهین کنندگان در حد قانون برخورد میکنیم؛ ما قبلاً در رسانهها گفتیم، این موارد را ندیدهایم و واقعاً ندیده بودیم و بعداً که دیدیم از آنها خواستیم تا آن مطالب را از بُردشان بردارند، که طی یکیدو ساعت برداشتند.
معاونت فرهنگی دانشگاه نیز در این جلسه، مانند گذشته همچنان به مشی تکذیبگرانه خود ادامه داد و وقایعی مانند غیرقانونی بودن شیوه احضار های اخیر به کمیته انضباطی و وجود اردوهای مختلط در دانشگاه را قویاً تکذیب کرد؛ که با استناد دقیق دانشجویان مبنی بر خلاف بودن صحبتهایش مواجه شد.
وی در پاسخ به دانشجویان گفت که اکنون در این باره صحبت نمیکنم و بعداً اگر خواستید، بیایید صحبت کنیم.
سوالات دانشجویان چه وقت پاسخ داده می شود؟
پاسخگو نبودن مسئولین دانشگاه تهران نسبت به سوالات زیر باعث شد دانشجویان معترض سخت به دنبال تشکیل جلساتی برای دریافت پاسخ و احقاق حقوق خود باشند:
1. نتایج رفت و آمدهای مکرر هیئتهای خارجی بعضاً سیاسی و امنیتی که وقت و هزینه زیادی از دانشگاه را به خود اختصاص داده است، چیست؟
2. پردیسهای پولی که عملاً فروش مدرک دانشگاه تهرن در ازای دریافت پول است، تا کی قرار است ادامه یابد؟
3. میزان نفوذ بنیاد دانشگاه تهران و حامیان مالی آن در تصمیمات خرد و کلان دانشگاه چقدر است؟
4. چرا شاخصهای ارزیابی اساتید شفاف نیست و برخی اساتید علی رغم محرز بودن ضعف شدید علمی همچنان در دانشگاه مشغول به تدریس هستند؟
5. چرا محتوای تاریخ گذشته برخی دروس، به روز نمیشوند و دانشجویان و اساتید همچنان به متون دهها سال پیش مشغولند؟
6. چرا سطح اطلاعات برخی معاونان آموزش دانشکدهها اینقدر پایین است و به دلیل ضعف دانش و اخلاق تند و نامناسب خود دانشجویان را دچار مشکلات جدی میکنند؟
7.چرا دانشجویانی که در دانشکدههای دیگر مهمان میشوند، باید شهریه بپردازند؟
8. چرا دانشگاه تبدیل به بنگاه اقتصادی شده است و برای برنامههای دانشجویی و در اختیار دادن سال مبالغ هنگفتی طلب میکند؟
9. چرا با موارد مهم و خطوط قرمز برخورد سلیقهای صورت میگیرد؟
10. خصوصیسازی بخشهای مختلف کوی دانشگاه چه معنایی دارد و چرا قیمت غذای دانشگاه برای دانشجویان افزایش ناگهانی داشته است؟
11.. چرا امنیت خیابانهای اطراف خوابگاههای سطح شهر اینقدر پایین است و علی زغم سرقت و زورگیریهای متعدد طی ماههای اخیر، هیچ اقدامی صورت نگرفته است؟
12.چرا در برخی دانشکدهها ساعات کلاسها با اذان تداخل دارد؟
13.چرا همچنان در بسیاری از بخشهای دانشگاه اردوهای مختلط و برنامه های نامتعارف به صورت پی در پی برگزار میشود؟ چرا هیچ اقدامی در جلوگیری از شکلگیری فضاهای نامتعارف (مانند نمازخانه مختلط!) نمیشود؟
14.چرا نظارت بر نشریات و برد تشکلهای قانونشکن اینقدر ضعیف و بیاثر است؟
15.چرا پیگیریهای دانشجویان دامپزشکی از ریاست دانشگاه در مورد مشکلات اخلاقی یکی از اساتید دامپزشکی و همچنین درخواست عدم انتقال 2 تن از اساتید بینتیجه مانده است؟
16. چرا آییننامهای برای رسیدگی به فساد علمی اساتید وجود ندارد و با فساد علمی محرز یکی از اساتید دانشکده علوم اجتماعی برخورد نمیشود؟
17. از ریاست محترم دانشگاه خواستاریم 24 ساعت در یکی از خوابگاههای سطح شهر اقدامت گزینند.
18.آیا در برخورد با موارد فتنهانگیز خلأ قانونی داریم؟ علت صدور مجوزهای مسئلهدار و حضور افراد غیر قابل قبول در محیط دانشگاه چیست؟
19.موضع آقای نیلی در مقابل فتنه و فتنه گران چیست؟
20چرا بسیاری از تصمیمات دانشگاه دقیقاً در مسیری اتخاذ میشوند که شائبه سیاسی بودن تصمیم گیری های دانشگاه را زنده میکنند؟
21. چرا سازوکار و چارچوبی برای مقابله با مشی سلطانپندارانه مسئولان برخی دانشکدهها و توهینهای آنان به دانشجویان وجود ندارد؟
جلسه دوم / بخش اول
در ابتدای جلسه دوم که در تاریخ 26 اردیبهشت برگزار شد، سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران پس از قرائت نامه دانشجویان معترض پیرامون درخواست آنها، خاطرنشان کرد: تاکید ما روی قانون است و باید قانون فصل الخطاب باشد؛ البته اذعان داریم برخی از آیین نامه ها و دستورالعمل ها اشکال و ضعف دارد؛ اما اصل برای ما رعایت نص صریح قانون است.
وی افزود: همه دوستانی که در تشکل های دانشجویی حضور دارند را فرزندان نظام می دانیم و هیچ تشکلی بر تشکل دیگر ارجحیت ندارد. می دانیم زمانی در دانشگاه ها فعالیت داریم که دانشگاه ها با مسائل ویژه و پیچیده ای روبه رو است.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: متاسفانه با جریاناتی روبه رو هستیم که وقتی به بن مایه آن ها نگاه می کنیم، شاهد هیچ ارادتی به نظام و رهبری نیستیم. معتقدیم تشکل های دانشجویی در دانشگاه ها یکی از مهمترین شرایط را می گذرانند؛ ما مجموعه تشکل های انقلابی را «ید واحدی» می دانیم و به آنها احترام می گذاریم و هر چه از امکانات داریم سعی می گردد به مساوات تقدیم شود.
وی تصدیق کرد: خواهش می کنم اگر در جایی سرسنگی نامی اشتباه می کند، به حساب همه سیستم و رویه دانشگاه نگذارید.
در ادامه حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران افزود: در مجموع در دو سه سال اخیر دو نفر از اعضا هیئت علمی که قصد بازگشت به دانشگاه را داشتند، اعلام آمادگی کردند، اما بازگرداندن اعضاء هیئت علمی مراحل سختی دارد و حتی باید به تصویب هیئت وزیران برسد.
محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران نیز در ادامه بیان داشت: باید اصل و هدف دانشگاه را شاخص عمل خود قرار دهیم؛ امام خمینی (ره) فرمودند «مبدا همه تحولات دانشگاه ها است» هر مکانی را نگاه می کنم، جای پای دانشگاه چه خوب و چه بد آنجا است، باید بپذیریم کاستی های موجود در جامعه هم بخاطر کم کاری و عدم انجام وظیفه دانشگاه است.
وی تصریح کرد: همه ما معتقدیم که مهمترین کاری که دانشگاه باید انجام دهد این است که در حوزه علم و دانش در مرزهای دانش قرار گیرد و خودش را جدای از جامعه قرار ندهد. محور اصلی شعار دانشگاه، کارآفرینی و تعامل با جامعه است.
نیلی با تاکید بر وجوه تربیتی دانشگاه ها ادامه داد: یکی از سیاست های اصلی دانشگاه ایجاد فضای شاداب، پرنشاط، پرانگیزه و جلب مشارکت هر چه بیشتر دانشجویان در فعالیت های برون گرا است و معتقدیم تا شما (دانشجویان) خطا نکنید، نمی توانید مسائل را تجربه کنید. پس خطا جزئی از ذات دانشگاه است و خطا اصلاح می شود و در نهایت می توانیم کار بی عیب تری انجام دهیم.
تبعیت از قانون را همه ما باید یاد بگیریم!
رئیس دانشگاه تهران خطاب به دانشجویان معترض اظهار داشت: تبعیت از قانون را همه ما باید یاد بگیریم؛ همه تجربه کرده ایم قانون بد از بی قانونی بهتر است، دانشجو به دلیل ذات خود روحیه با نشاط دارد و کمتر قید و بندها را قبول می کند و گروهی است که همواره قصد بر هم زدن چهارچوب ها را دارد.
وی افزود: در بحث فرهنگی؛ هیأت نظارت سه نفره، شورای فرهنگی دانشگاه، دانشکده ها و پردیس ها را با آیین نامه مشخص داریم و سعی کرده ایم در چارچوب این قوانین مجوزهای مربوطه برای مسائل فرهنگی را صادر کنیم؛ یاد ندارم حتی یک مورد در هیئت سه نفره نظارت بر تشکل ها رای گیری داشته باشیم، بلکه سه نفری که صاحب رای هستند همیشه با اجماع نظر داده اند؛ به خاطر آنکه نمی خواهیم دانشگاه را هزینه جریانات سیاسی کنیم.
نیلی احمد آبادی تصدیق کرد: دانشگاه بزرگتر از آن است که یک جریان سیاسی بخواهد از آن سو استفاده کند یا ما دانشگاه به این عظمت را که امید و نماد آموزش عالی است هزینه جریان سیاسی و فرهنگی کنیم؛ این مسئله به ذهن ما هم خطور نخواهد کرد.
وجود ۵۰ هزار مدل تفکر در دانشگاه تهران
وی افزود: این دانشگاه 2100 هیئت علمی، 5500 کارمند و 50000 دانشجود دارد و به تعداد افراد دیدگاه و نظریه وجود دارد. حتی شما که اعضا بسیج هستید نمی توانید راجع به یک موضوع نظر واحد دهید، بلکه تنها برآیند نظر همه شما برون دادی دارد؛ اگر دانشگاه بخواهد از تک تک نظریات پیروی کند، نه یک اشتباه که یک خطای استراتژیک است. نکته ای را صادقانه بگویم سعی کنیم هدف اصلی را گم نکنید.
رئیس دانشگاه تهران در مورد نظارت بر نشریات دانشجویی افزود: یک نشریه ای خطا کرد و ما هم سه ماه توقیف کردیم؛ اگر نشریه دیگری خطا کرده است طبیعتا ساز و کارهای قانونی داریم. ما چارچوب نظام جذب حداکثری را در نظر داریم؛ دانشجویی در دانشگاه با یک عقیده وارد می شود، اما با یک عقیده 180 درجه ای مخالف آنچه روز اول آمده است، خارج می شود.
وی تصریح کرد: اگر قرار باشد در موردی بیش از حد سخت بگیریم، اولا ابزار آن را نداریم، دوما جلب مشارکت ها را نمی توانیم داشته باشیم؛ ولی تاکید می کنم خطوط قرمز نظام و دانشگاه خطوط قرمز ما است؛ اگر کسی خطا کرد حتما باید با خطایش برخورد شود و سعی ما بر این است که برخورد با خطا مصلحانه و مشفقانه باشد.
نیلی اظهار داشت: هیچ استاد اخراجی و هیچ هیئت علمی بازنشسته نیز بازگشت به کار نداشته است؛ تنها یک نفر را در دولت قبلی بازنشست کردند که آن فرد هم صلاحیت بازگشت داشت و هم اینکه اصلا خود را بازنشسته نکرده بود؛ ما او را برگرداندیم که البته از اختیارات رئیس دانشگاه است و به نظر من نیروی بسیار مورد نیاز دانشگاه بود.
وی در مورد بین المللی شدن بیان داشت: دانشگاه یک سری سیاست های کلان را در برنامه سوم خود قرار داده که بین المللی شدن دانشگاه ها، بحث کارآفرینی و اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی جزو آن است. موافق هستم اخلاق حرفه ای از اصل خارج شده، اما حوزه اخلاق حرفه ای بسیار وسیع است.
نیلی ادامه داد: این یک معضل جدی دانشگاه است که کمیته ای نیز برای آن تصویب کرده ایم و داریم بر روی این مشکل کار می کنیم. طبق آمار وزارت علوم، دانشگاه تهران از این جهت جزو دانشگاه های خوب کشور است. اینکه حراست وارد بحث سیگار شود، خیلی جواب نمی دهد؛ چرا شما خودتان را درگیر این مسائل نمی کنید. بیشترین کار انجام شده در این دو سال این است که تشکل ها دو نفر را از بیرون می آورند تا با هم مناظره کنند، البته ما هم برای آن مجوز می دهیم.
هیچ کس از وضعیت بی حجابی و ناهنجاری های اجتماعی جامعه راضی نیست
وی در مورد بی حجابی در دانشگاه تهران گفت: بحث بی حجابی را در جامعه دیده و آخر هم به بحث گشت نامحسوس ارشاد رسید؛ مگر کسی از این وضعیت بی حجابی و ناهنجاری های اجتماعی در سطح جامعه راضی هست؟ ما به عنوان دانشگاه چقدر به ناهنجاری های اجتماعی می پردازیم؟ دستگاه های اجرایی یافته های جامعه را باید اجرا کنند.
نیلی در مورد وابسته شدن دانشگاه به افراد و نهادها خاطر نشان کرد: دانشگاه ها طبق نرم جهانی 30 درصد بودجه خود را از دولت، 30 تا 40 درصد را از منابع خارج از دانشگاه و 20 تا 25 درصد را از وقف و دونیشن به دست می آورند. در ایران دانشگاه تهران 42 درصد از بودجه خود را از منابع عمومی و مابقی را از دولت میگیرد، اما بودجه دانشگاه نسبت به رتبه 300 جهانی، یک پنجم بودجه دیگر دانشگاه های بین المللی است؛ بر همین اساس بودجه دانشگاه تهران 200 میلیون دلار است و طبیعی است که دانشگاه به دنبال جذب سهم منابع بیشتری خارج از دانشگاه است؛ ما برای کیفیت بیشتر علمی پردیس ها و دوره های مجازی را کاهش داده ایم و اینجاست که آدم به تناقض (نسبت به اعتراض شما) می رسد.
وی در مورد بحث رفت و آمدهای بین المللی به دانشگاه تصریح کرد: کمترین مقاله را می بینید که دارای یک نویسنده باشد و معمولا چندین نویسنده از چندین کشور در آن نقش دارند؛ بنابراین بین المللی بودن در ذات دانشگاه است. به لحاظ منابع مالی، عدم استفاده از امکانات کشورهای دیگر، تولید علم را به شدت کاهش می دهد بنابراین تعامل با دانشگاه های دیگر از اصول اساسی دانشگاه تهران و جزو سیاست های اصلی دولت هم است. آمدن هیئت های خارجی به معنای توافق نیست، بلکه به معنای گفت و گوی اولیه است.
اصلا قابله قبول نیست
جزی از دانشگاست؟؟؟!!