سهیل امیریان فر با اشاره به جایگاه و رویکرد جایزه مصطفی(ص) در توسعه علم و فناوری در جهان اسلام بیان کرد: یکی از اهداف پیامبران در طول قرن ها تغییر نگرش و اندیشه بشر بوده است و از هر راهی که بتوان این کار را به سرانجام رساند، مفید است به ویژه جوایزعلمی که نقش مهم و تاثیرگذاری داشته و می توانند باعث تشویق و ترغیب افرادی شوند که به دلیل فعالیت ها و پژوهش های علمی دربرخی موارد مورد بی توجهی قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه وقف سنت حسنه ای است که از قبل اسلام هم رواج داشته گفت: پیامبر اکرم(ص) پس از اسلام بر این سنت صحه گذاشتند و با ورود وقف به ایران بسیار مورد استقبال ایرانیان قرار گرفت. پایه گذاری خوبی از موقوفات برای جایزه مصطفی(ص) شده است چرا که واقفین با جان و دل و اعتقاد عمیق این نوع وقف را انجام می دهند.
قائم مقام بنیاد فرهنگی البرز تاکید کرد: یکی از تاثیرات غیر مستقیم وقف در رشد علم و فناوری، حلال بودن مال اختصاص داده شده و همچنین رضایت کامل واقف است.
امیریان فر به موانع وقف در جهان اسلام اشاره کرد و افزود: متاسفانه در حوزه وقف فرهنگ سازی خوبی صورت نگرفته است و معمولا مردم تمایل به وقف مال خود در حوزه های خارج از موضوعات علمی هستند چرا که نسبت به وقف علمی آگاهی ندارند. سازمان اوقاف باید انواع وقف را با توجه به نیازمندی های روز بیان کند.
وی افزود: بسیاری از موقوفه ها با گذشت سالها مستهلک شده و به تعمیرات و حتی تغییر کابری نیاز پیدا می کنند به همین دلیل موقوفات باید درآمدی داشته باشند که بتوانند در این حیطه گام بردارند اما هنوز این موضوع در کشور ما انجام نشده یا به کندی صورت می گیرد.
امیریان فر به احتیاط های مردم در حوزه موقوفات اشاره کرد و بیان داشت: بسیاری از موقوفه ها با تغیرات کاربری زنده می¬شوند ضمن اینکه عواید آن برای وقف استفاده می شود اما عدم فرهنگ سازی و احتیاط های افکار عمومی این اجازه را نداده است.
قائم مقام بنیاد فرهنگی البرز گفت: در سازمان اوقاف و امور خیریه قالب امور وقفی در بحث هیئت ها و مسجدها و بیمارستان ها است و موقوفه بنیاد فرهنگی البرز یکی از نادرترین وقف های علمی است و به شدت کمبود وقف علمی احساس می شود
امیریان فر سرمایه گذاری جایزه مصطفی(ص) را در حوزه های علمی مناسب دانست و ادامه داد: عدم وابستگی جایزه مصطفی(ص) به بودجه های دولتی باعث ماندگاری آن می شود چرا که نگرش باید جهانی باشد و پایه گذاری موقوفات و افزایش این سهم می تواند در ماندگاری جایزه مصطفی(ص) موثر باشد.
وی با اشاره به اهداف صندوق سرمایه گذاری و موقوفات جایزه مصطفی(ص) عنوان کرد: سنگ بنای خوبی گذاشته شده است و از آنجا که وقف منحصر به کشور ما نیست و کشورهای اسلامی دیگر نیز در این حوزه مشارکت دارند اگر بتوان با آنها تعامل خوبی برقرار کرده و این صندوق را در ابعاد بین المللی مطرح کنیم، علاوه بر تامین شدن مبلغ جایزه تبلیغ بسیار خوبی برای جهان اسلام در جامعه جهانی است.