اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ آزمایشگاه الکترونیک قدرت و حفاظت دانشگاه تربیت مدرس با مسئولیت مصطفی محمدیان از سال 1384 شروع به فعالیت نموده است و تاکنون در زمینه های مختلف از جمله سیستم های انعطاف پذیر انتقال شبکه های قدرت FACTS، سیستم های درایو و کنترل دور و محرکه پیشرفته، سیستم های رله و حفاظت شبکه های قدرت، سیستم های امنیت و حفاظت الکترونیک و دوربین های مدار بسته، سیستم های بهبود دهنده کیفیت توان و اختلالات ولتاژ، سیستم های درایو و کنترل موتورهای خطی، مدلسازی سوئیچ های الکترونیک قدرت مبدل های فرکانسی یک به چند فاز، منابع تغذیه تشدیدی، شارژ خودروهای برقی و معمولی و... فعالیت داشته است.
در زیر به نمونه هایی از پروژه های انجام شده در آزمایشگاه الکترونیک قدرت و حفاظت اشاره می کنیم:
مبدل ساختار مجتمع جهت حذف اثر سایه جزئی در آرایه های خورشیدی با کلیدزنی در ولتاژ صفر
امروزه منابع تجدیدپذیر انرژی در دنیا به شدت مورد توجه قرار گرفته است. در این میان، انرژی قابل دریافت از نور خورشید سهم قابل توجهی در تولید انرژی دارد. در سالیان اخیر جهت دریافت بیشترین توان الکتریکی از آرایه های خورشیدی فعالیت های گسترده ای برای رفع مشکلات موجود صورت گرفته است. از مهمترین مشکلات مطرح، اثرات و آسیب های ناشی از ایجاد سایه جزئی بر روی آرایه های خورشیدی است. تاکنون روش های گوناگونی برای خنثی کردن اثر سایه جزئی بر آرایه های خورشیدی ارائه شده است.
از جمله مزایای این طرح می توان به کاهش تلفات، کاهش آسیب های ناشی از عدم تطابق بین ماژول ها و حضور دیود کنار گذر، افزایش طول عمر مفید سلول های خورشیدی و دریافت بیشترین توان از آنها اشاره نمود. مبدل ساخته شده یک نمونه آزمایشگاهی در ساختار مجتمع دارای ولتاژ ورودی 40 تا 72 ولت، توان حداکثر 250 وات و بازده 92% می باشد.
طراحی و پیاده سازی یک مبدل سوئیچ- خازنی جهت استفاده در خودروهای برقی
مبدل های سوئیچ خازنی، مبدل هایی هستند که برخلاف مبدل های کلید زنی مرسوم که از المانهای مغناطیسی نظیر سلف برای انتقال توان استفاده می کنند، در آنها از خان به عنوان ذخیره کننده و انتقال دهنده انرژی استفاده می شود. حجم کوچک، چگالی توان بالا و قابلیت مجتمع شدن از ویژگی های بارز این مبدل ها می باشد. گستردگی وسایل الکترونیکی همراه نظیر لپ تاپ، تلفن همراه و... هم چنین نیازمندی مدارهای مخابراتی به منابع تغذیه کم حجم و توان بالا، توجه طراحان منابع تغذیه را به سوی مبدل های سوئیچ- خازنی که دارای ویژگی های مورد نظر می باشند جلب کرده است.