اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهزاد سلطانی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم رونمایی از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان که در مجتمع شکوفایی شرکت های دانش بنیان برگزار شد، گفت: در آخرین جلسه هیئت امنای صندوق، پس از شنیدن گزارش عملکرد و مرور اجرای تکالیف هیئت عامل و هم چنین شنیدن و تایید گزارش های حسابرسی و بازرس قانونی، تصمیماتی اتخاذ شد که از جمله آنها افزایش سقف تسهیلات صندوق است.
وی تاکید کرد: هیأت امنا با توجه به درخواست های مکرر شرکت های دانش بنیان و بررسی تجربیات صورت گرفت و طی عملکرد دو سال گذشته تصمیماتی را در راستای افزایش اختیار هیئت عامل در سقف تصویبی طرح ها اتخاذ کرد. به این ترتیب سقف برخی خدمات و تسهیلات صندوق به طرز مناسبی افزایش یافت که شرکت های دانش بنیانی که برای اجرای طرح های خود در سقف مالی پیشین صندوق با مشکل مواجه بودند، می توانند به منظور استفاده از این افزایش سقف ها طرح های توجیهی فنی اقتصادی خود را از نظر سقف ریالی تسهیلات ارتقا داده و براساس آن طرح های جدید به صندوق ارائه کنند.
سلطانی با اشاره به اینکه سقف تسهیلات تولیدات صنعتی با یک و نیم برابر افزایش به 30 میلیارد تومان رسید، گفت: به منظور حمایت بیشتر از تکمیل چرخه تجاری سازی شرکت های تولیدی دانش بنیان صنعتی دارای فعالیت دانش بنیان، تسهیلات تولید صنعتی که به منظور احداث خط تولید و خرید و نصب ماشین آلات مورد استفاده قرار می گیرد از 20 میلیارد تومان به 30 میلیارد تومان افزایش یافت؛ هم چنین بخش تسهیلات ماقبل صنعتی با ده برابر افزایش به ده میلیارد تومان رسید.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر شش برابری شدن ارائه تسهیلات به شرکت های تخصصی تجاری سازی گفت: سقف تسهیلات به شرکت های تخصصی تجاری سازی که قبلا 50 میلیون تومان بود و عمدتا برای تجهیز دفاتر کاری مورد استفاده قرار می گیرد، به سقف 300 میلیون تومان ارتقا یافت.
وی در ادامه بیان داشت: با توجه به عملکرد رو به رشد صندوق نوآوری و شکوفایی به ویژه در سال 94 که میزان تصویب تسهیلات بیش از 4 و نیم برابر نسبت به زمان مشابه در سال 93 افزایش داشت و با لحاظ نمودن مصوبات در سال جدید تا انتهای خرداد 95 جمع کل مصوبات صندوق از مرز 640 میلیارد تومان فراتر رفت، این حجم ریالی با تصویب بیش از 1050 طرح در صندوق صورت گرفته است؛ البته حجم طرح های بررسی شده و در دست بررسی در صندوق نزدیک به دو برابر طرح های مصوب می باشد که از این میزان حدود 400 طرح در دست بررسی و تصویب است.
سلطانی با اشاره به ارائه تسهیلات به شرکت های شتاب دهنده گفت: بر این اساس و براساس آیین نامه اجرایی، امکان ارائه تسهیلات تا سقف 50 میلیارد ریال و با احتساب حداکثر 30 درصد سرمایه تادیه شده شرکت های دانش بنیان، امکان ارائه تسهیلات با نرخ ترجیحی وجود دارد. هم چنین مقرر شد جهت تامین محل استقرار این نوع شرکت ها امکان تامین دفاتر کاری تا 30 درصد پایین تر از قیمت واقعی فراهم شود.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی به بهره برداری از مجتمع شکوفایی شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و افزود: هیأت امنا در جریان اجرای تکلیف هیأت عامل مبنی بر تهیه و تدارک ساختمانی برای استقرار شرکت های دانش بنیان و ارائه خدمات به این شرکت ها و هم چنین استقرار محل دائمی صندوق قرار گرفتند. هم چنین هیأت امنا در جریان برنامه هیأت عامل در خصوص نحوه بهره برداری از این ساختمان از جمله استفاده از آن به عنوان پنجره واحد شرکت های دانش بنیان و هم چنین محلی برای ارائه خدمات مختلف از جمله برگزاری جلسات و کنفرانس ها محل استقرار برای شرکت های پژوهش و فناوری و شرکت های تجاری تخصصی قرار گرفتند.
وی اظهار داشت: کلیه دستورالعمل های کاری صندوق پس از بررسی های لازم به تصویب و تفویض رسید.
سلطانی به راه اندازی پورتال توانمندسازی شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: به منظور ارتباط بهتر شرکت های دانش بنیان برای استفاده از خدمات توانمندسازی صندوق پورتال توانمندسازی راه اندازی گردید. با راه اندازی این پورتال برقراری ارتباط شرکت ها با صندوق به شیوه منظم و بهتری صورت می گیرد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید براینکه توانمندسازی شرکت ها از جمله برنامه های عالی صندوق نوآوری و شکوفایی است، گفت: با بهره گیری از تجارب شرکت های پیش رو در زمینه فناوری های برتر و با بومی سازی برای نیازهای شرکت های دانش بنیان، این مصوبات انجام شده است.
وی در ادامه بیان داشت: علاوه بر مجتمع شکوفایی شرکت های دانش بنیان که به خدمت رسانی به شرکت های دانش بنیان تهرانی و شهرستانی می پردازد، دو مجتمع فناوری توسط صندوق برای دانشگاه های پیش رو در زمینه تجاری سازی فناوری یعنی دانشگاه شریف و تربیت مدرس خریداری و راه اندازی شده و تاکنون 4 مجتمع خریداری شده که هفت مورد مصوب و 4 مورد نیز در دست بررسی است؛ که جمعا 15 مجتمع فناوری در سطح کشور امکان راه اندازی خواهند داشت.
سلطانی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به فعال شدن دبیرخانه کارگروه اعطای مجوز فعالیت به صندوق های پژوهش و فناوری در صندوق نوآوری و شکوفایی نیز اعطای مجوز به 4 صندوق پژوهش و فناوری جدید در کشور در برخی از مراکز استان ها توسط کارگروه صورت گرفته است، که صندوق پژوهش فناوری افلاک در لرستان، صندوق پژوهش فناوری اترک در گلستان و صندوق پژوهش و فناوری کرمان از این صندوق ها می باشند. هم چنین صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات و انتقال فناوری نیز در بین صندوق های دارای مجوز می باشد.