کد خبر:۴۹۳۵۱۳
معرفی مراکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد؛

اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی کجا و برای چه کسانی هزینه می‌شود؟

مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» ضمن بیان این موضوع که یکی از مدیران معاونت پژوهشی در وزارت علوم به ما گفت سال گذشته ۳۰۰۰ میلیارد تومان از صندوق نوآوری و شکوفایی اعتبار اضافه ماند، گفت: این اتفاق بسیار خنده‌دار است. به طور کلی مشخص نیست این اعتبارات در کجا و برای چه افرادی هزینه می‌شود؟!.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، شرکت «بسپار پایش پارس» یکی از شرکت‌های مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد که نخستین آزمایشگاه تخصصی و مرجع پلیمر در شرق کشور محسوب می‌شود.


این شرکت در سال ۹۳ در مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد به منظور انجام آزمون‌های تخصصی تعيين كيفيت انواع مواد اوليه و محصولات پليمري در زمینه‌های لاستيک‌ها، چسب‌ها، كامپوزيت‌ها، روغن‌ها، رزین‌ها، و غیره تاسیس شده است.


خبرگزاری دانشجو با توجه به رسالت خود در حوزه دانشگاه چندی است که به معرفی مراکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد می‌پردازد و در این گزارش نیز به معرفی شرکت «بسپار پایش پارس» می‌پردازد که در ادامه مصاحبه این رسانه با محمودی، مدیر عامل شرکت را مشاهده خواهید کرد.

 

محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: این شرکت یک آزمایشگاه تخصصی پلیمر است و بنا داریم به آزمایشگاهی مرجع در سطح شرق کشور و حتی کشور تبدیل شویم تا هم دانشگاه و هم صنعت بتوانند از خدمات ما استفاده کنند.

 

وی با بیان این مطلب که این شرکت در سال ۹۳ در دانشگاه فردوسی مشهد تاسیس شد، بیان داشت: در ابتدای تاسیس شرکت، چند ماه درگیر تجهیز آزمایشگاه بودیم و پس از آن با توجه به این‌که قرار است آزمایشگاه مرجع پلیمر باشیم باید مجوزهای لازم را از وزارت علوم و مرکز استاندارد اخذ ‌کنیم.

 

 

چشم انداز ما رسیدن به یک آزمایشگاه مرجع در سطح کشور است


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» با بیان این نکته که در حال حاضر در دو حوزه ارائه مشاوره تخصصی فنی و مهندسی و خدمات آزمون فعالیت می‌کنیم، تصریح کرد: تمامی محصولات پلیمری که در بازار مشاهده می‌کنید ابتدا باید تاییدیه استاندارد داشته باشد که پایه کار ما نیز این است که شرکت‌ها و صنایع مشاوره لازم برای اخذ این تاییدیه را اخذ کنند.


محمودی با یادآوری این مطلب که تا کنون در شرق کشور چنین آزمایشگاهی نداشته‌ایم، بیان داشت: در سطح کشور چنین آزمایشگاه‌هایی وجود دارد؛ اما معمولا این آزمایشگاه‌ها تنها در یکی از شاخه‌های پلیمر فعال هستند. شرکت بسپار پایش پارس بنا دارد در تمامی شاخه‌های پلیمر به صورت تخصصی فعالیت کند.


وی ادامه داد: همچنین در سطح شرق کشور نیز آزمایشگاه‌هایی که وجود دارند به صورت جدا از هم و عموما زیر مجموعه واحدهای تولیدی فعالیت می‌کنند و با توجه به همین مسائل بود دانشگاه فردوسی مشهد و اداره استاندار از تاسیس این شرکت حمایت کردند.


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» ضمن بیان این‌که در حال حاضر بیشتر با بخش‌های خصوصی وارد عقد قرارداد شده‌ایم، گفت: تا کنون توانسته‌ایم برای هشت نفر کارآفرینی کنیم.


محمودی در ادامه در خصوص روند احداث چنین شرکت‌هایی، خاطرنشان کرد: تاسیس چنین شرکت‌هایی هم نیازمند تجربه و هم نیازمند تخصص است. در این شرکت تمامی کارکنان دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند و علاوه بر آن سه تا چهار سال بیرون از این شرکت سابقه کار داشتند، بنابراین یک دانشجو به محض خروج از دانشگاه نمی‌تواند چنین آزمایشگاهی را تاسیس کند.


وی ادامه داد: هچنین هزینه ایجاد چنین آزمایشگاه بسیار بالا است که دانشجو توان پرداخت آن را ندارد، بنابراین بهتر این است که در ابتدا کسب تجربه کند.


حمایت‌های مسئولان تنها در حد حرف می‌ماند و به عمل تبدیل نمی‌شود


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» با بیان این نکته که برای احداث این آزمایشگاه ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است، تصریح کرد: برخی تصور می‌کنند با توجه به قول‌هایی که دانشگاه و یا مسئولان دولتی می‌دهند، می‌توانند چنین شرکتی احداث کرد؛ اما در واقع باید ابتدا پولی داشته باشید شرکت و یا آزمایشگاه را احداث کنید و در مرحله بعد به تسهیلات دولتی چشم امید داشته باشید در غیر این صورت شکست خواهید خورد.

 

محمودی حمایت‌های مسئولان در این عرصه را بسیار ضعیف خواند و گفت: اقتصاد دانش بنیان یعنی انجام فعالیتی که تا کنون صورت نگرفته باشد و یا تغییر علمی یک محصول به نحوی که کاربری آن افزایش یابد. طبیعتا طی کردن این فرآیند نیازمند حمایت است و تا حمایت از جانب مسئولان صورت نگیرد اقتصاد دانش بنیان نخواهد شد.


وی بیان داشت: دانشجویی که تازه از دانشگاه فارغ التحصیل می‌شود نه پول دارد و نه تجربه و تا زمانی که مورد حمایت قرار نگیرد نخواهد توانست در عرصه اقتصاد دانش بنیان فعالیت کند.


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» در خصوص میزان حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ضمن از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: تا کنون دیدارهایی با مسئولان این معاونت داشته و حتی وزارت علوم نیز ما را به این معاونت جهت اخذ تسهیلات معرفی کرده است؛ اما معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌گوید تا زمانی که به یک شرکت دانش بنیان تبدیل نشوید، مورد حمایت ما قرار نخواهید گرفت.


محمودی ادامه داد: این در حالی است که ابتدا دولت باید از شرکت‌ها حمایت کند تا این شرکت‌ها در نهایت با تبدیل شدن به یک شرکت دانش بنیان مورد حمایت وسیع‌تر آنان قرار گیرد.

 


اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی کجا و برای چه کسانی هزینه می‌شود؟


وی ضمن بیان این موضوع که یکی از مدیران معاونت پژوهشی در وزارت علوم به ما گفت سال گذشته ۳۰۰۰ میلیارد تومان از صندوق نوآوری و شکوفایی اعتبار اضافه ماند، گفت: این اتفاق بسیار خنده دار است. به طور کلی مشخص نیست این اعتبارات در کجا و برای چه افرادی هزینه می‌شود و به چه علت اعتباری که باید به مراکز رشد اختصاص می‌یابد به آنان داده نمی‌شود؟!.


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» تصریح کرد: در دو نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری در تهران و مشهد حضور یافتیم و با هر شرکتی که در آن نمایشگاه حضور یافته بود وارد صحبت می‌شدیم و تمامی آنان از نحوه اختصاص اعتبار صندوق نوآوری و شکوفایی ابراز گلایه می‌کردند و می‌گفتند «هیچ مسئولی از ما حمایت نمی‌کند». این پول‌ها کجا هزینه می‌شود که همه گلایه دارند؟؟!.


محمودی افزود: زمانی که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده بودیم به ما گفتند عملکرد سه ماهه خود را برای ما ارسال کنید، چنانچه سود خالص شرکت شما ماهی ۱۰ میلیون تومان بود، آن گاه مورد حمایت قرار خواهید گرفت!!.


وی بیان کرد: چنانچه شرکتی در ابتدای کار، ماهی ۱۰ میلیون سود خالص داشته باشد که نیازمند حمایت مسئولان نخواهد بود. بیان چنین سخنانی از جانب مسئولان بسیار خنده دار است.


حمایت میلیاردی معاونت فناوری ریاست جمهوری از شرکت‌ها دارای ۲۰ ساله سابقه کار!


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» با تاکید بر این‌که مسئولان تنها شعار حمایت می‌دهند، خاطرنشان کرد: سال گذشته و امسال دو شرکت بزرگ در ایران که به تازگی دانش بنیان شده بود، مورد حمایت ۱۰ و پنج میلیارد تومانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت. زمانی که این دو شرکت را مورد بررسی بیشتر قرار دادیم، متوجه شدیم که هر کدام از آنان دارای ۲۰ تا ۳۰ سال سابقه کار هستند، آن گاه مورد حمایت این چنینی معاونت فناوری قرار گرفته است و این در حالی است که شرکت‌های نو پا که هیچ پولی ندارند و باید مورد حمایت قرار گیرد تنها با وعده‌های مسئولان مواجه می‌شود!.


محمودی تاکید کرد: مسئولان تنها وعده می‌دهند و آن گاه می‌گویند؛ چرا اقتصاد کشور دانش بنیان نمی‌شود آن گاه از شرکت‌ها و کارخانه‌هایی حمایت می‌کنند که هیچ نیازی ندارند.


وی در ادامه سخنان خود عدم هماهنگی بین نهادها و سازمان‌ها را از دیگر مشکلات بر سر راه شرکت‌های تازه تاسیس دانست و گفت: میان وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم نامه‌ای به امضا رسید که طبق این تفاهم نامه چنانچه وزارت علوم شرکتی را جهت دریافت تسهیلات به معاونت علمی و فناوری معرفی کرد این معاونت با آن شرکت همکاری کند؛ اما در واقع مشاهده می‌کنیم که چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد و معاونت علمی مدعی است که شرکت باید به مرحله دانش بنیانی رسیده باشد و این در حالی است که رسیدن به مرحله دانش بنیانی در خوشبینانه‌ترین حالت شش ماه طول خواهد کشید.


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» ادامه داد: همچنین با توجه به این‌که مسئولان توقع سودهای بسیار بالا در ابتدای تاسیس شرکت را دارند، همین امر سبب می‌شود، قید این تسهیلات را بزنیم.


محمودی مطرح کرد: اردیبهشت ماه سال گذشته نمایشگاهی در تهران برگزار شد با عنوان «نمایشگاه ساخت ایران». پیش از برگزاری این نمایشگاه مسئولان وعده دادند ۳۰۰ میلیون تومان به شرکت‌هایی که در این نمایشگاه محصول بفروشند و یا خریداری کنند به عنوان تسهیلات پرداخت خواهد شد.


وی افزود: ما نیز برای دریافت این تسهیلات در این نمایشگاه حضور یافتیم و پیش فاکتور محصولاتی را که می‌خواستیم خریداری کنیم را تهیه کردیم؛ اما پس از اخذ این پیش فاکتورها مسئولان اعلام کردند این تسهیلات به شرکت‌های سازنده‌ای که دانش بنیان نیستند، تعلق نمی‌گیرد و این‌گونه شد که ۱۵۰ میلیون از این پیش فاکتورها رفت!!.


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» ادامه داد: با توجه به این‌که روند اخذ این تسهیلات طولانی شد تصمیم گرفتیم بخشی از تجهیزات خود را خریداری و مورد استفاده قرار دهیم تا در نهایت بتوانیم حداقل از ۳۰ میلیون تومان وام معاونت علمی ریاست جمهوری که کارمزدی چهار درصد نیز داشت استفاده کنیم؛ اما پس از مدتی مسئولان اعلام کردند قانون آمده است که از شرکت‌هایی که کمتر از ۴۰ میلیون خرید کرده باشند نمی‌توانیم حمایت کنیم!!.


محمودی تاکید کرد: جالب این جاست که قوانین آقایان پس از برگزاری نمایشگاه به تصویب می‌رسد نه قبل از آن که حداقل ما تکلیف خود را بدانیم.


وی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با میزان حمایت مسئولان دانشگاه از ایجاد چنین شرکت‌هایی تصریح کرد: مسئولان دانشگاه نیز در حد حرف حمایت می‌کنند و نه در عمل. به طور مثال طی رایزنی‌هایی که با مسئولان دانشگاه داشتیم قرار بود فضایی به مساحت ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر مربع را به ما اختصاص دهند که در نهایت ۸۰ متر مربع به ما اختصاص یافت.


روند پذیرش شرکت‌ها در مراکز رشد طولانی است


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» روند پذیرش در مرکز رشد دانشگاه را نیز طولانی ارزیابی کرد و  ادامه داد: در مرحله مقدماتی به شرکتی که می‌خواهد وارد مرکز رشد دانشگاه شود، سه میلیون تومان وام داده می‌شود تا شرکت بتواند مراحل ثبت خود را طی کند و چنانچه پس از شش ماه توانست رشد مقدماتی خود را طی کند و یک نقشه راه به مسئولان دانشگاه ارائه کند، آنگاه مورد حمایت ۳۰ تا ۵۰ میلیونی تومانی دانشگاه قرار می‌گیرد که البته در ابتدا کارمزد چهار درصدی وام از پول کسر می‌شود و مابقی پول به شرکت داده می‌شود!.


محمودی بیان داشت: برای بازپرداخت نیز ابتدا یک تا یک سال و نیم سال به شرکت‌ها فرصت تنفس داده می‌شود پس از این مدت شرکت مربوطه باید طی یک تا یک سال و نیم آینده وام را به دانشگاه باز گرداند.


آینده نگاه دانشجویی داشتن به ایجاد شرکت، شکست است


وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: البته تمامی ایرادات و مشکلات به مسئولان باز نمی‌گردد، بلکه گاهی عملکرد خود دانشجویان نیز عاملی در جهت شکست‌شان است. به این ترتیب که حدود ۶۰ درصد دانشجویانی که به سمت ایجاد شرکت می‌آیند به عنوان یک کار دانشجویی به آن نگاه می‌کنند و نه یک کار دائمی. همین نوع نگاه و تفکر است که منجر به زمین خوردن آنان می‌شود.


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» برای ایجاد شرکت داشتن انگیزه، پشتکار، جرات و چشن انداز مهم دانست و گفت: پیشنهاد می‌کنم دانشجویانی که دارای این ویژگی‌ها هستند وارد این عرصه شوند و یقین بدانند که موفق خواهند شد؛ اما چنانچه دانشجویی تنها به عنوان یک کار دانشجویی به این عرصه نگاه می‌کند و یا دل در گروه وعده‌های مسئولان دارد، وارد این حیطه نشوند که شکست خواهند خورد.


محمودی در ادامه در خصوص علت عدم ارتباط قوی بین صنعت و دانشگاه نیز بیان داشت: یکی از ایرادتی که در دانشگاه‌های ما وجود دارد این است که دانشجویان ما زمانی با صنعت آشنا می‌شوند که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند و به دنبال کار هستند و اساتید ما نیز تنها به تدریس می‌پردازند.


علم اساتید ۲۰ سال از صنعت ما عقب‌تر است


وی در پاسخ به این پرسش که به چه علت اساتید علاقه‌ای جهت ایجاد ارتباط با صنعت نشان نمی‌دهند؟، خاطرنشان کرد: دنیا روز به روز در حال پیشرفت است؛ اما اساتید ما همان مبانی و دروسی را که ۲۰ سال پیش خود آموختند، امروز به دانشجویان‌شان می‌آموزند همین امر سبب می‌شود صنعت به دانشگاه اعتماد نکند و اساتید هم که علاقه‌ای به بروز کردن اطلاعات خود ندارند به سمت صنعت نروند.


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» ادامه داد: صنعت، علم روز را از اساتید می‌خواهد که متاسفانه اساتید خود را به علم روز مسلح نکرده‌اند همچنین اساتید انتظار دارند که صنعت به دنبال آنان بیاید به همین دلیل خود قدمی برای ایجاد ارتباط برنمی‌دارند.


محمودی به مشکلات موجود در صنعت نیز اشاره کرد و گفت: امروز واحد آرندی به عنوان قلب صنایع کشورهای پیشرفته مطرح می‌شود، این در حالی است که کارخانه‌ها و صنایع ما محصولاتی را تولید می‌کنند که ۲۰ سال پیش تولید می‌شده است و آن گاه توقع دارند همچنان جذب مشتری کنند.


وی با تاکید بر این‌که دانشگاه و صنعت باید با هم تصمیم گیرند که به سوی یکدیگر بروند، بیان داشت: تا زمانی که این عزم بین این دو شکل نگیرد روند کار به همین منوال پیش خواهد رفت.


مدیر عامل شرکت «بسپار پایش پارس» خاطرنشان کرد: روزی از نظر صنعت خودرو از کره جلوتر بودیم؛ اما امروز کره فرسنگ‌ها از ما جلوتر رفته است، آن گاه ما امروز عقب پراید و پژو را برمی‌داریم و تبدیل به وانتش می‌کنیم و می‌گوییم خودروی ملی!!.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار